علی اکبر روحی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: یکی از اتفاقات خوب در خراسان رضوی از اولین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی برگزاری پویش های کتابخوانی با محوریت زندگی و شخصیت ایشان بود. هدف ما از برگزاری این پویش ها هم افزایی دیگر دستگاههای اجرایی با محوریت یک موضوع خاص است.
وی ضمن ارائه گزارشی از برگزاری پویش ها و برنامه های فرهنگی مختلفی افزود: یکی از فعالیتهای ما در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، ایجاد باشگاه های کتابخوانی است که از سال پیش آغاز به کار کرده است.
روحی خاطر نشان کرد: مسابقه ملی کتابخوانی «سرباز» بر اساس کتاب «شرح دلبری» اثر محمدعلی تولایی تا تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ برگزار میشود.
مدیر کانون و موسسه فرهنگی و هنری شهید ابراهیم روحی ادامه داد: این کتاب شرحی است بر وصیتنامه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به قلم محمدعلی تولایی که در موسسه خدمات مشاورهای و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه این پویش به عنوان چهارمین پویش به بهانه چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی بعد از سه دوره پویش «مکتب سلیمانی» برگزار میشود خاطرنشان کرد: برای پویش ملی کتابخوانی «سرباز» ۱۰۰ میلیون ریال جوایز نقدی و فرهنگی در نظر گرفته شده است.
روحی با اشاره به اینکه تا ۳۰ بهمن ماه فرصت شرکت در این پویش است، افزود: علاقمندان برای شرکت در مسابقه میتوانند به سامانه مرکز مجازی مسابقات کتابخوانی به آدرس www.mketab.ir و یا سامانه مسابقات الکترونیکی نهاد کتابخانههای عمومی کشور به آدرس www.samakpl.ir مراجعه نمایند. فایل PDF این اثر بصورت رایگان در اختیار عموم قرار می گیرد.
در بخش هایی از کتاب شرح دلبری میخوانیم: شهید قاسم سلیمانی نشان داد که دستش از سردار قاسم سلیمانی بازتر است و بیش از او میتواند مرزهای انسانیت را از یوغ تجاوز نااهلان و دشمنان توحید و ولایت رهایی بخشد. حاج قاسم بعد از شهادت، بیشتر و پرتوانتر از قبل، به فتوحات خود ادامه داد و فضایی در کشور پدید آورد که عطر توحید و وحدت آن تا سالیان سال در مشام امتهای مسلمان و بیدار باقی خواهد ماند. درست چهل روز بعد از آغاز عملیات بزرگ سپهبد شهید سلیمانی، حاج قاسم یکی از مهمترین اهداف خود را نشانه میگیرد. چهلم حاج قاسم، موعد قرائت وصیت مردی میشود که اکنون، پس از دفاع از کالبد نورانی حرم مطهر علوی و حسینی و زینبی، توفیق دفاع از حقیقت ولایت امیرالمؤمنین (ع) را پیدا کرده و طائف حرم عشق گشته است.
حاج قاسم با وصیت خویش نشان داد که هنوز زنده است، نفس میکشد، و بیش از پیش با دستان ساده اما پرتوان خویش، بر سر یتیمان وادی عشق دست کشیده و نزد خداوند خود با ندای (یا لَیتَ قَوْمِی یعْلَمُونَ) آنان را شفاعت میکند! وصیت حاج قاسم، تحفهای بود برای تمام آنانی که توفیق پیدا نمودند، یک اربعین در سوز عشق وصال ذوب شوند و در کنار غم قاسم سلیمانی، به سرفرازی «مکتب سلیمانی» بیاندیشند و در آن وادی قدم گذارند.
در این اثر سعی شده است با نگاهی گذرا به وصیتنامه حاجقاسم که در حقیقت منشور عشق و دلدادگی و انسانیت است، گریزی به اندیشههای والای او بزنیم و از روزنه فهم بهتر غزل عاشقانه او، توشهای جهت اعتلای مکتب سلیمانی اخذ نماییم. چه خوب است، مطلع سیاهه خود را حسن ختام حاج قاسم یعنی نامه تأیید فرمانده به سرباز خود قرار دهیم که در حقیقت، وصیت حاج قاسم، شرحی است بر پیام تبریک و تسلیت مقام معظم رهبری برای او!
پایان پیام/
نظر شما