بارقه‌های بازگشت به مسجد دیده می‌شود

نماینده مردم تهران در خبرگان رهبری درباره تاثیر کانون‌های مساجد بر احیای فرهنگ و هنر مسجدی، گفت: این روزها بارقه‌های امید برای بازگشت به مسجد و نقش‌آفرینی این پایگاه‌های اثرگذار به چشم می‌خورد.

آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک، ضمن تبریک به مناسبت سالروز تاسیس ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، اظهار کرد: کانون های مساجد مامن امن و آموزشگاه علمی، دینی، فرهنگی و... برای نسل جوان و نوجوان هستند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک، با اشاره به تاثیر کانون های مساجد بر احیای فرهنگ و هنر مسجدی، گفت: مهمترین مساله توجه به نقش واقعی و حیاتی مساجد در امور فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، تربیتی و معنوی جامعه است.

وی با تاکید بر اهمیت جذب جوانان به مساجد، افزود: اگر نقش واقعی مساجد شناخته و در جهت احیای آن اقدام شود، می توان در راه اندازی کانون های فرهنگی، بسیج، امام جماعت، صندوق های قرض الحسنه، خدمات اجتماعی در مساجد، تبلیغ و ارشاد، جلسات تلاوت قرآن و ده ها کار مهم دیگر نیز گام برداشت و نظر داد.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به کارکرد مساجد از قبل از انقلاب تا کنون، گفت: مسئله کلیدی آن است که در دوران انقلاب اسلامی مساجد پایگاه عظیم انقلاب اسلامی و جهاد و فداکاری و... بودند اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی به جهات گوناگون نقش مساجد تا حدودی کم رنگ شد و غالبا نهادها و ارگان های دیگر بار مساجد را به دوش گرفتند.

آیت الله دری نجف آبادی با بیان اینکه گاهی مشاهده می‌شود که مساجد فراموش شده و مورد غفلت قرار گرفته‌اند، گفت: ما برای اداره مساجد، تامین روحانی، تدبیر امور مساجد، به صورت جدی و کارآمد و موثر ایفای نقش نکرده ایم یا نشده است که باید در این راستا گام برداشت.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه این روزها بارقه های امید برای بازگشت به مسجد و نقش آفرینی این پایگاه های سترگ به چشم می خورد، خاطرنشان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد در این راستا نقش آفرین بوده اند و امید است با همدلی و همراهی همگانی نتایج مطلوب محقق شود.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک، جاذبه امام جماعت و هیات امنا را راهی برای حضور هر چه بیشتر جوانان به مساجد دانست و بیان کرد: همکاری بسیج و نهادهای ذیربط و مردم هر محل به علاوه کانون های فرهنگی مساجد می تواند در این راستا امیدبخش باشد.

وی با بیان اینکه مسئولین کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز باید افرادی دلسوز، زبده، وظیفه شناس با اخلاق کریم و جاذبه قوی و با نشاط باشند، تأکید کرد: ارکان مسجد نیز باید حمایت کنند و هیات امنا مردم هر محل این کار را وظیفه بدانند و از برخورد فیزیکی و تنش و تندی بدون دلیل پرهیز شود.

آیت الله دری نجف آبادی به فعالیت های گسترده فرهنگی کانون های مساجد اشاره کرد و گفت: برنامه های جانبی نیز بسیار موثر است برنامه های مناسبتی، اردوهای راهیان نور، سفرهای زیارتی و سیاحتی و برنامه های ورزشی و مسابقات بسیار موثر خواهد بود.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک کمبود روحانی را مایه تاسف برای اداره مساجد دانست و اظهار داشت: اول به این موضوع باید توجه شود و در مساجد اقامه نماز بویژه در ماه های شریف مانند رمضان المبارک در سه وعده انجام پذیرد و البته تامین روحانی و امکانات فرهنگی برای مناطق حاشیه ای و روستاها و عشایر و مناطق مرزی و مردم لازم است که به عدالت فرهنگی کمک می کند.

وی با اشاره به اهمیت تبدیل مساجد به پایگاه های قرآنی، گفت: باید توسط متصدیان امور مساجد و ارشاد و سازمان تبلیغات و اوقاف و از همه مهمتر ائمه جمعه و جماعات مساعدت نمایند تا مسجد تراز، مسجد قرآنی، مسجد ولایی، انقلابی، مسجد در خدمت آرمان های اسلامی و انقلاب اسلامی تحقق یابد.

نماینده مردم تهران در خبرگان رهبری در پایان خاطرنشان کرد: از همه مردم شریف، علما و روحانیت خدمتگزاران امور مساجد امید می رود که مخصوصا در این ماه شریف گام های بلندی برای تحقق شعائر مقدس انقلاب اسلامی و خدمت به مرم و محرومان و نیازمندان بردارند و دِین خودمان را به اسلام و اهل بیت(ع)، قرآن، شهیدان و امام شهیدان ادا کنیم.

کد خبر 1753761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha