از ایجاد پایگاه قرآن تا کمک به محرومان در مساجد موسوی‌نشان

مساجد همنام با امام موسی کاظم(ع) با تدارک برنامه‌های مذهبی و نیز تبدیل مسجد به پایگاه قرآنی و دستگیری از محرومان تلاش دارند کارکردهای مساجد را احیاء و خانه‌های خدا را برقرار کنند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، در سلسله گزارش‌های «همنامان نور» مساجدی که همنام حضرات معصومین (ع) و بزرگان دین هستند، معرفی می شوند، تا از این طریق دریابیم آن مساجد در پرتوی ارتباط با آن معصوم (ع) در طول سال چه فعالیت هایی را انجام می دهند و منشأ چه برکاتی می شوند. از این رو، به مناسبت فرا رسیدن ۲۵ رجب، سالروز شهادت امام موسی الکاظم(ع) به معرفی دو مسجد و کانون همنام با حضرت پرداختیم.

کانون فرهنگی هنری باب الحوائج(ع)

«محمد زارع»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به رویکردها  و برنامه های کانون فرهنگی هنری باب الحوائج(ع) مسجد الهادی(ع) استان گیلان اظهار کرد: اجرای طرح چهره به چهره و اجرای طرح« اعتقاد پویا» یکی از طرح هایی است که در این کانون با هدف بیان مسائل دینی و مذهبی با حضور کارشناسان این حوزه اجرا می شود.

از ایجاد پایگاه قرآن تا کمک به محرومان در مساجد موسوی‌نشان

مدیر کانون فرهنگی هنری باب الحوائج مسجد الهادی(ع) افزود: در قالب این طرح آموزش قرآن کریم، برگزاری دوره های احکام، اجرای طرح پاسخ به شبهات دینی، برگزاری سلسله جلسات نهج البلاغه شناسی و صحیفه سجادیه خوانی، برپایی کرسی مطهری خوانی، نشست های بصیرت افزایی مورد توجه قرار می گیرد و تلاش می شود که موذنین نوجوان عضو کانون، تکریم و تشویق به مربی گری شوند. از دیگر محورهای این طرح است.

از ایجاد پایگاه قرآن تا کمک به محرومان در مساجد موسوی‌نشان

وی افزود: در راستای تبدیل مسجد به پایگاه قرآنی تلاش شده است که حافظ قرآن کریم در مسجد تربیت شود و اجرای طرح تلاوت نور در مسجد اجرا و اعزام قاری نیز به دیگر مناطق شهر نیز مورد توجه قرار می گیرد.

از ایجاد پایگاه قرآن تا کمک به محرومان در مساجد موسوی‌نشان

زارع برگزاری کارگاه محیط زیست، برگزاری جلسات محفل ادبی، ویزیت رایگان بیماران، برگزاری دوره های آموزش صنایع دستی را از دیگر برنامه های کانون باب الحوائج مسجد الهادی(ع) نام برد و گفت: برگزاری کلاس های ورزشی از قبیل فوتسال، تنیس روی میز، دارت، شنا و فوتبال دستی و اردوهای سیاحتی و زیارتی، کلاس های تقویتی درسی، برگزاری کارگاه های محیط زیست، برگزاری محافل ادبی، ویزیت رایگان بیماران، برگزاری دوره های آموزش صنایع دستی از دیگر برنامه های کانون است.

مدیر کانون فرهنگی هنری باب الحوائج مسجد الهادی(ع) کمک رسانی به محرومین را از دیگر برنامه های این کانون مسجدی نام برد و تصریح کرد: در مناسبت های مختلف توزیع سبدهای معیشتی  میان اقشار محروم مورد توجه قرار می گیرد و اخیرا نیز ۳۰ میلیون ریال کمک نقدی به تعدادی از محرومین اهدا شد.

