احصاء ۱۰۰ مساله در حوزه خدمت به زائرین نوروزی

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان‌رضوی درخصوص اقدامات انجام شده در راستای خدمت‌رسانی به زائران در ایام نوروز توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حجت گنابادی‌نژاد امروز، ۲۸ اسفندماه، در کنفرانس خبری قرارگاه عملیاتی مرکزی خدمات سفر زائران استان ویژه نوروز ۱۴۰۳ با موضوع اقدامات انجام شده در راستای خدمت‌رسانی به زائران در ایام نوروز که در محل اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برگزار شد، اظهار کرد: به دلیل تقارن ماه رمضان و ایام نوروز دوره خدمت به زائران از ۱۵ اسفند تا ۲۴ فروردین تعیین شده که باید حدود ۴۰ روز خدمت‌رسانی خود را برای زائران داشته باشیم.

وی با اشاره به پیش بینی حضور زائرین در چهار دوره بیان کرد: اولین دوره روزهای قبل از ماه رمضان بود که این ایام را پشت سر گذاشتیم. دوره دوم شب‌ها و روزهای منتهی به سال تحویل است که پیش‌رو داریم. دوره سوم شب‌های قدر و دوره چهارم روزهای مقارن با عید سعید فطر است که پیش‌بینی می‌شود یکی از دوره‌های حضور بیشتر زائران باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین گنابادی‌نژاد عنوان کرد: ۱۰۰ مورد در شبکه مسائل زایرین در کمیته‌های مختلف شناسایی و تعیین شده است. فصل‌الخطاب و مسائلی که در جریان قرارگاه خدمت به زائران پیگیری می‌کند همین شبکه مسائل است. برخی موضوعات اولویت بیشتری داشته است. از ۱۵ اسفند تا روز گذشته ۲میلیون و ۲۵۰ هزار و ۳۷۳ ورودی زائر به مشهد بوده که ظرفیت فرودگاه ۱۱۷ هزار و ۲۲ نفر، راه‌آهن ۲۲۵ هزار و ۴۵ نفر، جاده‌ای عمومی ۳۵۸ هزار و ۳۶۳ نفر و جاده‌ای شخصی یک میلیون و ۵۴۹ هزار و ۹۴۳ نفر است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: مجموعه سطح اشغال از ۱۵ اسفند تا روز گذشته در سطح استان ۲۸ درصد از کل ظرفیت پیش‌بینی شده بوده که ۳۶ درصد ظرفیت اقامت رسمی و ۳۲ درصد از ظرفیت اقامت موقت بوده است. تا این لحظه از ظرفیت اقامت اضطراری هیچ‌گونه استفاده‌ای نداشته‌ایم. سهم مشهد در حوزه اقامت ۳۰ درصد بوده که ۳۷ درصد اقامت رسمی و ۳۲ درصد اقامت موقت است.

وی خاطرنشان کرد: امروز و فردا پیش‌بینی بارش باران داریم که تاکیدات لازم به کمیته اسکان انجام شده است. این موضوع اولویت و اهمیت دارد. آنچه در این راستا انجام دادیم این است که همه ظرفیت‌ها به ویژه ظرفیت‌های موقت و اضطراری آماده باشند. گاهی ما ظرفیت داشتیم، اما وقتی مراجعه کردیم بسته بود و آمادگی لازم نداشتند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین گنابادی‌نژاد افزود: یکی از موضوعات دیگر حمل‌ونقل برون‌شهری است که باید در این زمینه به صورت گسترده اطلاع‌رسانی کنیم تا زائران هنگام تهیه بلیت از مبادی زائرفرست بلیت رفت‌وبرگشت را تهیه کنند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در خصوص محوری در حوزه تامین، تنظیم و نظارت بازار و تامین اقلام ادامه اذعان کرد: در این زمینه پیش‌بینی‌های مناسب و خوبی صورت گرفته و نگرانی از نظر تامین کالا و اقلام نداریم.  

گنابادی‌نژاد ادامه داد: برخی کالاها و خدمات بیشترین استفاده را از ناحیه زائران دارند و ممکن است تعیین و نرخ‌گذاری آن‌ها به روش‌های مختلفی باشد، بنابراین مقرر شد همه نرخ‌ها صرف‌نظر از روش تعیین با رعایت الزامات قانونی شناسایی شود و ما در سطح وسیع و گسترده اطلاع‌رسانی نرخ‌ها را داشته باشیم.

وی افزود: علاوه بر کالاهای فراگیر در مصرف زائران که اکثرا نرخ مصوب دارند، آرایشگران مردانه، حمل‌ونقل درون‌شهری، نان حجیم، نرخ خدمات قالیشویی، رستوران، خشک‌شویی، نرخ خدمات لاستیک، امدادخودرو، پارکینگ، نبات و آبنبات و عکس حرم اضافه شده است.

گنابادی‌نژاد ادامه داد: بخش سوم در حوزه کمیته نظارت و تنظیم بازار، نظارت است. حوزه بهداشت و درمان، سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه‌های جاده‌ای و ایمنی جاده‌ها از دیگر مسائل دارای اولویت ماست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از چهار نانوایی که قرار بود اطراف حرم اجرایی شود، دو مورد اجرایی شده و بقیه در دست پیگیری است.

احصاء ۱۰۰ مساله در حوزه خدمت به زائرین نوروزی

از ساماندهی نمازخانه ها تا رفع نقاط حادثه‌خیز در جاده‌های استان

 سید جواد موسوی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با اشاره به تاکید مقام عالی وزارت و براساس مصوبات ستاد اجرایی خدمات سفر استان گفت: ساماندهی نمازخانه‌ها و سرویس‌های بهداشتی بین راهی استان مورد بازدید قرار گرفته و اقدامات لازم برای ساماندهی آن‌ها انجام شده است.

هم چنین جعفر شهامت کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی در این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده برای بهبود کیفیت راه‌های استان ارائه کرد و گفت: در استان ۱۲ هزار کیلومتر راه آسفالت داریم که شبکه راه‌های استان پیر است و عمر بیشتر راه‌های استان بالای ۱۵ تا ۲۰ سال است که نیازمند بهسازی سنگین است.

وی گفت: توجه ویژه‌ای به جاده‌های استان شده و از تابستان گذشته تاکنون بیش از ۳ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.

شهامت درباره رفع نقاط حادثه‌خیز جاده‌های استان اظهار کرد: امسال ۲۰ نقطه حادثه خیز رفع خطر شده است.

هم چنین بخشعلی بیاتی قله زو معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی و جانشین رئیس کمیته نظارت و تنظیم بازار ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی در این جلسه گفت: از ۱۵ تا ۲۷ اسفند که طرح نظارتی اجرا شده تعداد ۶ هزار و ۵۵۲ مورد بازرسی انجام و ۹۴۳ پرونده تخلف تشکیل شده است که ۱۴ درصد واحدهای مورد بازرسی دارای تخلف بوده‌اند.

وی افزود: ارزش ریالی این تخلفات هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بوده و ۴۵۰ میلیون تومان اضافه وجه دریافتی استرداد شده است.

پایان پیام/

کد خبر 1755417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha