بهگزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، رویا حیدرزاده امروز(۱۰ دی ماه) در نشست خبری برنامههای هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر و کنگره استانی زنان تأثیرگذار که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: از ۱۲سال پیش موضوع الگوی سوم زن و موضوع هویت، چیستی و کیستی زن مسلمان ایرانی مطرح شد و اولین کسی که به این موضوع و با این مدل که زن مسلمان ایرانی میتواند مدل سوم برای زنان عالم باشد، پرداختند، مقام معظم رهبری بودند.
دبیر اجرایی کنگره استانی زنان تأثیرگذار افزود: ۱۲ سال از این گفتمان میگذرد و در دو سال اخیر به این جریان پررنگتر پرداخته میشود. آنچه باید در رسانه روایت شود، بانوی اصیل ایرانی و هویت اصیل بانوی ایرانی است. در یکی دو سال اخیر جریانی اتفاق افتاد که این موضوع را پویاتر کرد. ما باید مفهوم بانوی اثرگذار را درک کنیم و به آن برسیم. بانوی اثرگذار بانویی فعال و پویا در عرصههای محتلف اجتماعی است، ضمن اینکه به نقش خود در خانواده توجه دارد.
وی ادامه داد: در ۴۴ سالی که از انقلاب میگذرد به پهنای استان و کشور، بانوان اثرگذار متعددی را در عرصههای مختلف داشتیم. هشت عرصه کنگره در واقع هشت موضوع اصلی و کلانروایت در حوزه زنان است. بانوان سرآمد متعددی را در این حوزه داریم که در سطح فراملی توانستند افتخار آفرینی کنند، اما چه مقدار درباره آنها روایت شده است؟ نگاه به موضوع زنان نگاه حداقلی بوده است.
اولین کنگره زنان تاثیرگذار سال گذشته در بهمن ماه برگزار شد
وی افزود: برنامه برای مادران شهدا به عنوان اسوههای صبر و مقاومت بود که در خدمت مادران و همسران شهدا بودیم و با تولیت آستان قدس رضوی دیدار داشتیم. روز گذشته برنامه ویژهتری را داشتیم و در خدمت اداره منابع طبیعی و بنیاد شهید بودیم که پویش نهالکاری برای هر مادر شهید بود. این برنامهها مشارکتی و با همافزایی اتفاق میافتد.
معرفی بانوان اثرگذار خراسان رضوی آغاز حرکت است
دبیر اجرایی کنگره استانی زنان تأثیرگذار اضافه کرد: باید اول خود را باور کنیم که زن مسلمان ایرانی قرار است نقشآفرینی داشته باشد. باید در این موضوعات که زن مسلمان ایرانی قرار است سرآمد باشد الگوسازی داشته باشیم. یکی از کارها در الگوسازی یک جریان و رویداد ملی است که از سال گذشته تحت عنوان رویداد ملی بانوان تاثیرگذار در سطح کشور شکل گرفت و دبیرخانه دائمی آن نیز ایجاد شد.
وی با تاکید بر اینکه معرفی بانوان اثرگذار خراسان رضوی آغاز حرکت است بیان کرد: مراسم ۱۳ دی، افتتاحیه کنگره بانوان تاثیرگذار استان خراسان رضوی بوده که تا شب ۱۳ دی سامانه برای ثبت نام باز است و افراد میتوانند اقدام کنند. قرار بود فرایند داوری تا ۱۰ روز قبل تمام شود، اما ادامه پیدا کرد. یک هفته است تیمهای داوری به صورت شبانهروزی حضور دارند و بعد از این هم ادامه خواهد داشت. برگزیدگان استانی در ارزیابی کشوری قرار میگیرند و بعد از آن مرحله ارزیابی و نظر مردمی است.
حیدرزاده خاطرنشان کرد: ۱۳ دی به مناسبت شهادت حاج قاسم سلیمانی از اسوههای صبر و مقاومت تجلیل خواهد شد، از کتاب «در حسرت یک رویا» مربوط به مادر شهیدان خوشقلب طوسی است، رونمایی میشود. همچنین در این مراسم اعلام خواهد شد که ما دبیرخانه دائمی استان را شکل میدهیم. تاکنون پشتیبانیها و حمایتها به صورت دستگاهی بوده و بعد از این حمایتها به صورت خاص و ویژهتر از بدنه مردمی خواهد بود که خود مردم کار را انجام میدهند. بعد از اتمام داوریها نیز سامانه بسته نخواهد شد.
بیشترین ساحت ثبت نام شده در کنگره تعلیم و تربیت است
در ادامه نغمه رزاقی، دبیر علمی کنگره استانی زنان تأثیرگذار عنوان کرد: داوریها در دو حیطه صورت گرفته، یکی عرصه عمومی که پنج شاخص دارد و دیگری عرصه تخصصی که در هشت ساحت است.
وی افزود: ساحت عمومی شامل تاثیرگذاری زن در اجتماع، دیگران اثرپذیر، خانوادهمحوری و مادری و همسری، فعالیتهای جهادی و تاثیرگذاری ملی و جهانی و ساحت تخصصی شامل حکمرانی و سیاستگذاری، علم و فناوری، فرهنگ و هنر، ورزش، رسانه و گفتمان، اقتصاد و کارآفرینی و تعلیم و تربیت است.
رزاقی ادامه داد: بیشترین ساحت ثبت نام شده در رتبه اول تعلیم و تربیت و در رتبه دوم علم و فناوری و کمترین میزان در حیطه حکمرانی و سیاستگذاری است؛ زیرا این عرصه تازه مطرح میشود. یکی از وظایف کمیته علمی شناسایی و انطباق بوده که در سامانه قسمتی در نظر گرفته شده هر نفری که ثبت نام میکند میتواند پنج بانوی اثرگذار را با شماره تلفن معرفی کند که با آنها تماس گرفته خواهد شد. معیار امسال برای برگزیدگان قطعا ثبت نام در سامانه است و ما در این زمینه در عرصههای مختلف اطلاعرسانی داشتیم.
پایان پیام/
نظر شما