به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری شبستان، آیت الله سید ابراهیم رئیسی امروز ۶ فروردین در گردهمایی مدیران و کارگزاران دولت مردمی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: باید نگاه تحولگرا داشته باشیم و از وضع موجود به وضع مطلوب حرکت کنیم. ما برای انجام خدمت باید به نیازهایی که امروز کشور دارد و به ظرفیتهایی که برای رفع نیازها وجود دارد، نگاه کنیم.
وی با طرح این سوال که آیا به میزان آنچه باید تلاش شده باید این تلاش مضاف شود؟ گفت: باید به آنچه در مقابل ما قرار گرفته و نمیخواهد کشور رشد کند، نگاه کنیم. آنها نمیخواهند کشور رشد کند و به قله برسد. با نگاه به این موارد باید بازنگاهی در خود و تلاش خود داشته باشیم؛ بنابراین این همان نگاه تحولی است، نگاه به وضع موجود و تلاش برای رسیدن به وضع مطلوب.
رئیسجمهور تاکید کرد: تکریم مردم و کرامت انسانی در معطلی کار نیست، تکریم مردم در انداختن کار امروز به فردا نیست، تسهیل و تسریع و تکریم امر مردم باید در سازمان های اداری صورت گیرد ، مردم باید از سازمان های اداری رضایت داشته باشند.
وی گفت: شرط تحول آن است که شرایط سنجیده شود. ظرفیتها مورد توجه قرار گیرد تا فردا دچار "ای کاش" نشویم. نگاه دقیق و ژرفی میطلبد که اکنون به همه شرایط توجه کنیم که آنچه که باید انجام بگیرد در زمان خود انجام شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه زمانشناسی، نیازشناسی و شناخت ظرفیتها برای یک مسئول بسیار مهم است، افزود: اتمام طرحهای نیمه تمام که یکی از اولویتهای دولت است، در همین راستا است تا عقبماندگیها جبران شود.
آیت الله رئیسی گفت: حرکت باید جهادی باشد، لازمه حرکت جهادی به سامان رسیدن سریع کارهاست. باید ببینیم که نمیخواهند ما ارتقا پیدا کنیم و رشد کنیم.
وی افزود: دشمن در تمام عرصهها تلاش میکند که جمهوری اسلامی موفق نشود، اما خداوند به برکت اخلاص مردم، نفس خانواده شهدا و هدایتهای رهبر فرزانه، تفضل کرده که کشور به پیش رود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه رضایت پروردگار بسیار مهم است، ادامه داد: رضایت مردم زمینه رضایت پروردگار است. باید کارها به گونهای باشد که رضایت مردم فراهم شود بنابراین مردمی سازی یعنی آسان کردن و تسریع زمینه حضور مردم در عرصههای مختلف است.
آیت الله رئیسی ادامه داد: یکی از سکوهای پرش و قرب الی الله خدمت به مردم است. خداوند متعال این زمینه را فراهم کرده است که با خدمت به مردم به قرب الی الله دست یابیم. در روایات هیچ امری بعد از انجام واجبات و ترکمحرمات برای قرب به پروردگار بهتر از گره گشایی از زندگی مردم وجود ندارد.
وی افزود: رمز موفقیت در کارها پیگیری است، از پیگیری غفلت نکنید با یک دستور تنها مساله حل نمی شود، تا کار اتفاق نیفتد یعنی کاری انجام نشده است.
رئیس جمهور ادامه داد: رهبر انقلاب در سخنرانی آغاز سال به تفاهم نامه ها اشاره داشتند و فرمودند تفاهم نامه های بسیاری منعقد شده ولی این تا به اقدام و عمل تبدیل نشود فایده ای ندارد، این نکته حکیمانه باید چراغ راه دولت ها باشد.
آیت الله رئیسی گفت: در جنگ ترکیبی علیه جمهوری اسلامی، حرکت جهادی با نگاه به حل مساله همه دستگاهها و دستاندکاران را میطلبد.آنچه آقای مخبر مطرح کردند، در سفرهای استانی حتما جلسهای را به حل مساله اختصاص میدهم. این کار به صورت نمادین انجام میشود که معلوم شود دستگاهها هم باید به همین شکل حرکت کنند و حل مساله کنند.
وی با بیان اینکه مساله را پیدا کنید، راهحل آن را بیابید و با همکاری و هماندیشی آن را حل کنید، افزود: به سلسله مراتب اداری اعتقاد دارم، همه باید برای انجام درست کارها به آن اعتقاد داشته باشیم اما اینکه در استانها کار بر زمین بماند تا از مرکز جواب بیاید درست نیست. استانها اختیار بسیاری دارند که مسائل را حل کنند.
