گویش های محلی معرف فرهنگ بومی یک منطقه است

حجت الاسلام اکبر افشارمنش گفت: مولفه هایی همچون گویش های محلی، آیین های مذهبی، آواها، نغمه ها و غذاهای محلی معرف فرهنگ بومی یک منطقه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، شامگاه امشب (۱۵ بهمن ماه) آیین اختتامیه دومین جشنواره منطقه ای شعر با  گویش های محلی جنوب شرق کشور در رودبار جنوب برگزار شد.

حجت الاسلام اکبر افشارمنش در این آیین، سه مولفه را عامل پیروزی انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: مکتب اسلام، حضور گسترده مردم و رهبری های داهیانه حضرت امام (ره) باعث شد تا ما در بهمن ماه ۵۷ به پیروزی برسیم.

امام جمعه رودبار جنوب افزود: امروز دشمن این سه مولفه را مورد هدف قرار داده و اسلامی را تبلیغ می کند که اسلام انقلابی نباشد و دنبال این است که اقتدار رهبری را از بین ببرد.

وی با بیان اینکه امت بی امام، حیات و اقتدار ندارد، ابراز کرد: امامی که با مردم باشد و مردم با او باشند شکست ناپذیر است، امروز دشمن با علم به این مسئله قصد دارد بین مردم و ولایت جدایی بیندازد بنابراین برای بقای اسلام باید پیوند مان با ولایت را مستحکم تر کنیم.

حجت الاسلام افشارمنش اظهار کرد: مولفه هایی همچون گویش های محلی، آیین های مذهبی، آواها، نغمه ها و غذاهای محلی معرف فرهنگ بومی یک منطقه است.

امام جمعه رودبار جنوب با اشاره به این که گویش های محلی بیانگر فرهنگ غالب یک منطقه است، عنوان کرد: از جمله عواملی که گویش های محلی یک منطقه را تهدید می کند ورود واژه های مختلف به گویش های محلی است.

وی تصریح کرد: انتقال سینه به سینه گویش ها، تالیف کتاب ها، سرودن اشعار برای حفظ گویش های محلی موثر است و می توان گویش های محلی را در ابعاد مختلف به صورت تصویری تهیه کرد و در آینده آنها را به رشته تحریر در آورد و به نسل های آینده منتقل کرد.

کد خبر 1748154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha