به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، دوشنبه و سه شنبه ۲ روز اولی نوزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان است که با اجری برنامه های فرهنگی و قرآنی حال و هوای خاصی پیدا کرده است.
مسابقه، فعالیت های هنری، تلاوت مجلسی، اجرای آیین های فراموش شده ماه مبارک رمضان و احیا میراث ناملموس این ماه مبارک از جمله فعالیت هایی است که تاکنون اجرا شده و تا پایان نمایشگاه ادامه دارد.
پیش بینی برنامه های جذاب برای کودکان و نوجوانان بر جذابیت نمایشگاه افزوده و باعث شده تا خانواده ها اقبال بیشتری برای حضور در این مراسم داشته باشند.
تغییر مکان نمایشگاه و دسترسی آسان به محل این رویداد امسال در ایجاد انگیزه برای حضور نقش داشته و متولیان این نمایشگاه معتقد هستند که در روزهای آینده شمار بازدید کنندگان افزایش یابد.
اجرای آیین های ماه رمضان در نمایشگاه
برخی از آیین های مذهبی ویژه ماه مبارک رمضان که در اصفهان در گذشته اجرا می شده و این دهه ها فراموش شده در نمایشگاه احیا و خود را به عنوان میراث ناملموس نشان داده اند.
رمضان خوانی و قنبرخوانی دو برنامه ای است که در اصفهان مرسوم بوده ولی با گذشت سال ها و بعضی از بی مهری ها کم رنگ شده اند اما احیا و معرفی آن زمینه ساز اجرای مجدد آن ها خواهد شد.
رمضان خوانی قالبا با قرائت مناجات خوانی همراه بوده و قنبرخوانی در وصف پیامبر(ص)، حضرت علی(ع) و خاندان عصمت و طهارت است.
اجرای این برنامه ها با لباس محلی همراه است و همچنین دیگر آیین ها مثل سنت های افطاری و اقدامات فرهنگی اجرا می شود.
تجلی بازی و سرگرمی های فرهنگی و قرآنی
۲۰ نوع بازی نرم افزاری و حقیقی در غرفه های ویژه کودک و نوجوان در حال اجرا است که فرزندان خانواده ها از این برنامه ها استفاده می کنند.
مسابقه قرآن، نماز و نهج البلاغه، برنامه دختران و پسران آسمانی و بازی های فکری و نمایشی از جمله برنامه ها برای کودکان و نوجوانان است که مفاهیم اصیل دینی و اسلامی را منتقل می کند.
عرضه محصولات فرهنگی و قرآنی
نمایشگاه محلی برای اقتصاد فرهنگ و هنر شده تا محصولات این عرصه برای بازدیدکنندگان به ویژه فعالان این حوزه عرضه شود.
تعامل و تبادل همکاری ها در این غرفه ها رقم می خورد و مراکز قرآنی کمک می کند تا مایحتاج خود را بتوانند تهیه کنند.
نظر شما