از ایجاد پایگاه قرآن تا کمک به محرومان در مساجد موسوی‌نشان

مسجد موسی بن جعفر(ع)

مسجد موسی بن جعفر(ع) واقع در خیابان کارگر جنوبی یکی از مساجد قدیمی تهران است که در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی توسط مرحوم سیدحسن موسویان یکی از واقفان قدیمی کشور ساخته شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به اینکه استقبال مردم از مساجد بیشتر از گذشته شد و فضای مسجد جوابگوی مردم نبود، توسعه مسجد در دستور کار قرار گرفت و در حال حاضر فضای مسجد تا حدودی جوابگوی نمازگزاران و اهالی محله است. در حال حاضر مسجد موسی‌بن جعفر(ع) با برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی و مذهبی توانسته نوجوانان و جوانان را جذب فعالیت های مسجد نماید.

 با توجه به اینکه رویکرد مسجد استفاده از ظرفیت های نوجوانان و جوانان در برنامه های مسجد است، به همین جهت برنامه های مسجد در مناسبت های مذهبی، تعظیم شعائرالله و مراسم ها با محوریت این گروه سنی برگزار می شود، به همین جهت هسته اولیه فعالیت های مسجد نوجوانان و جوانان هستند.

مسجد با تدارک برنامه های تابستانی در رشته های هنری، نمایشی، اردوهای زیارتی و سیاحتی، برنامه های ورزشی و برگزاری جام فوتبال و  جشنواره های متنوع تلاش دارد که اوقات فراغت بانشاطی را برای آنها رقم بزند.

 در مناسبت های مختلف، نوجوانان و جوانان مسجد اقدام به برپایی ایستگاه صلواتی و توزیع شربت و شیرینی  می کنند و در کنار اجرای برنامه‌های جذاب همانند جلسات دورهمی و  مشارکت نوجوانان و جوانان در برنامه‌های مختلف، ارتباط خوب امام جماعت مسجد با نوجوانان و جوانان مهمترین عامل در جذب آنان به حساب می آید. مسجد تراز اسلامی، مسجدی است که بتواند در کنار برگزاری نماز جماعت و مراسمات مذهبی سایر نیازهای اهالی محل را تأمین کند و یا به عبارتی دیگر پایگاهی جهت پاسخگویی به نیازهای معنوی، عاطفی و حتی مالی مردم باشد، این موضوع در مسجد موسی بن جعفر(ع) دنبال می شود.

از ایجاد پایگاه قرآن تا کمک به محرومان در مساجد موسوی‌نشان

 در مناسبت های مختلف مسجد به اقشار محروم و بی بضاعت با توزیع بسته های معیشتی کمک رسانی می کند. ضمن اینکه گروه جهادی این مسجد همواره در بحران های مختلف در مناطق محروم کشور حامی و خادم مردم است. «میز خدمت» در مسجد با حضور مسئولین منطقه ای، شهری و  مسئولین سازمان ها و ادارات در مسجد برگزار می شود و توانسته گره‌گشایی بسیاری از اهالی باشد.

 موضوع «جهاد تبیین» یکی از رویکردهای مورد توجه در این مسجد است و در همین راستا با حضور نخبگان، گروه های مرجع، طلاب فاضل و فرهیختگان گام های اثرگذاری در پاسخ به شبهات و دغدغه های مردم در این عرصه برداشته می شود.

یکی دیگر از رویکردهای مسجد تقویت حضور بانوان و بهره گیری از ظرفیت آنها است و واحد بانوان مسجد در رشته های مختلف دوره های آموزشی برگزار می کند. همچنین در راستای تبدیل مسجد به پایگاه قرآنی، دوره های تخصصی تجوید، روخوانی و روانخوانی در مسجد برگزار می شود و آموزش احکام ویژه نوجوانان و بزرگسالان، آموزش زبان انگلیسی، آموزش ریاضی، خیاطی و گلدوزی و ورزش ویژه بانوان نیز از دیگر برنامه های مسجد است.

کد خبر 1748332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha