به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، آیین رونمایی از مجموعه چهل جلدی ره نامه تازه ترین آثار انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری بر دانشگاه ها دقایقی پیش با حضور رییس مجلس شورای اسلامی و جمعی از پژوهشگران و اساتید دانشگاهی و حوزویان در دانشگاه تهران برگزار شد.
مجموعه چهل جلدی «ره نامه» دریچه ای برای دانستن و اندیشیدن جوان مومن، دانا و انقلابی در مسیر تمدن نوین اسلامی است که در خلال دیدگاه های اندیشمندانه رهبر معظم انقلاب مبانی، ارزش ها و اصول اسلام ناب محمدی با توجه به نیازها، پرسش ها و چالش های دوران معاصر را تبیین می کند.
این کتاب ها عرضه گسترده ای از موضوعات در ساحت های اعتقادی، اجتماعی، سیاسی و انقلابی و سبک زندگی و تربیتی و اخلاقی را شامل می شود.
هر یک از این کتاب ها شامل ۱۰ فصل بوده که شامل بیانات آیت الله العظمی خامنه ای در موضوعی خاص است و دیباچه هر کتاب در دو بخش حاوی آیات و روایات و بیانات حضرت امام خمینی در همان موضوع است. برای طرح جلد این کتاب ها نیز از آثار هنری هنرمندان نگارگر انقلاب اسلامی استفاده شده است.
بر اساس این گزارش، نبوت، قرآن، پیامبر، ولایت و تشیع، امامان معصوم، ولایت فقیه، عاشورا، حوزه و روحانیت، امام خمینی (ره)، انقلاب اسلامی، آزادگی و استقلال، هدایت، اصولگرایی و اصلاح طلبی، غرب شناسی، اسلام ناب و اسلام آمریکایی، آرمان گرایی و بسیج از جمله عناوین مجموعه چهل جلدی کتاب ره نامه است.
شهدا با خدا معامله می کنند
در آیین رونمایی از مجموعه ۴۰ جلدی ره نامه، محمد باقر قالیباف گفت: یاد شهید عزیز و گرانقدر سید رضی موسوی را گرامی می داریم. شهید موسوی به دست جنایتکاران و خبیث ترین افراد روی زمین که به جامعه بشری ظلم می کنند، به شهادت رسید.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهید سید رضی توفیق سه دهه مجاهدت مداوم و بی وقفه را داشت و از نزدیک ترین همرزمان شهید سلیمانی بود، افزود: این شهید یک مجاهد ۲۴ ساعته در تمام این سه دهه بود. وی حلال هر مشکلی بود و مسئول هر تلاش که گره هر کاری را در میدان می گشود.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید موسوی و سایر شهدای مدافع و دفاع مقدس گفت: هرگز برای این شهدای عزیز اظهار تاسف و غصه نمی کنیم چرا که فردی که این گونه مجاهدت کند و طبق وعده الهی با خدا معامله کرده و همه زندگی اش را با ایمان به خدا اختصاص دهد و در عمل نیز متعهد باشد، مصداق عینی توفیق شهادت را دارد؛ بشارتی که خداوند به مومنین داده است.
قالیباف در ادامه با اشاره به مباحث مطرح شده با اندیشمندان در هفته پژوهش و مرتبط با شورای انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در آن جلسه نیز به اهمیت موضوع فرهنگ تاکید کردم و به آنچه که باور دارم و فهم کرده ام، این است که اساسا جوهره انقلاب اسلامی، فرهنگ پایه است.
وی با اشاره به ضرورت پیوست فرهنگی در همه امور گفت: زمانی که پیوست فرهنگی به فعالیت های اجرایی الصاق می شود در عین آنکه اقدامات انجام شده در جمهوری اسلامی رویکرد فرهنگی خواهند داشت باید باور کنیم که هر تصمیم و حرکت ما در حوزه مدیریتی، سیاسی و اجتماعی باید فرهنگ پایه باشد و حتی مسایل اقتصادی با اولویت بیشتر پی گیری شوند.
وی در ادامه با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک پدیده و حرکت عظیمی است که نشان می دهد هر اقدامی مبتنی بر فرهنگ پایه و مبانی دینی شکل بگیرد، اتفاقات بزرگی رقم می خورد، خاطرنشان کرد: وقتی به این امر باور داشته باشیم و به اسلام مومن باشیم و آن را مبنای حرکت قرار دهیم به آن متعهد بوده و در عمل نیز در این میدان باشیم به موفقیت و پیروزی خواهیم رسید.
قالیباف با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی مبتنی بر یک شبکه معنایی ممکن شد و تحقق پیدا کرد، افزود: بدون شک یکی از مهمترین کارکردهای دین نیز در جوامع معنابخشی است.
رییس مجلس ادامه داد: انقلاب اسلامی یک نمونه از پدیده در این عرصه بود که در آن متولد شده و تا امروز مسیر را طی کرده ایم و اگر امام راحل و مکتب ایشان و شاگردان شان نبود و در راس آنها امروز رهبر معظم انقلاب حضور نداشتند، نمی توانستیم اقدامات درستی در نظام اسلامی انجام دهیم.
