محمدرضا حیدری، سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی اظهارکرد: افزایش فشار روانی و عدم حمایت از زوجین در بحث بهداشت روان، پرهزینه و زمان بربودن فرآیند ناباروری، عدم پوشش خدمات ناباروری توسط بیمه ها و نبود مرکز تخصصی مشاوره و درمان نازایی از جمله چالش های زوج های نابارور است.
وی در خصوص مشکلات زوج های نابارور خاطرنشان کرد: قراردادن زوجین نابارور تحت پوشش بیمه درمان ناباروری، راه اندازی مرکز تخصصی ناباروری و ارجاع زوجین نابارور به این مراکز، حمایت مالی از زوجین نابارور و برگزاری دوره های تخصصی آموزشی و مشاوره از جمله خدمات درمانی برای زوج های نابارور است.
حیدری عنوان کرد: رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده، کاهش سن ازدواج، حمایت از زوج های جوان در تامین هزینه های زندگی و تربیت فرزند، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران (بارداری و شیردهی ) در خصوص پوشش بیمه و هزینه های زایمان و درمان ناباروری از جمله عوامل تاثیرگذار در افزایش باروری است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان بیان کرد: نرخ باروری جمعیت این شهرستان، ۱.۴ درصد است که در مقایسه با نرخ استان خراسان شمالی که ۲.۷ درصد و کشور ۱.۷ درصد است کم تر می باشد و باید تدابیری برای آن اندیشید.
حیدری با اشاره به اهمیت موضوع فرزندآوری و کاهش آن در سال های اخیر اضافه کرد: شناسنامه جمعیت زیر پنج سال این شهرستان، ۱۱۶ هزار و ۳۳ نفر معادل ۷.۲۲ درصد و زیر ۱۵ سال، ۳۸ هزار و ۷۶۶ نفر معادل ۲۴.۷ درصد است.
وی بیان کرد: برگزاری کلاس های مشاوره پیش از ازدواج، برگزاری دوره های آموزشی با محتوای درمان های ناباروری، پیگیری و ارجاع زوجین نابارور به مراکز ناباروری، مشاوره پیش از بارداری و فرزندآوری و ایجاد فرهنگ سازی در این خصوص از اقدامات و فعالیت های حوزه بهداشت و درمان در حوزه ازدواج، طلاق، فرزندآوری و ناباروری است.
نظر شما