خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: مساجد چوبی بدون میخ در شهرهای مختلف ترکیه به چشم می خورد که بیشتر آنها متعلق به دوره سلجوقی و عثمانی است و نمونههای نادری از معماری مذهبی با استفاده از چوب و تزئینات دست ساز بدون میخ است.
بسیاری از این مساجد ستون دار و چوبی مسقف در قونیه، آنکارا و کاستامونو از دوره سلجوقیان تا به امروز باقی مانده است، سنت ساخت مساجد با سقف و ستونهای چوبی تا دوره عثمانی ادامه داشت. به طوری که این مساجد در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو قرار دارد.
مسجد جامع روستای «اقچه هاتبلار» در استان زونگولداغ ترکیه یکی از زیباترین نمونهها از مساجد چوبی آناتولی به شمار می آید، که ۲۰۰ سال پیش در اینجا بنا شده است.
این مسجد مساجد که در ساخت آن از هیچ میخی استفاده نشده است، در دو طبقه بنا شده است و نمازگزاران در گذشته از ۱۰ روستای مجاور که مسجد نداشتند، برای ادای مناسک عبادی خود به آنجا می آمدند.
براساس روایت های پدران و اجدادمان، عمر این مسجد تقریبا ۲۰۰ سال است و سال ۱۹۵۶ آن را بازسازی کردند.
ساکنان روستا ۲۰ سال پیش نیز آن را بازسازی کردند و تلاش کردند تا بنای خارجی آن را ترمیم کنند و در این خصوص از مسئولان کمک می خواستند.
این مسجد از ویژگی های منحصر بفردی برخوردار است، به طوری که این مسجد برای تسهیل رکوع و سجود نمازگزاران ۱۰ درصد به سمت قبله تمایل دارد.
مسجد جامع سیوری حصار در اسکی به قدمت هشت قرن، مسجد جامع آفیون قره احصار متعلق به دوره سلجوقیان آناتولی بین سالهای ۱۲۷۲ و ۱۲۷۷، مسجد گوچلی در سامسون، مسجد بک دمیر در روستای کاواک سامسون، مسجد محمود بیگ در دهکده قصبه واقع در کاستامونو، مسجد اشرف اوغلو در بئی شهیر قوونیه یکی از بزرگترین مساجد یا ستون چوبی در آناتولی ساخته شده بین سالهای ۱۲۹۶تا ۱۲۹۹ میلادی و مسجد آسلان خانه در منطقه سامانپازاری در آنکارا متعلق به دوره سلجوقی ساخته شده توسط معمار «ابوبکر محمد» از جمله این مساجد چوبی است که در میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
نظر شما