به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ صادق سلطانینژاد، صبح سهشنبه(۱۷ بهمن) در نشست خبری از تمرکز بر بهبود فضای کسب و کار استان خبر داد و با بیان اینکه رتبه کسب و کار استان از ۳۱ به ۱۲ ارتقا پیدا کرده است؛ اهم اقداماتی که در دستیابی به این رتبه مؤثر واقع شده را برخی رویه های سختگیرانه در پرداخت مالیات، تأمین اجتماعی، شناسایی واحدهای تولیدی مشکل دار و... عنوان کرد.
عوامل مؤثر در بهبود رتبه کسب و کار استان کرمان
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان تعامل با بانکها برای کمک به واحدهای تولیدی و تثبیت اشتغال که منجر به پرداخت ۴۳ هزار و ۶۴۷ فقره تسهیلات بانکی به ارزش ۳۲ هزار میلیارد تومان شد؛ عامل مؤثر دیگری در بهبود فضای کسب و کار استان قلمداد و بیان کرد: مشکلات برخی متقاضیان دیگر نیز با بانک ها در کارگروههایی مثل رفع موانع تولید طرح و برطرف شد.
وی با اشاره به درآمدهای مالیاتی و مشکلات واحدهای تولیدی به عنوان یکی از چالش های کسب و کار؛ اظهار کرد: کاهش نرخ مالیاتی واحدهای تولیدی از ۲۵ به ۱۸ درصد و استمرار این روند کاهشی، بخشودگی بیش از ۲۵ هزار میلیارد ریال جرایم مالیاتی مؤدیان و استمرار آن تا پایان سال جاری و استفاده از حداکثر اختیارات مالیاتی کشور در استان نیز انجام شده است.
سلطانی نژاد همچنین به نشست با فعالان بخش خصوصی اتاق بازرگانی، اصناف و تعاون با هدف پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی اشاره و تصریح کرد: شناسایی واحدهای تولیدی شرکت شهرک های صنعتی از دیگر اقداماتی است که در همین راستا ۹ واحد تولیدی شناسایی شده و مشکلات آنها با بخش مالیاتی در حال پیگیری است.
وی با تأکید بر این لزوم رصد و پایش روزانه وضعیت کسب و کار استان خاطرنشان کرد: اگر تأمین مالی مجوزها انجام نشود و یا متولیان امر مشکلات واحدهای تولیدی را حل نکنند، رتبه کسب و کار استان مجدد پایین می رود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان از صدور ۳۸ هزار و ۸۶۰ مجوز کسب و کار توسط درگاه ملی مجوزها خبر داد و با اشاره به اینکه ۶ هزار و ۷۰۰ درخواست هم در نوبت بررسی است؛ افزود: پروانههای کسب نکته مهمی است که همه واحدهای صنفی و دارندگان پروانه کسب بابد نسبت به دریافت مجوز الکترونیکی اقدام کنند.
مولدسازی، راهکاری برای رفع محدودیت اعتباری پروژه ها
وی در ادامه سخنانش «مولدسازی» برای پروژههایی که تأمین مالی مناسب ندارند، راهگشا دانست و با بیان اینکه از محل املاک مازاد می توان به رفع محدودیت اعتباری پروژهها کمک کرد؛ ادامه داد: ۱۹۶ ملک مازاد به ارزش ۹ هزار میلیارد تومان در استان شناسایی و برای اخذ مجوز لازم، آن را به سازمان خصوصی سازی و هیئت عالی مولدسازی ارسال کردیم.
سلطانی نژاد گفت: ارزشافزایی این املاک موضوع بعدی است تا با بالاترین ارزش افزوده بتوان آنها را تهاتر و معاوضه کرد یا به فروش رساند که یکی از پروژههای مهم استان، بیمارستانِ جایگزین شفا است که بسته رونق آن مصوب شده و منابعی از دانشگاه و بخشی هم از محل مولدسازی هزینه می شود که فاز اول آن هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان و فاز بعدی ۴ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد که اگر این پروژه به سرانجام برسد الگویی در مولدسازی خواهد بود.
وی با اشاره به نیاز به مولدسازی برای احداث ساختمانهای اداری، پروژههای نیمه، اتمام کتابخانه ها، سد صفارود، خط برق و... در ادامه اظهار کرد: برخی املاک دولتی استان فاقد سند رسمی است که تاکنون برای ۱۷۱ ملک دستگاه ها سند تک برگ دولتی صادر شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان سپس با توضیحاتی درباره تبصره ۱۸ و پرداخت هایی که از محل آن برای واحدهای تولیدی انجام می شود؛ گفت: از این محل برای نوسازی ناوگان، طرح های دانش بنیان و ... در حال پرداخت است و حدود ۷۹۴ میلیارد تومان به نهادهای حمایتی و حدود ۱۰۳ میلیارد تومان به نهادهای حمایتی و دستگاه ها پرداخت شده است.
سرمایه گذاری خارجی طی ۱۰ ماهه نخست سال جاری در استان کرمان
وی درباره سرمایه گذاری خارجی در استان به ارائه گزارشی مربوط به ۱۰ ماهه امسال پرداخت و توضیح داد: ۶ طرح به مبلغ ۵۱ میلیون و ۲۵۵ هزار دلار مصوب شد که شامل تولید روغن موتور و روغن صنعتی منطقه اقتصادی سیرجان است و باعث می شود فناوری جدید وارد استان شده و نهادینه شود.
سلطانی نژاد تولید فروکروم در بافت، کنستانتره مس در شهربابک، کنسانتره کرومیت در سیرجان، تولید دارو در کرمان و کنسانتره مس در جیرفت را از دیگر طرح های مصوب برای سرمایه گذاری خارجی عنوان و بیان کرد: بسته های سرمایه گذاری خوبی در گردشگری، صنعت و معدن، کشاورزی، شهری و... آماده شده و در زمینه معادنی هم که کمتر به آن توجه شده از جمله در اسفندقه سه بسته سرمایه گذاری و نیز برای معادن سنگهای ساختمانی جنوب کرمان و...در نظر گرفته شده است.
وی با افزودن این مطلب که طی این مدت میزان سرمایه خارجی وارد شده به استان ۲۸ میلیون و ۳۵۰ هزار دلار بوده است؛ در ادامه از اقداماتی راجع به حفظ منابع بانک های خصوصی برای مصرف در خود استان و خارج نشدن آن خبر داد و افزود: تأکید شده تا منابع استان را در خارج استان سرمایهگذاری نکنند.
فهرست بانک های خصوصی که نسبت تسهیلات به سپرده آنها زیر ۵۰ درصد است
این مسئول در همین رابطه بیان کرد: با این وجود و بر اساس مقررات بانک مرکزی که نسبت تسهیلات به سپرده باید حداقل ۵۰ درصد باشد اما بانک ها پاسارگاد، اقتصاد نوین، ایرانزمین، سرمایه، شهر، آینده، دی و کارآفرین به ترتیب کمترین میزان را دارند و نسبت تسهیلات به سپرده آنها زیر ۵۰ درصد است در حالیکه منابع شرکت های بخش خصوصی استان هم داخل این بانک ها است.
وی در بخش دیگری از سخنانش از ارائه ۶ طرح صنعتی و گردشگری خوب برای سرمایه گذاری توسط شرکت بیمه ایران در استان خبر داد و افزود: دو بسته رونق برای آموزش و پرورش در نظر گرفته شده که یکی ساختمان فعلی آموزش و پرورش است که از محل یکی از املاک این دستگاه در حال انجام است و دوم از محل فروش املاک از جمله ساختمان آموزش و پرورش ۲۵ درصد صرف تکمیل مدارس حاشیه و شهر کرمان، ۲۵ درصد برای دانشگاه فرهنگیان و ۵۰ درصد هم به اردوگاه شهید سلیمانی اختصاص داده شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان در پایان تأکید کرد: عزم و اراده دستگاههای اجرایی برای تعیین تکلیف املاک مازاد باید قویتر شود.
نظر شما