«مژگان پیرخندان»، مدیر کانون فرهنگی هنری «انصار الزینب(س)» در جوار مسجد صاحب الزمان(عج) (واقع در روستای لب دریا بخش بندر کیاشهر شهرستان آستانه اشرفیه استان گیلان) در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان به فعالیتهای این کانون اشاره و بیان کرد: این کانون از سالهای قبل با انجام فعالیتهای گوناگون در خدمت اهالی روستا بوده است اما به طور رسمی از سال ۹۴ افتتاح شده و با برگزاری کلاسهای متنوع در زمینه های متفاوت خوش درخشیده است.
وی ادامهداد: برنامهها و اقدامات این کانون در زمینه آموزش روخوانی و تجوید قرآن، حفظ قرآن، ترویج کتاب خوانی، اوقات فراغت، مستندسازی، ساخت فیلم کوتاه و کارآفرینی به خصوص برای بچهها است که با استقبال مخاطبان به کار خود ادامه میدهد.
پیرخندان از اجرای طرح تلاوت قرآن کریم با عنوان «رواق نور» در این کانون و مسجد خبر داد و گفت: در رواق نور این کانون طرح تلاوت قرآن کریم توسط آقایان اجرا میشود که این طرح در مناسبتها و ایام ماه مبارک رمضان به طور ویژه تر دنبال میشود و علاقه مندان بیش از پیش با قرآن و معارف آن مأنوس میشوند و علاوه بر این، مسابقه احادیث به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان برگزار میشود.
مدیر کانون فرهنگی هنری انصارالزینب(س) روستای لب دریا در بیان دیگر فعالیتهای این کانون، مطرح کرد: در ایام خاص مانند روز مادر و یا روز پدر با حضور در مزار شهدا از مادران و پدران گرانقدر شهدا تجلیل به عمل می آید و همچنین برای والدین شهدایی که در قید حیات نیستند نیز مراسم ویژه ای برگزار میشود.
عمدهترین فعالیت این کانون فرهنگی هنری در زمینه کتاب و کتابخوانی است که نقش بسزایی در تغییر و تحول در تربیت کودکان و نوجوانان روستا داشته است، مدیر این کانون فرهنگی هنری در این باره گفت: این طرح با تهیه یک کتابخانه کوچک شروع شد و بچهها با حضور در مسجد ساعت به وقت کتاب داشتند و بعد از مطالعه، کتابها را خلاصه نویسی می کردند.
وی ادامه داد: با شروع بیماری کرونا و محدود شدن فعالیتهای مسجدی، کارهای این کانون هم تعطیل شد اما بعد از کاهش شدت کرونا طرح جدیدی با عنوان طرح «هر کوچه یک کتاب» را اجرا کردیم و هر هفته با رعایت پروتکلها در کوچهها حاضر شده و با بچههای کوچه و محله چند کتاب را مطالعه میکردیم و بعد از مطالعه، خلاصه نویسی، مسابقه و اهدای جوایز داشتیم که از این طریق بچهها ترغیب به کتابخوانی شدند.
پیرخندان از برتری این طرح در سال ۹۹ در سطح کشور خبر داد و افزود: با استقبال از این طرح و برتر شدن آن در سطح کشور انگیزه ما برای ادامه این طرح بیشتر شد و با طراحی یک عروسک در نقش مادربزرگ به اسم «ننه گیلمار» با لباس محلی گیلانی این بار به شیوه جدید و جذاب تری در محلات آماده شدیم، مادربزرگ قصهگویی که بچهها با آن مأنوس بودند و او نیز با معرفی کتاب و قصه گویی نقش خود را به خوبی ایفا میکرد.
مدیر کانون فرهنگی هنری انصارالزینب(س) که دغدغه تربیتی بسیاری در این روستا داشته است همچنان به طرح ترغیب کتاب و کتابخوانی ادامه داده و این بار برای سال سوم با طرح جدیدتری در جمع علاقهمندان به کتاب حاضر شده است؛ وی در این باره گفت: سبدی از صنایع دستی گیلان درست کردیم و کتابهای متنوع داخل آن گذاشتیم، کتابهایی با موضوعات مختلف برای تمامی اعضای خانواده مثل عفاف و حجاب، موضوعات روز، فضای مجازی و... که با برپایی مراسم ویژه، سبدها تحویل خانوادهها شد و در زمان مشخص خانوادهها کتاب ها را مطالعه و در پایان ۱۰ خانواده برگزیده شدند و در مسجد با حضور مسئولان شهرستانی از آنها تجلیل به عمل آمد.
مدیر کانون فرهنگی هنری انصارالزینب(س) اضافه کرد: در کتاب و کتابخوانی مسابقات مختلف مناسبتی برگزار میشود، مسابقاتی در زمینه های گوناگون مثل نامه ای به شهدا و امام زمان(عج) برگزار شد که این طرح نیز علاقه مندان خود را داشته است.
پیرخندان در ادامه به برگزاری کلاس و کارگاه مشاوره و روانشناسی در روستا خبر داد و افزود: مشاور خانواده مختص بانوان با برگزاری کلاسهای آموزش آسیب های اجتماعی و کارگاه های مشاوره همراه با پرسش و پاسخ در راستای حل مشکلات و معضلات اهالی ایجاد شد که تاثیرات خوبی را به همراه داشت.
وی با تاکید بر لزوم توجه به مشکلات درسی و تربیتی کودکان و نوجوانان، ابراز کرد: با ایجاد کلاسهای تقویتی از قبیل زبان و ریاضی مخصوص بچهها در کانون توانسته ایم گام خوبی در رفع مشکل درسی آنان برداریم و هم کودکان و نوجوانان را جذب کانون و مسجد کنیم.
مدیر کانون فرهنگی هنری انصارالزینب(س) ادامه داد: در ایام مناسبتی مختلف سال برنامه های مختلف فرهنگی در سطح روستا به خصوص برای بانوان برگزار میگردد که از این طریق نیز توانسته ایم تاثیر خوبی بر اهالی داشته باشیم.
یکی دیگر از اقدامات این کانون فرهنگی هنری ایجاد دورههای آموزشی ویژه کارآفرینی بوده است که در این باره پیرخندان گفت: در راستای اشتغال زایی در این کانون آموزش مهارتهای مختلف مثل ساخت کیفهای چرمی، نمددوزی، قلاب بافی، خیاطی، تسمه بافی و عروسک بافی داشته ایم که بعضی از این رشته ها با استقبال فراوان اهالی روبه رو بوده و بیش از یک بار تکرار شده است و تعداد قابل توجهی از اهالی با این آموزشها توانستند محصولات خود را تولید و به فروش برسانند.
وی به برگزاری جشنواره های متنوع در روستا به همت این کانون مسجدی اشاره و مطرح کرد: جشنواره ای با عنوان برداشت محصول برنج داریم که همزمان با فصل تابستان برگزار میگردد در حاشیه این جشنواره نمایشگاه گل و گیاه و بازارچه ای ایجاد میشود و با ارائه محصولات محلی مخاطبان بسیاری از شهرها و روستاهای همجوار حضور می یابند که همین امر نیز موجب درآمدزایی برای بانوان شده است.
نظر شما