خبرهای خوش مدیرعامل صندوق اعتباری هنر برای اهالی فرهنگ

پنجمین نشست سراسری نمایندگان صندوق اعتباری هنر با هدف بررسی سالانه عملکرد صندوق و تدوین و اعلام برنامه های سال آینده با محوریت توانمندکردن هنرمندان در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید مجید پوراحمدی در پنجمین نشست سراسری نمایندگان صندوق اعتباری هنر که صبح امروز پنجشنبه(۱۸ اسفندماه) در مشهد برگزار شد، گفت: این نشست با هدف بررسی سالانه عملکرد صندوق و تدوین و اعلام برنامه های سال آینده با محوریت توانمندکردن هنرمندان برگزار شد.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر افزود: از مجموع ۱۰۳ عضو صندوق حدود ۶۱ هزار فعال عرصه فرهنگ و هنر از بیمه تامین اجتماعی و ۴۶ هزار نفر از خدمات بیمه تکمیلی برخوردار هستند.

وی گفت: تسهیلات بلاعوض و قرض الحسنه از مهم‌ ترین کارهای این صندوق است که در دولت سیزدهم به بیش از ۲۳ هزار متقاضی تسهیلات پرداخت شد.

افزایش مستمری پیشکسوتان

پوراحمدی گفت: حدود ۳ هزار نفر بطور ماهانه از صندوق مستمری دریافت می‌کنند که در این دولت از مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به یک میلیون تومان رسیده است.

مشاور وزیر افزود: یکی از مهم‌ترین خدمات صندوق تکریم پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر و هنرمندان دارای نشان درجه یک هنر است که ماهانه مبلغ ۲ میلیون تومان به ۷۰۰ نفر از هنرمندان دارای نشان درجه یک در قالب طرح تکریم پرداخت می شود که این مبلغ در دولت مردمی از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به ۲ میلیون رسیده است.

وی اضافه کرد: برگزاری آیین نکوداشت نامداران فرهنگ و هنر در استان‌ ها یکی دیگر از اقدامات صندوق هنر برای تجلیل از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر است که تاکنون در استان‌ های گیلان، زنجان، اردبیل و شهرستان های بم، خوانسار و شیراز برگزار شده و در استان‌ های دیگر در حال انجام است.

طرح جدید وزارت ارشاد در حوزه اشتغال زایی و کسب درآمد

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در این نشست ضمن ارایه گزارشی کوتاه از روند فعالیت‌ های خدماتی انجام گرفته و برخی حواشی مطرح شده در این مجموعه، از رونمایی چند طرح جدید حمایتی در سال ۱۴۰۳ نیز خبر داد.

وی گفت: بیش از ۳۸ طرح حمایتی در قالب ارائه خدمات به ۱۰۳ هزار عضو صندوق در حوزه‌ های فرهنگی، هنری، رسانه و قرآن و عترت انجام شده است. این طرح‌ های حمایتی در زمینه های درمان، ارائه تسهیلات، مسکن، خرید خودرو و سایر موارد بوده است.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر تصریح کرد: در حال برنامه ریزی و اجرای طرحی هستیم که با محوریت تمرکز بر موضوع «زنجیره توانمندسازی هنرمندان» اجرا می شود و طی آن هنرمندان جوان و آن دسته از هنرجویانی که در ابتدا آموزش‌ های لازم هنری را طی می‌ کنند، موفق به حضور در مسیری می‌ شوند که این آموزش‌ ها را تبدیل به درآمد کنند، شرایطی که اکنون در بسیاری از آموزش‌ های هنری وجود ندارد و عزیزان هنرجو نمی‌دانند برای حوزه کسب درآمد از آنچه آموزش دیده اند، چه اقداماتی را انجام دهند.

راه اندازی مرکز نوآوری و شتاب دهی کسب و کارهای فرهنگ و هنر

پوراحمدی ادامه داد: اخیراً مجموعه‌ ای به نام «مرکز مسیر اقتصاد هنر» ذیل فعالیت‌ های صندوق اعتباری هنر طراحی شده که به نوعی یک مرکز مشاوره برای توسعه کسب و کارهای مرتبط با فعالیت‌ های فرهنگی و هنری محسوب می‌ شود. کار اصلی این مرکز زمینه سازی برای رشد و توسعه مشاغل فرهنگی و هنری بعد از طی فرآیندهای آموزشی هنرمندان است که بتوانند در حوزه درآمدزایی نیز به نتایج مطلوبی دست پیدا کنند.

وی افزود: در این قالب مرکزی هم به نام «مرکز نوآوری و شتاب دهی کسب و کارهای فرهنگ و هنر» راه اندازی شده که از ابتدای امسال در قالب فضاهای اشتراکی و مشارکتی فعالیت خود را آغاز کرده است و به زودی جزئیات دیگر آن اعلام می‌ شود.

«قاب هنر»

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: طرحی به نام «قاب هنر» نیز برنامه ریزی شده که می‌ تواند نقشه راه مناسبی برای عرضه و فروش محصولات فرهنگی هنری باشد. فرآیندی که هنرمندان بتوانند از طریق آن نسبت به فروش و درآمدزایی محصولات خود با انطباق بر نیاز عمومی جامعه کارهایی را انجام دهند.

پوراحمدی گفت: طرح «قاب هنر» از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و هم اکنون بیش از ۴۵ نفر از هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی به ویژه حوزه خط و نقاشی که طی ماه‌ های گذشته دچار مشکلاتی بودند در این طرح حضور پیدا کردند و امروز بسیار خوشحالیم که هریک از این عزیزان به واسطه حضور در این طرح توانسته اند ماهانه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان درآمد داشته باشند، موضوعی که گامی برای توسعه اشتغال‌ زایی در عرصه فرهنگ و هنر بوده است.

وی افزود: امیدواریم در سال آینده نسبت به حضور ۵۰۰ هنرمند در طرح قاب هنر اقدامات موثری را انجام دهیم.

حمایت از رویدادهای هنری و فرهنگی سال ۱۴۰۳

پوراحمدی گفت: حمایت از رویدادهای هنری و فرهنگی سال ۱۴۰۳ یکی از رویکردهای مهم صندوق هنر در سال آینده است تا زمینه بیشتری برای معرفی هنرمندان ارزنده کشورمان فراهم شود.

وی درباره مجموعه فرهنگسرای نیاوران تهران هم افزود: مجموعه فرهنگسرای نیاوران اخیراً به دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختیار صندوق اعتباری هنر قرار گرفته است.

مشاور وزیر ارشاد ادامه داد: عزیزانی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت می‌ کنند حتما به سامانه اینترنتی «هنر کارت» رجوع کنند، در این سامانه بیش از ۱۶۰۰ خدمت روی «هنر کارت» به عنوان یک کارت هویتی طراحی شده که شامل تسهیلات بسیار متنوعی از حوزه‌ های درمانی گرفته تا گردشگری و موارد دیگر است.

پایان پیام/

کد خبر 1753725

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha