به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید هادی طباطبایی امروز چهارشنبه(۹ اسفندماه) در استودیو انتخابات استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه اقدامات ستاد انتخابات استان از خردادماه شروع و تاکنون ۳۷ جلسه برگزار شده است اظهار کرد: در استان خراسان رضوی ۱۲ حوزه اصلی و ۷۴ حوزه فرعی و در مجموع ۸۶ مرکز حوزه انتخابیه اصلی و فرعی داریم.
وی افزود: لجستیک لازم برای برگزاری انتخابات تهیه و به شهرستانها ارسال شده و آمادگی صددرصد برای برگزاری انتخابات داریم. شعب اخذ رای ۱۷ تا ۲۱ نفر عضو دارند که در مجموع ۸۰ هزار نفر میشوند. این افراد آماده شدند، آموزش دیدند و از قوانین مرتبط با کار خود مطلع هستند.
رئیس ستاد انتخابات استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه یکی از امکانات این دوره برای تبلیغات نامزدها، صداوسیما بود، تصریح کرد: مراجعهکننده های صداوسیما به کانالهای شهرستانی از ۱۵ به ۵۰ درصد رسیده و اقبال خوبی از این کانالهای ۱۲گانه صداوسیما وجود دارد.
وی ادامه داد: امکانات دولتی نیز فراهم شده که در قانون قدیم ممنوع بوده، از این سالنهای دولتی نیز خوب استفاده شده است. پلتفرمها هم فعال هستند و کاندیداها استفاده میکنند. در آینده تبلیغات از پوستر و برچسب خارج میشود و به سمت فضای مجازی میرود. مشکلی در استفاده از فرصتها برای کاندیداها نبوده است.
رقابت ۸۱۵ نفر در صحنه انتخابات مجلس در خراسان رضوی
طباطبایی با بیان اینکه با کسر تعداد انصرافیها و جابهجاییها، ۸۱۵ نفر در صحنه رقابت خراسان رضوی برای انتخابات مجلس باقی ماندند، تصریح کرد: دوشنبه آخرین مهلت انصراف بود که با انصرافیها و جابهجاییها در حال حاضر ۸۱۵ نفر در در استان نامزد هستند. در انتخابات مجلس خبرگان ۱۰ نفر تایید شدند که دو نفر انتقالی گرفتند و هشت نفر باقی ماندند. از بین نامزدهای انتخابات مجلس، ۳۰ نفر تحصیلات حوزه، ۳۳ نفر تحصیلات دانشگاهی، ۶۳۷ نفر کارشناسی ارشد و ۱۱۴ نفر مدرک دکتری دارند.
وی با بیان اینکه امیدواریم به انتظاری که وزیر کشور از استانها اعلام کرده؛ یعنی مشارکت ۶۰ درصدی برسیم، اضافه کرد: البته سرمای چند روز عامل مزاحمتی برای اجراکنندگان شد که در این زمینه از همه دستگاهها کمک خواستیم؛ زیرا فردا و پسفردا پیشبینی برف و یخبندان شده است. سه ماه پیش مشارکت ۳۰ درصدی پیشبینی شده بود اما در آخرین نظرسنجی در ابتدای اسفندماه به حدود ۴۴ درصد در مشهد و ۵۰ درصد در کل استان رسیده است. مشارکت در شهرها و کلانشهرها کمتر و در شهرستانها بیشتر است.
معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی بیان کرد: پیشبینی کردیم انتخابات را راس ساعت ۸ شروع کنیم. پیکربندی را پنجشنبه انجام میدهیم و شعب را آماده میکنیم. از ۱۲ شب تعرفهها منتقل میشود و حتی برای روستاها و مکانهای صعبالعبور میتوانیم تعرفهها را پلمب شده منتقل کنیم.
چالش سرما و تعطیلی مدارس
رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی در خصوص احتمال تعطیلی مدارس و دانشگاهها عنوان کرد: در مشهد احتمال تعطیلی مدارس و دانشگاهها با توجه به وسعت و تعداد شعب وجود دارد؛ زیرا نصف شعب انتخابات در مشهد است. در کل استان تا اواسط روز شنبه موضوع انتخابات جمع میشود. ممکن است روند در نیشابور، سبزوار و تربت حیدریه طولانیتر باشد. فرمانداری برای مدارس اخذ رأی شعب پیشبینی لازم را کرده است.
