علی مستوفیان، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی اظهارکرد: این دومین بنای خشتی کشور در اسفراین هرساله میزبان بسیاری از علاقه مندان و گردشگران است.
وی خاطرنشان کرد: شهر تاریخی بلقیس یکی از مهمترین آثار خشتی و گلی ایران بعد از ارگ بم است که از صدر اسلام تا اوایل دوران قاجار موردتوجه بوده و شاخصترین اثر در شمال شرق کشور است که پژوهشهای باستانشناسی و بعد از آن مرمت و بازسازی قسمتهایی از آن بهصورت هدفمند میتواند موجب ارتقای شناخت ما از هویت تاریخی منطقه و رشد صنعت گردشگری در استان شود.
مستوفیان عنوان کرد: تاکنون ۹ فصل فعالیتهای باستانشناسی در محوطه و ارگ و شارستان شهر بلقیس توسط کارشناسان ادارهکل میراثفرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان انجام شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی بیان کرد: این شهر برپایهی شیوهی معماری و مهندسی ساسانیان، دارای بخشهای کهن دژ، رَبَض (دیوارهای گرداگرد شهر) و شارستان است. اما آنچه اکنون از بزرگی و شکوه شهر بهجا مانده و نمایان است، ارگ آن است.
مستوفیان اضافه کرد: این شهر پهناور دربردارنده برج و باروها، منارتپه، بازار، کاروانسرا، آب انبار و بسیاری اجزای دیگر است.
ارگ تاریخی «بلقیس» یکی از بزرگ ترین بناهای خشتی و گلی کشور است که در سه کیلومتری جنوب غربی شهرستان اسفراین واقع است. هرساله تعداد زیادی از گردشگران کشور و جهان برای بازدید از این ساخته دست بشر به این منطقه سفر میکنند.
نظر شما