زمینه‌های همکاری فرهنگی بین ایران و قزاقستان فراوان است

شیخوتدینوف تأکید کرد: با توجه به ریشه‌های فرهنگی علمی، دینی و تاریخی ایران و قزاقستان، زمینه‌های همکاری فراوان است و هر دو طرف باید تلاش کنیم، همکاری‌هایمان را گسترش دهیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آستانه قزاقستان، نمایشگاه «هنر خوشنویسی و مرمت میراث مکتوب جمهوری اسلامی ایران» با شرکت هیأت ایرانی مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور تهران متشکل از اساتید برجسته در حوزه خوشنویسی و مرمت نسخ خطی در دانشگاه بین‌المللی آستانه برپا شد.

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که با حضور علی‌اکبر طالبی‌متین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، تمیرلان شیخوتدینوف، معاون توسعه راهبردی دانشگاه بین‌المللی آستانه، آیگریم ایبرائوا، رئیس دانشکده علوم اجتماعی و انسانی و نماینده روابط بین‌الملل دانشگاه و صیاد ابرایی، رئیس دانشکده هنر صورت گرفت، هیأت ایرانی مورد استقبال گرم رؤسا و دانشجویان دانشگاه قرار گرفتند.

خواهان توسعه همکاری‌ها با ایران هستیم

معاون توسعه راهبردی دانشگاه بین‌المللی آستانه در سخنرانی خود، گفت: امروز یکی از بهترین روزهای ماست؛ چراکه با همسایه بزرگمان ایران توفیق برگزاری چنین نمایشگاه کاربردی و پراهمیت و استفاده از هنر، دانش و تجربه بهترین اساتید ایرانی را داریم.

شیخوتدینوف با اشاره به مناسبات دانشگاه با ایران اذعان کرد که در جریان برقراری روابط با رایزن فرهنگی ایران که اخیرا صورت گرفته است، دانشگاه وارد عرصه جدیدی شده‌ و از حضور اساتید تراز اول ایران در دانشگاه ابراز خرسندی کرد.

وی اظهار داشت: ما اخیرا اولین دوره آموزش زبان فارسی و ایران‌شناسی را با همکاری رایزنی فرهنگی ایران راه‌اندازی کرده‌ایم. با توجه به ریشه‌های فرهنگی علمی، دینی و تاریخی دو کشور زمینه‌های همکاری فرهنگی فراوان است و هر دو طرف باید تلاش کنیم، بیش از گذشته همکاری‌هایمان را گسترش دهیم.

رایزن فرهنگی کشورمان در آستانه نیز در سخنانی، مطرح کرد: پیرو تفاهم‌نامه منعقد شده با دانشگاه بین‌المللی آستانه و وعده‌ای که به عمل آمده بود، اساتید برجسته مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور تهران در حوزه نسخه‌شناسی، مرمت و نگهداری نسخ خطی و خوشنویسی در این جلسه حضور دارند.

وی گفت: ما تلاش می‌کنیم تا با توجه به اظهار تمایل مدیران ارشد دانشگاه بین‌المللی آستانه به ویژه دانشجویان و اساتید حوزه تاریخ و ایران‌شناسی، زمینه‌های همکاری را توسعه دهیم. برابر تفاهم‌نامه، در حال برگزاری اولین دوره ایران‌شناسی و زبان فارسی دانشجویان این دانشگاه در محل رایزنی فرهنگی هستیم. افزون بر آن در تلاشیم تا گروه زبان فارسی و ایران‌شناسی را در دانشگاه فعال کنیم.

طالبی‌متین افزود: درصدد برنامه ریزی هستیم تا بتوانیم امکان اعزام اساتید این دانشگاه را برای حضور در دوره‌های مختلف کوتاه یا میان‌مدت به کشورمان فراهم کنیم و همچنین، آماده اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان نیز هستیم.

زمینه‌های همکاری فرهنگی بین ایران و قزاقستان فراوان است

در ادامه این نشست، مهدی خواجه‌پیری، رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور و محمد وفادار مرادی به اختصار در خصوص تاریخ قزاقستان و ویژگی‌های آن سخنانی را بیان کردند.

مرادی بر اهمیت توسعه هنر خوشنویسی در قزاقستان تأکید داشت و خواجه‌پیری نیز با اشاره به ریشه‌های فرهنگی، تاریخی و دینی مشترک ایران و قزاقستان از حضور در جمع دانشجویان این دانشگاه اظهار خرسندی کرد.

رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت بالایی در حوزه مرمت و ترمیم نسخ خطی برخوردار است و از اساتید این حوزه برای گذراندن دورهای تکمیلی در ایران دعوت می‌کنم.

کد خبر 1750319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha