به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در پنجمین روز از برگزاری نمایشگاه و کارگاه «هنر خوشنویسی و مرمت میراث مکتوب جمهوری اسلامی ایران»، جمعی از دانشجویان علاقهمند به هنر و فرهنگ ایرانی از دانشگاه نظربایف قزاقستان در مرکز ملی نسخ خطی و کتب نادر این کشور حضور یافته و در کارگاه خوشنویسی ایرانی شرکت کردند.
این کارگاه که توسط اساتید و متخصصان ایرانی در مرکز ملی نسخ خطی و کتب نادر قزاقستان برگزار شد، شامل دو بخش تئوری و عملی بود.
آشنایی با خطوط کهن، انواع خطوط، روشهای شناخت خطوط، سبکهای نوشتاری، آشنایی با آرایههای هنری، شناخت رنگها و احیاء خطوط کهن از جمله عناوین این کارگاه بود.
ملکیان، از اساتید هنر کشورمان هنر خوشنویسی ایرانی را یکی از هنرهای مهم ایران دانست و در خصوص تفاوت آن با خط عربی کوفی، انواع و تمایز خوشنویسی ایرانی از عربی، نکاتی را خاطرنشان شد.
وی به اختراع خط خوشنویسی عربی اشاره کرد و آن را منسوب به «ابنبواب شیرازی» که یک ایرانی بود، دانست.
ملکیان همچنین، ایرانیان را در بسیاری از هنرها سرآمد دانست و تغییراتی که در خوشنویسی به وجود آمد را نتیجه هنر، ظرافت و زیباییشناسی هنرمندان ایرانی مطرح کرد.
در پایان به دانشجویان و سایر شرکتکنندگان گواهی حضور در کارگاه خوشنویسی ارائه شد و اساتید ایرانی از سوی رئیس مرکز ملی نسخ خطی و کتب نادر قزاقستان حائز تقدیر واقع شدند.
نظر شما