تصمیمات مدیریتی در حوزههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باید فرهنگ پایه باشد
وی با اشاره به اندیشه رهبر معظم انقلاب گفت: ایشان در سال ۵۳ و در برهه ای که هنوز انقلاب اسلامی و نظام اسلامی وجود نداشت، معنابخشی در حوزه های ایمان، توحید، نبوت و ولایت را ترسیم کرده بودند و این امر نشان می دهد که معنابخشی و نگاه فرهنگ پایه با رویکرد حفظ روحیه مجاهدت و تعهد به عمل از بنیان های فکری و اندیشه ای رهبر معظم انقلاب محسوب می شوند.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تفکر و اندیشه رهبر معظم انقلاب منجر به ادبیات سازی می شود و این امر مهم است که به یک جریان اجتماعی عمومی تبدیل می شود و همه اینها پایه های حرکت انقلاب اسلامی می شود آن هم در دوره ای که در نظام ستمشاهی زندگی می کنیم و تبلیغ فرهنگ غرب را داریم. امروز نظام جمهوری اسلامی و نظام سیاسی ما برخواسته از همین شبکه معنایی است که با محوریت ولایت شکل گرفته است.
قالیباف با بیان اینکه امروز آثار اندیشه رهبر معظم انقلاب در مقیاس منطقه ای و جهانی کاملا مشهود است، گفت: حفظ و تداوم انقلاب اسلامی و استحکام آن در گروی پیمودن همین مسیر است تا بتوانیم فرآیند الهام بخش فکری در گروی قدرت همبسته سازی اجتماعی را پیش ببریم.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر معنابخشی بر محور ولایت تاکید کرده اند، افزود: بر این اساس باید بدانیم امروز وظیفه ما چه خواهد بود؟ معنابخشی در حوزه ولایت پیوند یکپارچه جامعه با ولایت مواردی است که باید به آن توجه داشته باشیم. از طرفی باید رابطه امام با جامعه باید مشخص شود و ارتباط بین امام و امت مستحکم شود که در این حالت تکلیف جبهه ولایی مشخص است.
قالیباف افزود: بدون شک امروز برای معنابخشی و پدیده های جدیدی که رخ می دهد و به وجود می آید و مشکلاتی را نیز در مسیر قرار می دهد، مهمترین و اصلی ترین مرجع و معنابخشی به آنها رهبر و امام جامعه یعنی رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه ای است.
رییس مجلس تصریح کرد: امروز باید به وظایف خود به درستی عمل کنیم که اگر چنین نشود، دشمن با روایت های خود ما را راهبری خواهد کرد؛ بنابراین باید قدردان رهبری که فقیه، حکیم، اندیشمند و متفکر دینی با یک تجربه عظیم اجتماعی، فرهنگی و مدیریتی است، باشیم. این نوع نگاه می تواند ما را در حل مشکلات مدیریتی و اقتصادی کمک کند.
وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب در این بیانیه دانشگاهیان را خطاب قرار داده اند و به چهار نکته مهم اشاره کرده اند که شامل عظمت انقلاب، عظمت راهی که تا اینجا طی کرده و آمده ایم، عظمت رو به جلو و چشم اندازی که باید به آن برسیم و عظمت نقش نیروهای مومن و انقلابی می باشد و این بار سنگینی بر دوش دانشگاهیان است که برای تحقق بیانیه گام دوم باید حرکت منتظم، صحیح و عقلانی داشته باشیم.
رییس مجلس با اشاره به چهار عنصری که جوانان با مطالعه آثار رهبر معظم انقلاب به آن تجهیز می شوند، گفت: زمانی که از تبلیغ و کار فرهنگی سخن می گوییم باید در این مسیر به چهار مولفه توجه داشته باشیم که شامل شناخت صحنه یعنی فرصت ها و تهدیدات، داشتن جهت گیری مشخص، امیدبخش و دارای راهکار عملی برای ورود جوانان به عرصه مدیریت است.
قالیباف در توضیح فرصت ها و تهدیدات گفت: ما تهدید نداریم بلکه فرصت های با ریسک و فرصت های بدون ریسک داریم که باید بر اساس مشی انقلاب آنها را شناخته و به موقع اقدام کنیم.
وی با اشاره به اهمیت جهاد تبیین گفت: اگر امروز جهاد تبیین مهم می شود از این منظر است که اجازه ندهیم روایت اول را دشمن ارایه کند. از طرفی باید به این نکته توجه داشته باشیم امروز دشمن جنگ ترکیبی علیه نظام جمهوری اسلامی در پیش گرفته که از جنگ اقتصادی هم مهم تر است.
قالیباف خاطرنشان کرد: زمانی که در جامعه اسلامی از تبلیغ و تبیین سخن می گوییم به معنای آن است که باید تلاش کنیم تا جامعه را به تفاهم برسانیم و این وجه متمایز تبلیغ در نظام ولایی با تبلیغ در نظام پروپاگاندایی است.
رییس مجلس با بیان اینکه برای مبارزه با منکر باید معروف را توسعه دهیم، افزود: برای توسعه معروف باید از ابزار فرهنگی استفاده کنیم و بدانیم که با حرف و اقدامات سلبی نمی توان معروف را توسعه داد بلکه به اقدامات ایجابی نیاز داریم.
وی تاکید کرد: دقت کنیم و حواس مان باشد که در انجام کار فرهنگی مشکلات و آفت هایی هم پیش رو خواهیم داشت که از آن جمله می توان به بدفهمی و یا کج فهمی، بی عملی یا عمل نادرست و از دست دادن مخاطب عمومی اشاره کرد؛ بنابراین فهم بیشتر، درک عمیق تر و عمل موثر و اثرگذار و اقدام ناظر به جذب عمومی و پاسخگو بودن در برابر مردم باید مشی عملی ما باشد.
در ادامه از مجموعه ۴۰ جلدی «ره نامه» با حضور رئیس مجلس و خانواده شهیدان علی محمدی و احمدی روشن و جمعی از پژوهشگران رونمایی شد.
براساس این گزارش همزمان در ۳۰ دانشگاه در استان های مختلف کشور نیز از مجموعه ۴۰ جلدی «ره نامه» رونمایی انجام شد.
نظر شما