وی خاطرنشان کرد: طبق قانون، اخذ رأی از ساعت ۸ صبح تا ۶ بعدازظهر است. قانون اختیارات را به وزیر برای ۳ ساعت داده که البته مقطعی یعنی هر یک ساعت و تا ۹ شب تمدید میشود. وزیر با اطلاعاتی که از استانها میگیرند اقدام به تمدید میکند. برای تمدید از ساعت از۲۱ تا ۲۴، پیشنهاد وزیر و تایید شورای نگهبان لازم است.
طباطبایی افزود: از ۱۲ شب به بعد امکان تمدید نیست اما افرادی که در ساعت ۱۲ شب در شعب حضور دارند را وارد شعبه کرده و درب شعبه را میبندیم و ورود جدید نخواهیم داشت. از مردم میخواهیم زودتر این واجب شرعی و تکلیف ملی خود را انجام دهند تا به آن زمانها برخورد نکنیم.
نظارت بر انتخابات
معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی گفت: تعدادی ناظر شورای نگهبان هستند که به طور متوسط ۳ تا ۴ نفر در هر حوزه اخذ رای نظارت میکنند. یک نفر بازرس وزارت کشور نیز در هر شعبه مستقر است. بسته به شلوغی و خلوتی شعب، تعداد عوامل شعبه ۵، ۷ یا ۹ نفر هستند. ۸ نفر منتخبین مردم حضور دارند. اعضای شعبه فردا گرد هم میآیند و یک نفر را به عنوان رئیس و یک نفر را منشی انتخاب خواهند کرد تا مسائل حوزه را مدیریت کنند.
وی ادامه داد: یک نفر نماینده فرماندار برای حل مشکلات در شعب داریم. در این دوره برای اولین بار راویان حماسه را به شعب دعوت کردیم که دانشآموزان متوسطه دوم هستند. این دانشآموزان هم با فضای انتخابات آشنا میشوند و هم روایتگر صحنه انتخابات هستند. ۵۰ درصد شعب را به حضور این راویان حماسه اختصاص دادیم.
وی با بیان اینکه ۴۶۲۷ شعبه اخذ رای در کل استان داریم که ۲۶ شعبه به آمار قبلی اضافه شده است، عنوان کرد: از این تعداد ۵۵ شعبه متعلق به فاروج است که در انتخابات خبرگان کسر میشود. تعداد شعب ثابت ۳۵۶۲ و شعب سیار ۹۸۴ شعبه است و ۲۷۸۳ شعبه شهری و ۱۷۶۳ شعبه روستایی داریم. به طور متوسط ۴ میلیون و ۵۵۰ هزار نفر واجد شرایط در استان و ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در مشهد داریم که ۲۵۰ هزار نفر رایاولی هستند.
طباطبایی گفت: دو صندوق اخذ رای داریم که صندوق آبیرنگ متعلق به مجلس خبرگان و صندوق قرمزرنگ متعلق به مجلس شورای اسلامی است. انتخابات خبرگان استانی است و در هر تعرفه ۶ جایگاه برای نوشتن نام کاندیداها وجود دارد. برای انتخابات مجلس شورای اسلامی مشهد ۵ جایگاه، نیشابور و سبزوار ۲ نفر و ۹ حوزه انتخابیه دیگر هر کدام یک نفر دارند. برگههای تعرفه تکبرگ بوده که از جهت صرفهجویی زمانی کمککننده ماست. هر برگه تعرفه سه بخش دارد؛ یک بخش مشخصات رایدهنده شامل کد ملی، نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد و اثر انگشت است و دو بخش دیگر برای نوشتن نام نامزدهای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی. در برگه چهار مهر شامل دو مهر هیات اجرایی و دو مهر هیات نظارت میخورد.
انتهای پیام/
نظر شما