رویکرد سیاسی دولت در انتخابات آرامش سیاسی و ارتقای مشارکت است

مرادی گفت: رویکرد سیاسی دولت در انتخابات را مبتنی بر آرامش بخشی سیاسی و اجتناب از درگیر شدن به نگاه و سوگیری جناحی و علاقه به حضور همه سلیقه‌ها دانست تا فرصت لازم برای رقابت سیاسی پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ عبدالله مرادی، عصر پنجشنبه(۷ دی) در نشست احزاب و تشکل‌های سیاسی استان؛ انتخابات را فصل مهمی از نظام مردم سالار دینی دانست و گفت: علیرغم اینکه انتخابات کار مستمر تکرار شونده‌ای در تاریخ انقلاب بوده اما باید نگاه جدیدتری به عرصه انتخابات داشته باشیم.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور افزود: انتخابات در حداقل ترین شکل خود انتخاب مردم برای مدیران و سیاستگذاران کشور است که نقش چرخش نخبگانی دارد اما در نگاه بالاتر فرصتی برای گفتگوی سیاسی و همبستگی اجتماعی باشد و ایجاد وفاق است که یاید مشکلات ارتباطی جامعه را در گفت و شنودها برطرف کنیم.

وی ادامه داد: انتخابات را نباید صرفاً فرصتی برای رقابت سیاسی ببینیم بلکه فرهنگ مشارکت بیشتر که منجر به افزایش سرمایه اجتماعی و همگرایی برای پیشرفت شود.

مرادی رویکرد سیاسی دولت در انتخابات را مبتنی بر آرامش بخشی سیاسی و اجتناب از درگیر شدن به نگاه و سوگیری جناحی و علاقه به حضور همه سلیقه‌ها دانست تا فرصت لازم برای رقابت سیاسی پیدا کنند.

وی با تاکید بر اینکه دولت از اختلافات و دامن زدن به تجارب تلخی که در دوره های قبل بین قوا ایجاد شده و  امور اصلی مردم معطل مانده، اجتناب دارد؛ گفت: دولت تلاش کرده به دور از هیاهو بر خدمت صادقانه و حل مسئله با استفاده از ظرفیت‌های کشور تمرکز کند.

مرادی با بیان اینکه فضای سیاسی کشور برای کُنش باز است و گفتمان دولت گفتمان رهبری و نگاه دولت ارتقای مشارکت با هر نتیجه سیاسی است؛ اظهار کرد: ارتباط بین نظام حزبی و سیاسی را از برنامه‌های آتی اعلام کرد.

وی پیش ثبت‌نام انتخابات را اتفاق خوبی دانست که متاسفانه با بی مهری برخی گروه های سیاسی مواجه شد و ادامه داد: فرصت برابر برای تبلیغات که در دوره های قبل فریز شده بود اتفاق خوب دیگری بود که رقابت‌ها با زمینه برابر اتفاق می افتد.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور قاعده‌مند کردن فضای انتخابات را موثر بر مشارکت دانست و گفت: در آینده فهرست احزاب قانونی را اعلام می‌کنیم و کسانی که مجامع خود را انتخاب نکردند خط می‌خورند تا احزاب قانونی کُدگذاری شوند تا از اشکال فهرستی نادرست شب‌های انتخابات جلوگیری کنیم.

وی با این تذکر که کاندیداها از هیچ شخصیت حقوقی جز احزاب نمی توانند تامین هزینه انتخابات کنند؛ خانه احزاب را یک ظرفیت قلمداد کرد و ادامه داد: انتخابات نباید تبدیل به فرصتی برای نزاع سیاسی باشد؛ انتخابات رقابت بین چهره‌ها نیست که بین گفتمان‌ها است که چقدر به ایده حکمرانی بپردازند.

مرادی اهمیت خودانتقادی در احزاب و گروه‌ها برای جلوگیری از سرخوردگی را مورد توجه قرار داد و با اشاره به اتفاقات تلخ پس از انتخابات ۸۸، در ادامه گفت: بخشی از بی میلی برای مشارکت نتیجه این است جامعه با وعده‌های محقق نشدنی و با بی اخلاقی و هیجانات زودگذر انتخاباتی مواجه است و انتظاراتی که غیر واقعی افزایش یافته تبدیل به سرخوردگی اجتماعی می شود.

وی حوزه سیاسی را تخصصیِ حکمرانی عنوان کرد و گفت: یک حزب در حوزه های مختلف کشور باید حرف مشخص و ایده حکمرانی داشته باشد اما این موضوع را مردم بعضاً احساس نمی کنند و در گام دوم باید الگوهای جدیدی برای مشارکت سیاسی داشته و آسیب‌ها را رفع و رقابت انتخاباتی را تبدیل به ایده های حکمرانی کرده و قاعده‌مندی را افزایش دهیم تا فضای سیاسی را بدون سوگیری سیاسی قاعده مند کنیم.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور با این تذکر که هیئت اجرایی مجموعه مستقلِ متکثرِ مردمی است و بر مبنای قانون عمل می کنند؛ در پایان گفت: دولت علاقه مند به ورود به مناسبات سیاسی انتخابات که له یا علیه کسی باشد؛ نیست بلکه متعهد به مردم و قانون اساسی و حق الناس است.

کد خبر 1741349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha