«سعید زرنگار»، مدیر کانون فرهنگی هنری «شاه خراسان» در جوار مسجد جامع امام حسن مجتبی(ع) (واقع در روستای زیارت در شهرستان دشتستان استان بوشهر) در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: این کانون از اسفند ماه ۱۳۹۰ فعالیت خود را آغاز کرده است و من از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا کنون به عنوان مدیر کانون فعال هستم.
زرنگار کارهای تربیتی را در راس فعالیتهای کانون شاه خراسان معرفی کرد و گفت: در همین راستا طرحی به عنوان پیوند مسجد و مدرسه در هیأت اندیشه ورز کانون مطرح شد که پس از مطالعه و بررسی به عنوان طرح «نهال» تصویب و نهایی شد؛ این طرح با هدف جذب و آشنایی هر چه بیشتر دانش آموزان با فضای مسجد و فعالیت های مسجدمحور به اجرا درآمده است.
وی ادامه داد: جامعه هدف این طرح را دانش آموزان مقاطع ابتدایی و متوسطه اول تشکیل میدهند؛ از برکات این طرح جذب بیش از ۳۰ دانش آموز به مسجد و کانون است که به واسطه حضور دانش آموزان والدین آنها نیز رابطه بسیار خوبی با مسجد و کانون برقرار کردهاند. طرح نهال در سال ۱۴۰۲ در جشنواره رویش به عنوان طرح تربیتی برتر کشور انتخاب شد.
مدیر کانون شاه خراسان با اشاره به فعالیتهای تربیت محور این کانون مسجدی، ابراز کرد: در طول هفته حلقههای تربیتی با موضوع مفاهیم اخلاقی، احکام دینی و مسائل سیاسی اجتماعی با محوریت نهجالبلاغه حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برگزار می شود.
وی ادامه داد: در ادامه کارهای تربیتی، کانون فرهنگی هنری شاه خراسان طرح «پنجشنبههای شهدایی» را ویژه نوجوانان و جوانان در دستور کار خود قرار داده و این طرح هم از امسال وارد فاز اجرا می شود.
زرنگار افزود: برنامه های آموزشی در قالب طرح اوقات فراغت هر ساله از اول تیرماه تا اواخر شهریور در کانون شاه خراسان با برگزاری کلاس های متعدد و متنوع برگزار می شود؛ این کلاس ها شامل آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، آموزش نرم افزار فوتوشاپ، کلاس های ورزشی، کلاس های هنری مانند آموزش نمایشنامه و شبیه خوانی(تعزیه خوانی) می شود.
وی ادامه داد: کانون شاه خراسان به دنبال برگزاری مستمر و مداوم برنامههای آموزشی موفق به کسب مقام اول کشوری در رواق دانش در جشنواره ایران قوی در سال ۱۳۹۹ شد.
مدیر کانون فرهنگی هنری شاه خراسان اضافه کرد: این کانون در سطح استان و حتی کشور از کانونهای پیشتاز در زمینه هنرهای نمایشی بوده و است، چرا که در روستای زیارت نمایشنامه و آیین تعزیه خوانی قدمت بسیار دیرینهای دارد؛ از این رو، کانون از سال ۱۳۹۲ اقدام به تشکیل گروه نمایشی «طرح نو » کرد که در دو قالب نمایش آیینی و نمایش طنز به صورت میدانی موفق شد چندین اثر بزرگ را به روی صحنه ببرد که از جمله آنها می توان به نمایش بزرگ «امّابیها» و «ابو تراب» به کارگردانی محمدرضا ایماندوست و نویسندگی مجتبی فردی که در قالب نمایش آیینی و به صورت میدانی به اجرا درآمدند و همچنین نمایش بزرگ «نیمه برات» در قالب طنز به نویسندگی و کارگردانی استاد قاسم گل افشان، اشاره کرد.
وی افزود: از جمله نکات برجسته در بحث نمایش های میدانی استفاده از نور و جلوه های ویژه و همچنین تکنولوژی هایی نظیر «بلک لایت» است که شاید بتوانیم بگوییم کانون شاه خراسان برای اولین بار در کشور از این تکنولوژی در هنر های آیینی استفاده کرده است.
زرنگار همچنین بیان کرد: برای اجرای یک نمایش میدانی بیش از صد نفر از اعضای کانون به صورت مستمر در یک بازه زمانی چندین ماهه درگیر کار هستند که از افتخارات کانون در زمینه هنرهای نمایشی، کسب رتبه نخست کشوری در رواق نمایش در رویداد فهما و جشنواره ایران قوی در سال۱۴۰۰ است که حاصل تلاش های فراوان هنرمندان عزیز ما در گروه نمایشی طرح نو است.
وی تشکیل گروه سرود «ستاره هشتم» را از دیگر افتخارات کانون شاه خراسان برشمرد و گفت: این گروه سرود به صورت تخصصی در زمینه آواها و نواهای انقلابی فعال هست؛ در سال ۱۳۹۱ فعالیت خودش را در این رشته هنری پرطرفدار آغاز کرد و در همان سال با اجرای نماهنگ«زائر» توانست موفق به کسب مقام اول استانی در جشنواره لحظههای آسمانی شود.
این فعال مسجدی ادامه داد: در سال ۹۵از نماهنگ«کبوتر» به یاد و خاطره شهید جاویدالاثر روستای زیارت شهید سلیمان خزاعی رونمایی شد و در سال ۱۴۰۰ نماهنگ بسیار زیبای «رشادت»به یاد سردار دلهاحاج قاسم سلیمانی تولید شد که در جشنواره کشوری کلیپ و نماهنگ کانونهای فرهنگی و هنری کشور به عنوان یکی از پنج اثر برتر این جشنواره انتخاب شد.
وی افزود: این کانون همچنین در زمینه تولید نشریه در سال ۱۳۹۷ در جشنواره خبرآباد شرکت کرد که در این جشنواره نشریه «بانگ سحر» از کانون شاه خراسان در بخش مصاحبه موفق به کسب رتبه نخست کشوری شد.
زرنگار مهمترین دستاورد بچه های کانون شاه خراسان را حضور موفق اعضای هسته کانون در تشکیلات مسجد و بلکه همه تشکیلات فرهنگی و عمرانی روستا برشمرد و گفت: هم اکنون همه اعضای هیئت امنای مسجد جامع امام حسن مجتبی علیه السلام، مسئول هیئت و فرمانده پایگاه مقاومت بسیج همگی از اعضای کانون هستند.
ادامه داد: دهیار روستا به مدت چهار سال مدیریت کانون شاه خراسان را بر عهده داشت و رئیس شورای اسلامی و برخی از اعضای شورا همگی از بدنه اصلی کانون فرهنگی هنری شاه خراسان هستند و این مهم حاصل یک دهه تلاش های مستمر نوجوانان و جوانان کانون فرهنگی هنری شاه خراسان است که خود برگ زرینی در دفتر افتخارات این ارگان فرهنگی به شمار می آید.
مدیر کانون فرهنگی و هنری شاه خراسان در پایان خاطر نشان کرد: از مردم روستای زیارت که انصافاً در تمامی مراسمات و فعالیتهای کانون همیشه با حمایت های مادی و معنوی خود باعث دلگرمی و ایجاد انگیزه برای اعضای کانون بوده و هستند تشکر می کنم.
نظر شما