به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر رئیسی در پایان سفر فشرده و کوتاه خود به ترکیه، در دیدار جمعی از ایرانیان مقیم این کشور، با تبریک شب ولادت امیرالمومنین علی (ع)، روابط ایران و ترکیه را متکی بر سوابق تاریخی و اشتراکات اعتقادی دو ملت و کشور توصیف و تصریح کرد: امروز هم علاوه بر ظرفیتهای متقابل بسیار خوبی که برای گسترش روابط وجود دارد، اراده سران دو کشور نیز تعمیق و تقویت بیش از پیش روابط است.
رئیس جمهور با اشاره به اراده روسای جمهور ایران و ترکیه برای ارتقای سطح روابط، نقش ایرانیان مقیم ترکیه را در علمیاتی کردن تصمیمات اتخاذ شده برای توسعه روابط دو کشور مهم دانست و اظهار داشت: علاوه بر عرصه اقتصادی، گسترش روابط فرهنگی میان دو کشور نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و لازم است ایرانیان مقیم خارج برای حفظ ارتباط خود و فرزندانشان با هویت، فرهنگ و سرزمین اجدادی تلاش کنند.
دکتر رئیسی همچنین با اشاره به ظرفیتهای بسیار خوب ایران برای سرمایهگذاری و فعالیت اقتصادی، ایرانیان مقیم خارج از کشور را به استفاده از این ظرفیتها فراخواند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایران و ترکیه در عرصه مسائل منطقهای و بینالمللی نیز نگاههای مشترکی دارند، به جنایات بیسابقه اخیر صهیونیستها و نفرت جهانی از آنها اشاره کرد و گفت: توقف جنایات و کشتار رژیم خونخوار صهیونیستی انتظاری جهانی است که تحقق آن نیازمند اقدامات بازدارنده است و قطع شریان ارتباطات اقتصادی و سیاسی کشورها به خصوص کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی، یکی از موثرترین اقدامات بازدارنده برای متوقف کردن ماشین کشتار و جنایت این رژیم کودککش است.
دکتر رئیسی با اشاره به گذشت بیش از ۱۰۰ روز از جنایات صهیونیستها و ناکامی این رژیم در دستیابی به اهداف اعلامی خود تصریح کرد: تحلیل واقعی رخدادهای میدانی حاکی از این است که مردم، مقاومت و مجاهدان فلسطینی پیروز قطعی این نبرد نابرابر هستند.
رئیس جمهور با اشاره به طرح برخی مسائل از جمله کمک به گسترش آموزش زبان فارسی در ترکیه با توجه به علاقمندی که نسبت به آن وجود دارد، رفع موانع و مشکلات نوسازی مدارس و مراکز آموزشی ایرانی در ترکیه، رفع مشکلات مربوط به سربازی و تحصیل ایرانیان مقیم ترکیه و برخی مسائل مشابه، از سفیر و مسئولان مربوط خواست هر چه سریعتر نسبت به رفع این مشکلات اقدام کنند.
دکتر رئیسی همچنین با بیان اینکه مسئولان سفارت جمهوری اسلامی ایران باید در کنار ارائه خدمات اداری و کنسولی به ایرانیان مقیم، در جهت تقویت ارتباط با داخل و ریشههای فرهنگی آنان نیز تلاش کنند، گفت: یکی دیگر از وظایف مهم مسئولان و کارکنان سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران تلاش برای رفع گرههای ذهنی میان ایرانیان مقیم و حتی مدیران و مسئولان میانی کشور محل ماموریت آنهاست.
رئیس جمهور با اشاره به جنگ روایتها در عرصههای مختلف و فعالیت جریانهایی که با مخدوش کردن واقعیات سعی در انتقال اخبار و اطلاعات جهتدار به ایرانیان خارج از کشور دارند، افزود: مسئولان و کارکنان سفارتخانهها با ایرانیان مقیم و مسئولان کشور محل ماموریت خود در سطوح مختلف ارتباط گرفته و آنها را با واقعیات ایران آشنا کنند.
