به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، رویداد ملی «سفر قهرمان»، مسیر رشد و تولید نوجوانان در محورهای «کمیک استریپ»، «استاپ موشن» و «نقالی و پرده خوانی » برگزار می شود؛ در این رویداد ملی، نوجوانان با انتخاب قهرمان خود از بین ۴۰ فرمانده شهید دفاع مقدس بر اساس مجموعه کتاب «قصه فرماندهان»، آثار هنری خود را در دو محور «گذشته» و «حال/آینده» با موضوع کنش قهرمانانه شهید طراحی و تولید خواهند کرد. در رویداد ملی «سفر قهرمان» نوجوانان با حضور در سایتی که برای این منظور طراحی و تدارک دیده شده است در این رویداد شرکت می کنند و سپس با انتخاب قهرمان مورد نظر، رشته هنری را که از طریق آن می خواهند راوی داستان آن قهرمان باشند، انتخاب و سفر خود را شروع می کنند در این مسیر مربیان متخصص هم در کنار آنها حضور دارند و در زمینه های محتوایی و فنی آنها را راهنمایی می کنند. رویداد ملی سفر قهرمان در تلاش است تا فرهنگ صحیح قهرمانی و توصیف مهدوی از آینده را با تاکید بر مفهوم «رجعت» و با شعار «قهرمانان می آیند...» در میان نوجوانان بسط و گسترش دهند.
«سجاد عباسی»، معاون فرهنگی و هنری حوزه کودک و نوجوان حوزه هنری در پاسخ به این سئوال که کانون های فرهنگی و هنری مساجد از جمله مجموعه ایی است که نوجوانان و جوانان زیادی را تحت پوشش خود دارد آیا این معاونت تعاملی با این مجموعه برای همکاری در رویداد ملی «سفر قهرمان» دارید؟ به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: در موضوع کمپین «کتابخانه هیستوری» تقریبا با هر مجموعه ای که با نوجوان در ارتباط بوده همکاری و تعامل داشتیم؛ و با همکاری دوستان کمپین «کتابخانه هیستوری» به سرانجام رسید و تجربه موفقی بود؛ در رویداد ملی «سفر قهرمان» هم بنا داریم با اغوش باز میزبان مجموعه ها و نهادهایی مرتبط با نوجوانان باشیم تا با مشارکت آنها فراگیری این رویداد را گسترش دهیم .
معاون فرهنگی و هنری حوزه کودک و نوجوان حوزه هنری در پاسخ به این سئوال که چرا از ظرفیت ۳۰ استان در برگزاری رویداد ملی «سفر قهرمان» استفاده نکردید و تنها به مشارکت هفت استان کشوربسنده کردید؟ توضیح داد: مشکل ما ظرفیت محدود مربیگری بوده است؛ چون در این رویداد پروژه را به پروسه تبدیل کردیم هر مربی ما یک تعداد محدودی را می تواند بدال کند و کار را جلو ببرد، به دلیل ظرفیت محدومان در مربیگری و اینکه ما نخبه گزینی را مد نظر قرار دادیم استان ها را محدود کردیم ولی هر استانی قطب هست می تواند استان های کناری خود را پوشش دهد.
سجاد عباسی در پاسخ به این سئوال که در رویداد ملی «سفر قهرمان» می خواهید نوجوانان را نه بر اساس قهرمان های گذشته بلکه می خواهید برای آینده قهرمان سازی کنید می خواستم ببینم با توجه به اینکه تعریف قهرمان در ذهن نوجوان چهره ای مخدوش شده است، چگونه او را در مسیر قهرمان سازی قرار می دهید ؟ گفت: درست است که تعریف قهرمان برای نوجوان مخدوش شده و به همان میزان تصویر نوجوان از آینده نیز دچار آسیب دیده است؛ما معتقدیم آینده باید برای نوجوان آینده پرامیدی باشد و آینده پر امید هم بدون قهرمان امکان اش وجود ندارد؛ ما مصادیق قهرمانی را داریم به نوجوان می گوییم و با آن آشنایش می کنیم که این قهرمان کاملا دست یافتنی است، یعنی قهرمانی است که در زیست ایرانی دارد، زندگی می کند و نهایتا می خواهیم به این برسیم که نوجوان هم می تواند با همین معیارها قهرمان آینده باشد و سعی داریم قهرمان در آینده و تصویر آینده نوجوان را با هنر خودشان به تصویر بکشیم و سعی کنیم آن تصویر مخدوش را به تصویر پر امید تبدیل کنیم.
معاون فرهنگی و هنری حوزه کودک و نوجوان حوزه هنری در پاسخ به این سئوال که در رویداد ملی «سفر قهرمان» کتاب مرجع برای نوجوانان در ساخت قهرمان مجموعه کتاب فرماندهان جنگ است، این قهرمان مورد نظر بر اساس چه ویژگی هایی باید ساخته می شود؟ اظهار کرد: قهرمان سه ضلع دارد « موقعیت»، محلی که اتفاق در آن محل می افتد،« خود کاراکتر» و «کنش قهرمانانه» که ما فقط قهرمان را به نوجوانان معرفی می کنیم می دهیم و موقعیت و کنش قهرمانانه را خود انتخاب می کند.
پایان پیام/
نظر شما