رئیس جمهور افزود: آنچه که امروز پیش روی ما قرار دارد شعار سال و فرمان رهبری است، شعار سال مبتنی بر نیاز جدی کشور است و شعارها با توجه به نیاز کشور نسبت به یک اولویت اعلام می شود و امروز اقتصاد مسئله محوری است و در اقتصاد محور تولید است و تولید باید جهشی دنبال شود. به هر اقدامی کار جهشی نمی گویند باید حرکت پرشتاب انجام شود و یک ارتقا قابل توجهی صورت گیرد.
وی گفت: تولید باید جهشی باشد و باید از ناحیه همه بخش ها حمایت شود. با توجه به ظرفیت های کشور و نیروی انسانی کارآمد حتما این کار امکان پذیر است و نیاز به اداره جدی و حرکت جهادی دارد.
آیت الله رئیسی افزود: باید تمام موانع تولید رفع شود. قوانین لازم هم وجود دارد. قوانینی داریم که در جهت شتاب اقتصادی به کشور کمک میکند. یکی از قوانین خوب، قانون رفع موانع تولید است که باید اجرایی شود.
رئیس جمهور ادامه داد: باید کار را برای بخش خصوصی و مردم آسان کرد. مردم برای تلاش آمادگی دارند و دولت باید موانع را از سر راه تولید، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی بردارد.
وی خطاب به مسئولان دستگاه های مختلف تاکید کرد: از همین امروز باید بازنگاهی در ماموریت سازمانی خود داشته باشید که چه راهکارهایی برای نقش دادن به مردم در سازمان وماموریت شما وجود دارد. مردمی سازی و مشارکت مردم در حوزه اقتصادی باید به صورت جد دنبال شود و باید در واقعیت به آن جامه تحقق پوشاند، باید به مردم میدان داد.
آیت الله رئیسی گفت: ارتباط با نخبگان همواره مورد تاکید بوده ولی مجدد می گویم همه مدیران در سطوح مختلف بایک جامعه نخبگانی در حوزه ماموریت خود ارتباط داشته باشند. نشست با نخبگان و صاحب نظران بسیار حائز اهمیت است زیرا نظراتشان می تواند موثر باشد.
وی با بیان اینکه فعال کردن سامانه های جامع اطلاعاتی به دسترسی آسان به آمار و اطلاعات و ارقام وجمع بندی ها کمک می کند، افزود: توسعه دولت هوشمند به سرعت کار کمک می کند و در شفافیت و پیشگیری از وقوع فساد کمک کننده است. یکی از زمینه هایی که می تواند در مبارزه با فساد کمک کند توسعه سامانه های اطلاعاتی است.
رئیس جمهور ادامه داد: سیاست داخلی و سیاست خارجی به عنوان دوبال برای کمک به جهش تولید هستند، سیاست داخلی و سیاست خارجی باید برای به ثمر نشست جهش تولید کمک کنند و تمام بخش ها در خارج از کشور باید در خدمت به ثمر نشستن این شعار باشند. هر کشوری به رتبه ای در اقتصاد رسیده بخش های خارجی آن به بخش داخلی کمک کرده اند.
وی با اشاره به اینکه ارتقای سلامت اداری بسیار مهم است؛ از این رو مسئولان باید برای حفظ و ارتقای سلامت اداری در دستگاهها تلاش کنند، گفت: با هر گونه رابطه ناسالم بجنگید و اجازه ندهید کوچکترین فساد در مجموعه اداری رخنه کند چرا که اگر فساد فساد از دری وارد شد، بدانید که کارآمدی، جهش تولید و به سامان رسیدن کارها از در دیگر خارج میشود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مصرانه پیگیری کنید و کوچکترین رابطه ناسالم را در دستگاهها برنتابید، گفت: مجوزها و امضاها باید با دقت نظر همراه باشد، اثرات آن را درنظر داشته باشید چرا که بسیار مهم و حساس است.
آیت الله رئیسی افزود: برگزاری نشست ضروری است ولی حتما از برگزاری همایش های پرخرج وکم اثر جلوگیری شود و پرهیز کنید، همایش هایی که نتیجه ای برای مردم ندارد.
وی ادامه داد: در کنار تولید و جهش تولید باید باقاچاق کالا مبارزه شود، قاچاق خنجری است که از پشت بر پیکره تولید ضربه می زند. سازوکارهای موجود باید با جدیت دنبال شود. قاچاق سازمان یافته یا موردی برای مسائل ارزی و ریالی و تولید و اشتغال در کشور ضرر دارد.
رئیس جمهور گفت: تامین مالی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، یکی از الزامات و نیازهای جدی برای فعال شدن تولید است که این متوجه دولت است.
وی افزود: برای جهش تولید باید جلوی کارهای غیرمولد و دلالی گرفته شود؛ مسئولیت همه دستگاهها در سراسر کشور است که از کارهای غیرمولد جلوگیری کنند. باید بر زنجیره تامین و تولید تا مصرف نظارت شود. نباید در هیچ کجای آن از نظارت ناظران غفلت شود.
