«الکوثر»، اولین دانشگاه دینی شیعی در پاکستان

«الکوثر» اولین دانشگاه شیعیان متخصص در آموزش عالی علوم دینی در پاکستان به شمار می آید که علاوه بر امور دینی به کارهای خیرخواهانه از جمله ساخت بیش از هزار مسجد و ۷۵ مدرسه

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: در سال ۲۰۰۲ میلادی، اسلام آباد پایتخت پاکستان گام مهمی در مسیر علوم دینی برای پیروان اهل بیت(ع) برداشت که این گام مهم تاسیس مدرسه نمونه دینی به نام «دانشگاه الکوثر» است که با تلاش موسسه خیریه خوئی محقق شد.

این اقدام، آغاز یک پروژه علمی و فرهنگی بزرگ و یکپارچه بود که از اهمیت بالایی به منظور حمایت و نشر معارف اهل بیت(ع) و رساندن معارف اهل بیت(ع) به نسل های جدید مسلمان برخوردار است.

شیخ انور نجفی، نماینده آیت الله سیستانی، مرجعیت عالیقدر دینی در اسلام آباد و رئیس دانشگاه الکوثر و یکی از همراهان تاسیس دانشگاه الکوثر درباره اهداف اصلی این دانشگاه، می گوید: اهداف اصلی در سه نقطه محوری دارد که یکی از آنها جذب طلاب با هوش و با درک ممتاز از تمام مناطق پاکستان و آموزش آنها با علوم متعدد و روش‌های نوین است، علاوه براین آموزش علوم دینی هدف ضروری این دانشگاه است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از این اهداف فراهم کردن ابزار و وسایل آموزشی مدرن متناسب با مقتضیات این عصر و سومین هدف، فضاسازی و دادن فرصت به دانشجویان برای سخنرانی و مصاحبه از طریق رسانه‌های رسمی و غیررسمی به منظور مشارکت شان در زندگی عمومی به خصوص نقش آفرینی در زمینه ارشادی، رسانه ای و آموزشی در کل جامعه است.

شیخ نجفی درباره انواع علوم و مطالعات تحصیلی در این دانشگاه و جذب اتباع خارجی، گفت: دانشگاه الکوثر، اولین مدرسه دینی شیعی تخصصی برای آموزش عالی در علوم دینی در پاکستان است که در آن فقه و اصول، علوم قرآنی، حدیث، رجال و کلام تدریس می‌شود. این دانشگاه امروز بیش از ۹۰ درصد دانشجوی در مقطع کارشناسی و بالاتر در پاکستان دارد، باتوجه به اینکه این دانشگاه درحال حاضر دانشجوی خارجی ندارد، اما آمادگی جذب و ثبت نام دانشجویان خارجی را دارد.

«الکوثر»، اولین دانشگاه دینی شیعی در پاکستان

وی ادامه داد: هرساله از طریق آزمون براساس شایستگی دانشجو پذیرفته می‌شود. در اینجا دانشجو کتاب کفایة الاصول و کتاب المکاسب را کامل می‌کنند و سپس بحث خارج را می آموزند.

وی ادامه داد: در نتیجه این تلاش‌ها طلاب فارغ‌التحصیل از این دانشگاه، در عرصه‌های مختلف از جمله تدریس در مدارس علمیه، مدارس سنتی، دانشکده‌ها و دانشگاه‌های دولتی و خصوصی، روضه خوانی و سخنرانی مجالس حسینی، نگارش مقالات علمی، ترجمه کتب به زبان‌های خارجی و ارائه خدمات در ادارات مؤثر بر زندگی اجتماعی و فرهنگی کشورخدمت رسانی می‌کنند.

شیخ نجفی افزود: دانشگاه از طریق مطالعات دینی و انسان‌گرایانه به دنبال ارتقای درک فرهنگ‌ها و ارزش‌های معنوی و اخلاقی و توسعه تفکر انتقادی و تحلیلی است. همچنین آماده‌سازی دانشجویان برای مشارکت مؤثر در جامعه از طریق انواع تخصص‌ها همچون تاریخ، فلسفه، ادبیات و غیره را دنبال می کند.

نماینده مرجعیت عالیقدر دینی درباره دستاوردهای این دانشگاه می گوید: دانشگاه الکوثر با گذشت بیش از بیست سال از زمان تأسیس خود، جایگاه علمی ممتاز و محکمی را در بین مؤسسات آموزشی پاکستان به خود اختصاص داده است و این دانشگاه ترکیبی ایده آل بین تحصیلات حوزوی و دانشگاهی به شمار می آید. علاوه بر این، توجه به تحصیلات تکمیلی، با عث شده نزدیک به ۷۰ نفر در راه اخذ مدرک دکتری علوم دینی باشند. تعدادی از آنها در حال حاضر در دانشگاه های دولتی و غیردولتی مشغول به کار هستند و همچنین بیش از ۸۰ نفر در این دانشگاه مشغول به کار هستند.

شیخ نجفی درباره فعالیت‌های خیریه خارج از چارچوب دروس حوزوی، می‌گوید: دانشگاه الکوثر مقر نماینده مرجعیت عالی دینی در نجف‌الاشرف به‌شمار می‌رود و فعالیت‌های دیگری نیز خارج از حوزه دارد. این فعالیت‌ها مانند حمایت از ۳۴ مدرسه دینی پسرانه و دخترانه در استان های مختلف پاکستان، ساخت بیش از ۱۰۰۰ مسجد، تعدادی بیمارستان، مجتمع های مسکونی برای مستمندان و سایر اقدامات خیرخواهانه برای مسلمانان است.

«الکوثر»، اولین دانشگاه دینی شیعی در پاکستان

شیخ انور نجفی درباره چشم انداز همکاری با عتبات عالیات، می گوید: دانشگاه الکوثر روابط نزدیکی با عتبات عالیات عراق به ویژه حرم امام حسین(ع) دارد. دانشگاه الکوثر مفتخر به میزبانی جشنواره هایی از جمله هفته فرهنگی «نسیم کربلا» برای حرم امام حسین(ع)، «فاطمه راه نجات» برای حرم حضرت عباس(ع)، جشنواره جهانی الغدیر برای آستان مطهر علوی است. ما امیدواریم که دایره همکاری در زمینه های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، تبلیغی و حوزه رسانه و ارتباطات مجازی گسترش یابد.

وی ادامه داد: آستان مقدس امام حسین(ع)از طریق مرکز بین المللی رسانه در معاونت رسانه تصمیم دارد مرکز فرهنگی و رسانه ای امام حسین(ع) را در دانشگاه الکوثر پاکستان افتتاح کند. این اقدام با توجه به حضور نمایندگی رسمی آستان مقدس در این کشور، گامی بسیار مهم خواهد بود تا به عنوان حلقه پیوندی بین عتبات عالیات در عراق و پیروان اهل بیت علیهم السلام در پاکستان باشد. همچنین افق های همکاری بیشتر از جمله برپایی دوره ها، برنامه‌ها و کارگاه‌های آموزشی برای کادر تدریس و دانشجویی با نظارت و اجرای آستان مقدس امام حسین(ع) وجود دارد.

«الکوثر»، اولین دانشگاه دینی شیعی در پاکستان

کد خبر 1758178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha