افتتاح رسمی «مسجد اعظم الجزایر» همزمان با نیمه شعبان

مسجد اعظم الجزایر در به طور رسمی همزمان با نیمه شعبان با مشارکت شخصیت های دینی اسلامی از کشورهای مختلف جهان افتتاح می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از العربی الجدید، همزمان نیمه شعبان، مراسم افتتاح رسمی مسجد اعظم الجزایر با مشارکت شخصیت‌های دینی اسلامی از کشورهای مختلف در ششم اسفند ۱۴۰۲ مطابق با ۲۵ فوریه ۲۰۲۴ میلادی در الجزایر انجام می‌شود.

پس از سه سال انتظار تصمیم گرفته شد که مسجد اعظم به طور رسمی افتتاح شود، به طوری که تنها نمازخانه آن در پایان اکتبر ۲۰۲۲۰ افتتاح شد و پس از پایان تجهیز امکانات و تکمیل همه کارها و بهسازی ها برای برطرف کردن برخی مشکلات فنی و تدوین ضوابط پیشگیرانه و امنیتی تصمیم افتتاح اتخاذ شد.

مقامات الجزایر آخرین آزمایش‌های مخصوص برای ایمن سازی مسجد را انجام دادند، تیم دفاع شهری رزمایش آموزشی مربوط به تخلیه نمازگزاران در صورت آتش سوزی را انجام دادند. این درحالی است که نیروهای امنیتی متخصص رزمایشی را انجام دادند که مداخله در صورت بروز خطر امنیتی احتمالی را شبیه سازی کردند.

افتتاح رسمی این مسجد که مدیر آن از مارس ۲۰۲۲ برعهده شیخ محمد مامون قاسمی، وزیر کشور الجزایر است، با فعالسازی زیرساخت‌ها و تاسیسات مذهبی و علمی و برپایی نماز انجام خواهد گرفت. این مسجد شامل صحن مسجد و نمازخانه ای با گنجایش ۱۲۰ هزار نمازگزار و مدرسه عالی علوم اسلامی تخصصی (دارالقرآن) در مقطع دکترا که ماه گذشته با ۸۲ صندلی برای سال اول درهای خود را باز کرد،مرکز فرهنگی اسلامی، هتل، ۱۲ ساختمان، یک کتابخانه که گنجایش دو هزار دانشجو را دارد، یک میلیون کتاب، سالن کنفرانس، موزه هنر و تاریخ اسلام، مرکز پژوهش در تاریخ الجزایر، پارکینگ، فضای سبز و سایر امکانات است.

از سوی دیگر، همایش اندیشه اسلامی با مشارکت بین المللی که قرار بود به مناسبت افتتاح این مسجد برگزار شود، باتوجه به همزمانی آن با برگزاری اجلاس سران کشورهای صادر کننده گاز  که از ۲۹ فوریه تا چهار مارس با حضور روسای کشورها و دولتها در الجزایر آغاز می شود، به تاخیر افتاد.

مسجد اعظم الجزایر در منطقه المحمدیه در ضایحه شرقی الجزایر روی ویرانه های یک کلیسا و مدرسه متعلق به سفید پوستان که آن را کاردینال لاویگری، رهبر مبلغان مسیحی در الجزایر در قرن ۱۹ میلادی ساخت، بنا شده است. این منطقه در دوران استعمار فرانسه نامگذاری شد. اما مقامات الجزایر پس از استقلال نام این منطقه را به محمدیه تغییر دادند تا تاثیر تبلیغی مرتبط با استعمار فرانسه محو شود.

مسجد الجزایر که ساخت آن در اکتبر ۲۰۱۱ آغاز شد، توسط یک دفتر مهندسی آلمانی طراحی شد. یک شرکت چینی با هزینه بیش از یک میلیار دلار آن تکمیل کرد و ایران نیز برای فرشی را برای مفروش کردن آن اهدا کرد. این مسجد یکی از بلندترین مناره های جهان به ارتفاع ۲۶۷ متر را دارد تا بزرگ‌ترین مسجد در آفریقا و سومین مسجد بزرگ در جهان پس از مسجد الحرام در مکه مکرمه و مسجد النبی در مدینه منوره باشد.

در نزدیکی این مسجد یک خط تراموا می گذرد که از مرکز پایتخت و حومه شرقی به آن می رسد و در نزدیکی ورودی شرقی پایتخت با بزرگراه ارتباط دارد که به آن امکان می دهد که یک مقصد گردشگری  مذهبی برای شهروندان مقیم و همچنین برای خارجی‌هایی که به الجزایر می‌آیند، باشد.

کد خبر 1751127

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha