حجتالاسلام و المسلمین«هادی اکبری» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه مسجد در اسلام بیان کرد: در آیه ۱۸ سوره توبه آمده است: «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَی الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَی أُوْلَـئِکَ أَن یَکُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ، مساجد خدا را تنها کسانی آباد می کنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند و نماز برپا می کنند و زکات می دهند و جز از خدا نترسیده اند. امید است آنان از هدایت یافتگان باشند». بنابر همین تصریحات قرآن و نیز توصیه های روایات، مسجد همواره در فرهنگ دینی ما محور بوده است.
مدیر بعثه مقام معظم رهبری در امور اهل سنت کشور تصریح کرد: مسجدالنبی(ص) که توسط پیامبر(ص) ساخته شد، کانون رشد و گسترش اسلام در جزیره العرب و اقصی نقاط دنیا بود و تاکید مقام معظم رهبری مبنی محور قرار گرفتن مساجد به این دلیل است که اگر مسجد فعال باشند، به طور قطع می توانند در همه ابعاد و نیز تحقق شعار سال موفق باشد.
وی در ادامه بیان کرد: امروز طیف مروج فرهنگ دینی، خیرین، مدافعان کشور در عرصه های مختلف، برخاسته از مساجد هستند و هر برنامه ای که از سوی مسئولان نظام جمهوری اسلامی به عنوان سیاست مطرح می شود، اگر با محوریت مساجد انجام شود، بدون شک موفقیت آن حتمی است.
مدیر بعثه مقام معظم رهبری در امور اهل سنت کشور بر لزوم تبیین کارکردهای مساجد با برگزاری برنامه های مختلف و نشست های متعدد تاکید کرد و گفت: وقتی به کارکردهای اصلی مسجد توجه نشود و مسجد پایگاهی برای رسیدگی به مشکلات و مسائل مردم نباشد، حضور مردم در این خانه های مقدس کمرنگ می شود.
وی اضافه کرد: بنابر این، ضرورت دارد نسبت به کارکردهای مساجد بازتعریف صورت گیرد. یکی از کارکردهای مسجد عبادت و مناجات با خدا است، زیرا مسجد در ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کارکرد دارد.
وی بر لزوم جذاب کردن مساجد تأکید و خاطرنشان کرد: انسان با حضور در مسجد، به آرامش معنوی دست می یابد، از این رو باید عوامل جذابیت مساجد را برای حضور همه آحاد مردم در این مکان مقدس فراهم کرد. از طرفی مساجد باید پل ارتباطی میان مؤمنین و مردم با نخبگان باشند، ارکان و متولیان مسجد هم باید بازوان اجرایی امام جماعت در این باره شوند.
نظر شما