امامزاده محمد کوهدشت؛ نگینی آشنا در غرب کشور

امامزاده محمد از نوادگان امام موسی بن جعفر(ع) است، از بقاع متبرکه شاخص کشور و همچنین استان لرستان می باشد که سالانه به ویژه در ایام نوروز میعادگاه زائران بسیاری از نقاط مختلف ایران به‌ویژه استان‌های غربی کشور است.

خبرگزاری شبستان- خرم آباد؛ امام زاده محمد در ۴۰ کیلومتری شهرستان کوهدشت در انتهای خاک طرهان، جنوب رودخانه سیمره و در دامنه کوه فیروزکوه از رشته‌کوه‌های زاگرس و در میان شهرکی به نام درب گنبد واقع شده است؛ این امامزاده نگینی آشنا در غرب کشور است و در ایام سال به ویژه ایام نوروز به صورت خاص و ویژه مورد توجه زائرین و مسافرین نوروزی است.

امامزاده محمد که در گویش محلی به شاهزاده محمد معروف است،  بدنه بنا از دو قسمت بدنه قدیمی و الحاقات جدید تشکیل شده است که بنای قدیمی شامل ایوان ورودی، اتاق مقبره و پوسته درونی گنبد است و قسمت الحاقی نیز شامل یک شبستان که سه طرف بنا را در قسمت‌های شمالی، غربی و شرقی احاطه کرده است و دو گلدسته و پوسته بیرونی گنبد نیز از جمله بناهای الحاقی جدید هستند.

تاریخ بنای گلدسته‌های این حرم در ۱۳۲۲ هجری قمری است، قبر این امامزاده دارای سنگ قبری بوده که به گفته‌ ایزدپناه جمله «هذا قبر محمد ابن احمد» روی آن نوشته است.

مصالح به کار رفته در این بنا در قسمت‌های مختلف متفاوت است، در قسمت قدیمی بنا از گچ، آجر و پوشش کاه‌گل استفاده شده است و قسمت الحاقی بنا از مصالح امروزی مانند آجر، ماسه، سیمان، آهن، کاشی‌های هفت رنگ، کاشی معرق و آیینه‌کاری ساخته شده است.

امامزاده محمد کوهدشت؛ نگینی آشنا در غرب کشور

از بنای قدیمی مقبره فقط قسمت اتاق مقبره باقی‌مانده که در فضای داخلی الحاقات جدید قرار گرفته است، بنای فعلی این مقبره به دستور محمدعلی میرزای قاجار حاکم وقت لرستان و کرمانشاه بنا شده است.

سنگ قبر این امامزاده دارای ضریحی از جنس ورشو است، معین‌السلطنه چاغروند، حاکم وقت لرستان در زمان قاجار درباره امامزاده شاه محمد چنین می‌نویسد: امامزاده شاهزاده محمد(ع) در همین محل هلیلان مدفون است، به اندازه‌ای اهالی لرستان از این امامزاده کرامت دیده‌اند که تمام اموال طوایف طرهان و بالاوند و بعضی از طوایف پشتکوه و بعضی از طوایف دلفان در میان ایوان و صحن و اطراف امامزاده ریخته است، نه صاحب دارند و نه مستحفظ، احدی را جرأت و قدرت نیست که دست به آن اموال دراز کند.

 آیت الله العظمی مرحوم مرعشی نجفی (رحمة الله علیه) درستی نسب امام زاده را به حضرت امام موسی بن جعفر (علیه السّلام) را مورد تایید قرار داده اند و نسخه هایی از این شجره نامه در کتابخانه های نجف وجود داشته است.

کرامات بی پایان امام زاده محمد به زائرین

کرامات و لطف های بی پایان آن حضرت به اهالی محل و زواری که برای حاجات خود به زیارت می روند را باید از زبان خودشان بشنوی چراکه شندیدن آن  هر عقلی را از سند و دلیل بر شجره آن حضرت بی نیاز می کند و زائرین در خلوت خود در بقعه متبرکه این امام زاده ساعت ها به راز و نیاز می پردازند و حاجت های خویش را به واسطه امام زاده محمد(ص) از خداوند طلب می کنند و بارها و بارها به شکرانه سپاسگزاری از حاجت روا شدن به زیارت امام زاده محمد می روند.

زائرین نوروزی شبانه روز در جوار بقعه متبرکه امام زاده محمد در اتاقک هایی که برای زوار در نظر گرفته شده است، اسکان می کنند و امسال نیز با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان و ایام نوروز باز هم زائرین زیادی از سراسر کشور به این امام زاده مشرف می شوند.

امامزاده محمد کوهدشت؛ نگینی آشنا در غرب کشور


 

کد خبر 1755902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha