خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: اهمیت حضور جامعه مسلمانان در جمهوری چک در تقویت ارتباطات فرهنگی و نزدیک شدن به یکدیگر به ویژه در ماه رمضان نمود پیدا میکند که از جمله آن، برگزاری دورههای آموزشی در مساجد این کشور و جلسات گفتگو با دانش آموزان چک با هدف تربیت اجتماعی است.
هدف این رویکرد ترویج درک همه جانبه از اسلام، ارزشها و تأثیر آن بر فرد، ایجاد نوعی تساهل و همزیستی مسالمتآمیز و ساختن نسل جدیدی است که مسلمانان را به شیوههای مسالمتآمیز بپذیرند و فهم صحیح اسلام را جایگزین افکار گمراه کننده ای که برای دههها از طریق برخی رسانههای چک تبلیغ میشد، بکنند.
بازدید دانش آموزان از مساجد
منیب الراوی، رئیس اوقاف اسلامی در برنو، دومین شهر بزرگ چک، گفت: مدارس این کشور بازدیدهایی را به مساجد ترتیب میدهند و این امر با استقبال خوب دانشآموزان مواجه شده است و توضیحی ساده و آسان از اسلام و ارکان آن در مساجد ارائه میشود.
وی افزود: در مساجد گفت و گوهای بازی با دانش آموزان صورت میگیرد و طرحهای اجتماعی و فرهنگی مانند «جشنواره خانه باز» اجرا می شود و به عموم مردم اجازه می دهد برای چند روز از ساختمانهای مساجد بازدید کنند.
وی اظهار کرد: تلاشهای مشترک، بهویژه مدارس، دانشگاهها و مؤسسات اجتماعی چک، برای انتقال درک صحیح از ماهیت اسلام نتایج مثبتی دارد که تأثیر زیادی بر نسلهای جوان و به طور کلی جامعه دارد.
رئیس اوقاف اسلامی بورنو به حادثه ای در مسجد این شهر که یک دانش آموز دختر در حال شرکت در سفرهای مدرسه برای درس تربیت اجتماعی بود، اشاره کرد و گفت: وقتی این دانش آموز فارغ التحصیل شد در مدرسه ای معلم شد، شروع به آوردن شاگردانش به مسجد کرد.
وی گفت: در گفتگو با آنها متوجه شدم که آنها علاقه زیادی به دانستن اسرار آرامش و تکریم در مسجد و نحوه انجام وظایف خود در قبال خانواده و جامعه دارند.
الازهر معمر، رئیس اوقاف اسلامی در پراگ، گفت: گروههایی که بیشتر تحت تأثیر اسلام قرار می گیرند دانش آموزان دبیرستانی هستند و علاقه و تفکر آنها حول راه هایی برای مستندسازی مشاهدات خود در مسجد و در مورد روابط اجتماعی در اسلام می گذرد و این تاثیر گذاری را نشان میدهد.
مساجد پراگ در ماه رمضان
الازهرمعمر، رئیس اوقاف اسلامی در پراگ گفت: در ماه رمضان، تعداد بازدیدکنندگان از مساجد، به ویژه دانش آموزان، افزایش مییابد، زیرا آنها به دنبال درک بیشتر در مورد ارتباط مسلمانان، روش های روزه داری و فواید آن و افزایش اعمال عبادی در این مسجد هستند.
افزایش روی آوردن به اسلام در پراگ
وی خاطرنشان کرد: از زمان پایان حکومت کمونیستی در سال ۱۹۸۹، پس از اعلام تأسیس اتحادیه عمومی دانشجویان مسلمان در جمهوری چک، تعداد گرویدندگان به اسلام افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: تعداد مسلمانان کشور امروز حدود ۵۰ هزار نفر تخمین زده می شود، در حالی که ۱۰ سال پیش از نصف این تعداد فراتر نمی رفت. این افزایش تا حدودی به دلیل افزایش تعداد مسلمانان چک و کسانی است که از کشورهای دارای اکثریت مسلمان به عنوان دانشجو کارگر یا کارمند در رشته های مختلف به این کشور وارد می شوند.
آگاهی بخشی نسبت به اسلام
در همین راستا، ولادیمیر سانکا، رئیس مجمع عمومی مسلمانان در پراگ گفت: حضور آنان در نمایشگاههای بینالمللی برای آشنایی مردم با اسلام مفید است، زیرا آنها قرآن ترجمه شده به زبان چک را به مردم توزیع میکنند و چند کتاب دیگر که برای مطالعه و آشنایی با ارکان و مبانی اسلام مفید است.
وی افزود: این مرکز در زمینه توزیع و اطلاع رسانی در میادین شهر فعال است و در آنجا مستقیماً با مردم صحبت می کنند و مورد استقبال و توجه قرار می گیرند.
نقش دین در درمان بیماران روانی
تیل، رئیس کلینیک روانپزشکی خصوصی در پراگ نیز گفت: او به بیماران خود توصیه می کند که با مذاهب ارتباط برقرار کنند و راه های احترام و آرامش را از آنها بیاموزند.
وی تاکید کرد: طبق بررسی های انجام شده، نماز یومیه اعم از تسبیح، دعا و ذکر خداوند پس از اتمام نماز، به رسیدن به آرامش و آرامش روانی کمک می کند که باعث کاهش اضطراب و تنش های عصبی می شود و به پیشگیری از بیماری های روانی کمک می کند.
تیل گفت: بیمار روانی معمولاً به سمت انزوا و درونگرایی گرایش دارد و از اتفاقات ناگهانی که ممکن است راه حلی برای آنها پیدا نکند احساس ترس می کند، به خصوص اگر در کنار هم جمع شوند و درمان نشود، در نهایت می تواند منجر به خودکشی شود.
وی افزود: مناسکی مانند نماز، شریک شدن در شادی مشترک و شنیدن داستان های مثبت دیگران که اغلب در چارچوب عبادت است نقش عمده ای در درمان دارد.
وی گفت: این عناصر نقش مهمی در بهبود وضعیت بیمار دارند، به ویژه اگر او بتواند بر غم و اندوه غلبه کند و شادی و آرامش را به قلب خود بازگرداند.
نظر شما