به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بم؛ در آستانه فرا رسیدن سالروز تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد، گردهمایی کانون های فرهنگی هنری مساجد، چهارشنبه(۱۶ اسفند) با حضور مدیرستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان برگزار و از فعالان این عرصه تجلیل شد.
علی مهدی خانی، مدیرستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان با اشاره به اینکه ظرفیت کانون های مساجد برای طیف وسیعی از مردم و مسئولین ناشناخته است؛ اظهار کرد: با این حال اما بر اساس تحقیق انجام شده، ۵۴ درصد افراد علت روی آوردن جوانان به مساجد را کانون های مساجد عنوان کردند.
وی با بیان اینکه ۵۲ درصد کانون های مساجد شمال استان کرمان شهری و ۴۸ درصد روستایی است؛ که بنا داریم آن را به نسبت ۴۰ به ۶۰ برسانیم؛ بخشی از دستاوردهای کانون های مساجد را تشریح و بیان کرد: بزرگترین آسیب در کانون های مساجد را شخص محور بودن، عدم کار تشکیلاتی، جزیره ای کار کردن و... است.
حجت الاسلام علی آبادی، رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان بم هم با اشاره به روزهای پایانی ماه شعبان المعظم و تقارن نوروز با ماه مبارک رمضان، بر مهیا کردن مساجد تأکید و بیان کرد: اساساً مسجد مظلوم است و بیشتر به اقامه نماز اکتفا می شود در حالیکه باید همه امور مردم اعم از فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و... در مسجد پیگیری شود.
وی تعدد متولیان مساجد را یکی از مشکلات عمده نام برد و بر حل اختلافات میان ائمه جماعات و هیئت امنا هم تأکید و اظهار کرد: در حالیکه کانون های مساجد می توانند بسیار اثرگذار باشند اما فعالیتی که از یک کانون مورد انتظار است انجام نمی شود و باید مسئله یابی شود تا مسجد جایگاه خود را پیدا کند.
حجت الاسلام علی آبادی ادامه داد: ۷۰ درصد مساجد امام جماعت ندارند و کمبود روحانی در مساجد یکی از مشکلات است؛ هیئت امنا هم آنگونه که باید، فعال نیست.
محمد رحیمی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بم نیز کانون های مساجد، پایگاه های بسیج و ائمه جماعات را سه عنصر مهم مسجد و دارای نقش بسزا دانست و افزود: ۲۸ کانون ثبت شده در شهرستان بم داریم.
همچنین سرهنگ احسانی، جانشین فرمانده سپاه شهرستان بم با نام بردن از کانون به عنوان کانونی موفق که همه امورات محله را در مسجد پیگیری می کند؛ افزود: جوانِ مؤمنِ انقلابیِ پایِ کار در مسجد تربیت می شود و وقتی جوانانی اینگونه داشته باشیم، هیچ ابرقدرتی نمی تواند به کشور تعرض کند.
وی تأکید کرد: اختلافات مسجد باید حل و فصل شود تا نیروهای تراز انقلاب برای مدیریت آینده کشور از مساجد تربیت شوند.
شاهرخ دهقان، بخشدار بروات هم امام جماعت خوب، هیئت امنای آگاه و توانا و بصیر و منابع مالی مسجد را از ویژگی های مسجد پویا برشمرد که در جنبه های مختلف کمک کننده است اما در هر سه بخش مشکل و چالش های زیادی وجود دارد.
وی در همین باره به کمبود شدید امام جماعت در بروات اشاره و تصریح کرد: در شهر به ازای هر پنج هزار نفر و در روستاها به ازای هر ۱۵ هزار نفر یک روحانی داریم!
دهقان عدم صلاحیت لازم هیئت امنا و کمبود شدید منابع مالی را هم مورد اشاره قرار داد و تأکید کرد: اگر می خواهیم جلوی انزواطلبی به عنوان بیماری روحی و آسیب های اجتماعی را بگیریم مسجد باید نقش خود را ایفا کند.
نظر شما