آیت الله رئیسی با بیان این که به عنوان دولت باید هم حامی تولیدکننده باشیم و هم اجازه ندهیم به مصرفکننده اجحاف شود، ادامه داد: قیمت و سود تمام شده کالا باید مشخص باشد، اینکه هر روز یک قیمت داشته باشیم معنا ندارد! این نیاز به نظارت دارد و همه بخشها باید نظارت کنند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سیاست های دریامحور را رهبر معظم انقلاب در سال گذشته ابلاغ فرمودند، که باید باسرعت بیشتری دنبال شود، گفت: برخی کشورها ارتباط کمتری با دریا دارند ولی تولید ناخالص ملی آنها تا ۵۰ درصد محصول اقتصاد دریا می رسد. ارتباط ایران با دریا ۳۷۰۰ کیلومتر و با احتساب جزایر به ۵ هزار کیلومتر می رسد ولی چقدر از این بهره مند می شویم؟ در خوشبینانه ترین حالت ۵ درصد.
وی افزود: کارهای زیادی در این زمینه می توان انجام داد. کار اقتصاد دریا محور به سرعت باید فعال شود و انتطار من از استان های ساحلی این است که این کار را با جدیت دنبال کنند و بخش های ستادی همکاری و هماهنگی را برای تحقق این سیاست مجدانه انجام دهند.
آیت الله رئیسی ادامه داد: در کشور شاهد رشد اقتصادی و رشد تولید هستیم، رشد نقدینگی کنترل شده وتورم کاهش یافته است. باید خدا را شکر و تلاش کنیم این روند تثبیت شود و باید تورم کاهشی تر شود؛ گام های خوبی در بخش معدن برداشته شده و لازم است که تکمیل ارزش افزوده در معدن صورت گیرد و باید امکان آن فراهم شود.
وی با بیان این که وحدت و انسجام در دولت، مجلس و تمام دستگاهها بسیار مهم است، گفت: تلاش کنیم که وحدت و انسجام خود را حفظ کنیم و مطلقا دچار حاشیهسازی نشوید. نشاط سیاسی لازم است اما نزاع سیاسی هرگز. نزاع، تخریب، اتهام شایسته نظام اسلامی نیست و به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب برکت کار را از بین میبرد.
رئیس جمهور افزود: معتقدیم که با همکاری تمام قوا، همه نهادها و دستگاهها میتوانیم در زمینه ارتقای کشور فعالیت کنیم. صمیمانه از همه قوا، دستگاهها و نیروهای مسلح، برادران سپاه، بسیج و ارتش و همه کسانی که به نحوی در جهت ارتقای کشور تلاش میکنند، تقدیر میکنم.
آیت الله رئیسی ادامه داد: توصیه می کنم کارهایی که انجام می شود باید پیوست فرهنگی و رسانه ای داشته باشد. بعضی اقدامات را دولت انجام می دهد، کار خوبی است ولی برای مردم درست تبیین نمی شود. در همه تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها پیوست فرهنگی و تبیینی و رسانه ای باید انجام گیرد.
وی گفت: دولت باید در جلوگیری از اسراف، توجه به قانون و قانون مداری و جلوگیری از بی انضباطی اجتماعی پیش قدم باشد. نمی شود دولت به مردم بگوید اسراف نکنید ولی خود اسراف کند، نمی توان به مردم گفت قانون را رعایت کنید ولی خود بی قانونی کند.
رئیس جمهور افزود: هرچه برای همه مردم خوب است برای ما احسن و هرچه برای همه مردم بد است برای ما اقدح تلقی می شود این نگاه درستی است.اصلاح امور اینگونه صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی زیبنده نظام اسلامی و کشور ما نیست، گفت: رهبر انقلاب برای مساله آسیبهای اجتماعی چندین جلسه گذاشتند. در میدان باید تلاش کرد که آسیبهای اجتماعی کاهش یابد. فقر، اعتیاد و طلاق، آسیبهایی است که امروز مردم ما را رنج میدهد و نباید شاهد آن باشیم.
رییس جمهور تصریح کرد: از همین سخنگاه تقدیر میکنم از استانهایی که در این زمینه تلاش کردند، این حرکت جمعی شایسته تقدیر است. همه بخشهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی موظف هستند در رفع آسیبهای اجتماعی تلاش کنند.
آیت الله رئیسی یادآورشد: ابر پروژه و طرح دولت ایجاد و ارتقای اعتماد و امید در مردم است، و مردم متشکل از تمام آحاد جامعه است. وظیفه داریم اعتماد و امید مردم را روز به روز ارتقا دهیم از این رو همه دستگاه ها و بخش ها در این زمینه باید نقش آفرینی کنند.
نظر شما