«کریم لایقی اصل» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، اظهار کرد: به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) نظر به تشکیل «قرارگاه نهضت قرآنی مساجد کشور» در ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور و همزمانی آغاز این حرکت با ایام نکوداشت مقام زن و مادر و از سوی دیگر طبق برنامهریزیهای کلان ابلاغی مبنی بر فعال سازی کانونهای تخصصی خواهران با اجرای سلسله برنامههای اقدام مشترک به صورت سراسری، به منظور تقویت و تکریم مقام خواهران و همچنین فعالان قرآنی کانونهای فرهنگی، هنری مساجد کشور خانواده ها و خانه های قرآنی استان شناسایی و تجلیل می شوند.
مدیر ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح شناسایی و تکریم «خانوادههای قرآنی توسط کانونهای تخصصی خواهران صورت می گیرد و هر کانون خواهر مجری شناسایی و ثبت یک خانواده در سامانه و اجرای برنامه تجلیل از همان خانواده قرآنی است.
وی با اشاره به اینکه همه کانونهای تخصصی خواهران باید حداقل یک برنامه تجلیل برگزار نمایند، افزود: هر کانون تخصصی خواهران بر اساس شرایط اعلام شده نسبت به شناسایی و ثبت اطلاعات خانواده قرآنی بر اساس لینک (پرس لاین) ارسال شده (از ۱۵ دی ماه) اقدام لازم را انجام می دهند.
لایقی اصل با اشاره به اینکه خانواده منتخب قرآنی باید ساکن محدوده جغرافیایی کانون باشند، ادامه داد: باید مشخص باشد که اعضای خانواده عضو سامانه «بچههای مسجد» هستند یا خیر ؟ضمن اینکه در انتخاب خانواده قرآنی حتماً به شرایط اشاره شده بر اساس مؤلفههای اعلام شده باید توجه لازم صورت گیرد.
مدیر ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد به مولفههای گروه نخست اشاره و بیان کرد: خانوادهای که دارای سه یا بیشتر حافظ کل یا ۲۰ جزء میباشد، خانوادهای که دارای پدر و مادر حافظ کل هستند، خانوادهای که پدر، مادر و یا دیگر اعضای خانواده جزو رتبههای برتر استانی یا کشوری در مسابقات قرآن کریم باشند، خانواده ای که فرزند خردسال زیر هفت سال حافظ (۲۰ جزء تا کل) دارند و خانواده ای که دارای حافظ روشندل یا دارای معلولیت جسمی حرکتی باشند .
وی با اشاره به مولفههای گروه دوم، یادآور شد: خانوادهای که دارای سه نفر یا بیشتر حافظ یا قاری، فرزندان خانواده در کودکی حافظ کل شدند، خانوادهای که دو نفر از اعضای خانواده دارای رتبههای برتر استانی یا کشوری در مسابقات قرآن کریم هستند، خانوادهای که دارای مفسر، مترجم یا مبلغ قرآنی در بین اعضای خانواده هستند، خانوادهای که مجاهدانه به صورت خانوادگی در امر آموزش یا سازماندهی کلاسهای قرآنی و تربیت حافظان و قاریان تلاش فراوان دارند، شامل این گروه هستند.
لایقی اصل مولفههای گروه سوم را یادآور شد و اظهار کرد:خانواده واقف و خیّر قرآنی که در برگزاری برنامههای قرآنی با کانون و مسجد همکاری ویژه دارند، خانوادهای که هنرمند فعّال در عرصه تولیدات فرهنگی، هنری با موضوع قرآن کریم باشند، خانواده قرآنی که همزمان مسئولیت یکی از نهادها یا موسسات قرآنی هستند و خانواده قرآنی که در شرایط ویژه از ظرفیتهای حداقلی استفاده مجاهدانه در امر قرآن کریم دارند. (مثلاً: فعالیت قرآنی یا حفظ قرآن کریم به صورت خانوادگی در کپر عشایر با روستاهای کم برخوردار و...).
مدیر ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: خانوادهای که سهنسل در امر تعلیم قرآن کریم هستند، (پدربزرگ، پسر، نوه/ مادربزرگ، دختر، نوه)، خانوادههای قرآنی که شاید بنا به تشخیص کانون مجری به عنوان حلقه میانی اقدام شایسته دارند در مولفه های گروه سوم قرار می گیرند.
وی با اشاره به اینکه کانونهای تخصصی خواهران پس از شناسایی و ثبت باید نسبت به برگزاری برنامه دیدار و تجلیل از خانواده قرآنی بر اساس شرایط زیر اقدام نمایند، افزود: محور برنامه تجلیل مادر خانواده قرآنی میباشد ، ضمن اینکه به منظور معرفی حداکثری خانوادههای قرآنی مخاطبین کانون، برگزاری برنامه دیدار و تکریم در محیط مسجد میتواند جذابیتهای برنامهای ویژه داشته باشد.
لایقی اصل گفت: به منظور معرفی حداکثری برنامههای طرح در انعکاس اخبار از هشتگهای زیر استفاده می شود. #لشکر_فرشته_ها #قرارگاه_نهضت_قرآنی_مساجد #ستاد_هماهنگی_کانونهای_فرهنگی_هنری_مساجد_کشور #یک_خانواده_قرآنی –
نظر شما