دکتر رئیسی در پایان از حقوق ایرانیان مقیم خارج و تکالیف دولت در قبال آنان گفت و اظهار داشت: نگاه ما به شما نگاه به شهروندان ایران است و تفاوتی میان ایرانیان داخل و خارج از کشور قائل نیستیم، شما نیز خودتان را شهروند ایران بدانید و همانند شهروندان داخل کشور برای رشد و اعتلای کشور تلاش کنید.
تاثیر سازنده افزایش همکاریهای اقتصادی ایران و ترکیه در منطقه و عرصه بینالمللی
در ادامه برنامههای سفر رسمی به ترکیه، در نشست مشترک فعالان اقتصادی دو کشور، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران مصمم به افزایش سطح روابط اقتصادی با ترکیه است، تصریح کرد: جلوه این تصمیم در اسناد و توافقنامههایی که امروز(چهارشنبه) بین دو کشور به امضا رسید به نمایش درآمد.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران و ترکیه ظرفیتهای متقابل متنوعی برای گسترش همکاریهای اقتصادی با یکدیگر دارند، افزود: دو کشور برای افزایش حجم تبادلات تجاری تا ۳۰ میلیارد دلار در گام اول توافق کردهاند و شما فعالان اقتصادی افسران میدانی برای تحقق این هدف را بر عهده دارید.
دکتر رئیسی با بیان اینکه به طور طبیعی در روند هر فعالیتی ممکن است مشکلات و کاستیهایی پیش بیاید، اظهار داشت: مشکلات هر قدر هم جدی باشند نباید باعث توقف فعالیتها و تلاش برای ارتقای سطح روابط فیمابین شود.
رئیس جمهور دستگاهها و سازمانهای اداری دو کشور را مسئول و متولی رفع مشکلات و موانع و تسهیل فعالیت و همکاریهای اقتصادی و تجاری فعالان اقتصادی فیمابین دانست و گفت: سران دو کشور در جلساتی که امروز داشتند و در تمام رایزنیهایی که در روند جاری روابط فیمابین دارند، بر اراده متقابل برای تعمیق و تقویت روابط تاکید داشته و دارند، لذا مسئولان دو کشور باید با تلاش و کار جهادی زمینه افزایش تجارت و صادرات و واردات میان دو کشور را تسهیل کنند.
دکتر رئیسی با بیان اینکه افزایش حجم تبادلات تجاری و همکاریهای اقتصادی میان ایران و ترکیه در منطقه و عرصه بینالمللی نیز تأثیرات سازنده و مثبتی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که گسترش روابط با کشورهای همسایه و مسلمان را به عنوان محور دیپلماسی خود انتخاب کرده، در حوزه گسترش روابط اقتصادی نیز برای کشورهای همسایه و مسلمان اولویت قائل است.
رئیس جمهور با تاکید دوباره بر اینکه گسترش روابط با کشور همسایه و مسلمان ترکیه ایجاب میکند که روابط اقتصادی دو کشور نیز توسعه یابد، گفت: دیدگاهها و رویکردهای مشترک دو کشور در مسائل منطقهای و بینالمللی اقتضا میکند روابط فیمابین در همه عرصهها تقویت شود، لذا شما فعالان اقتصادی را به تلاش بیش از پیش در این عرصه فرامیخوانم.
دکتر رئیسی افزود: پیام حضور سران دو کشور در این نشست این است که اراده ایران و ترکیه بر انجام کار جهادی و جهشی در مسیر رفع مشکلات و موانع پیش روی توسعه همه جانبه روابط به خصوص در عرصه اقتصادی و تجاری است.
رئیس جمهور با اشاره به مذاکرات صورت گرفته در این نشست برای رفع مشکلات و موانع تسهیل فعالیت فعالان اقتصادی دو کشور، اظهار داشت: امیدوارم تلاش شما و همه کسانی که در عرصه اقتصادی فعالیت دارید، بتواند به ارتقای سطح بیش از پیش روابط فیمابین کمک کرده و با بالفعل کردن ظرفیتهای متقابل در گام اول هدف رسیدن به حجم تجارت ۳۰ میلیارد دلاری را محقق کند.
دکتر رئیسی ضمن ابراز خرسندی از تواقفات صورت گرفته برای رفع برخی مشکلات موجود در مسیر فعالیتهای اقتصادی دو کشور اظهار امیدواری کرد که این نشست نقطه عطفی در ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی ایران و ترکیه باشد.
نظر شما