ارائه ۶۰۰ مقاله در کنگره بین‌المللی قلب کاسپین در مشهد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۶۰۰ مقاله و سخنرانی برای چهار روز کنگره بین‌المللی قلب کاسپین آماده شده است و ۲۰ عمل به شکل زنده از اتاق عمل بیمارستان امام رضا (ع) تا فرداشب پخش خواهد شد. ۱۵۰ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این کنگره همکاری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمود محمودزاده شبستری امروز جمعه (۲۴ فروردین‌ماه) در کنگره بین‌المللی بیماری‌های مادرزادی قلب کاسپین که در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، اظهار کرد: امسال پنجمین برنامه کنگره کاسپین اجرا می‌شود. این کنگره روزهای اول به صورت محدود در بیمارستان رضوی شروع شد و امروز به این مرکز که متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده، منتقل شده است.

وی بیان کرد: ۶۰۰ مقاله و سخنرانی برای این چهار روز آماده شده است. ۲۰ عمل به شکل زنده از اتاق عمل بیمارستان امام رضا(ع) تا فرداشب پخش خواهد شد. ۱۵۰ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این کنگره همکاری می‌کنند.

محمودزاده شبستری عنوان کرد: برنامه ما هم داخلی است و هم تایید CSI را دارد که در ایران و مشهد با همراهی آستان قدس رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد این برنامه جهانی را اجرا می‌کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: روش برنامه و نوع سخنرانی‌ها و عمل‌ها با مدیریت و مسئولیت انجمن جهانی قلب CSI انجام می‌شود و ما مجری هستیم، اما این توانمندی در کشور ما است که برنامه جهانی قلب را در کشورمان اجرا کنیم و جای خرسندی دارد.

حضور ۱۴ کشور در کنگره

دکتر فریدون نوحی، رئیس انجمن قلب و عروق ایران نیز در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این کنگره پنجمین بار است که در مشهد برگزار می‌شود. این کنگره از بیمارستان رضوی شروع و چند دوره در این بیمارستان برگزار شد، اما بعد از افزایش تعداد شرکت‌کننده‌ها به دانشگاه منتقل شد که همچنان همراهی آستان قدس و بیمارستان رضوی را دارد.

وی بیان کرد: در کنگره امسال بیش از ۷۰۰ نفر ثبت نام کردند. از ۱۴ کشور مهمان خارجی و سخنران داریم. ۳۰ سخنران از خارج از کشور شرکت کردند. بسیاری از افراد حاضر چهره‌های جهانی قلب و عروق هستند. این کنگره به صورت همزمان در کشورهای اروپایی و سایر کشورها پخش می‌شود.

نوحی با بیان اینکه متاسفانه بیماری‌های قلب و عروق شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر بیماران هستند، عنوان کرد: این موضوع مربوط به کشور ما نیست، بلکه در دنیا اینگونه است. در کشور ما در راس تمام بیماری‌هایی که موجب مرگ‌ومیر می‌شوند، بیماری‌های قلب و عروق قرار دارند.

رئیس انجمن قلب و عروق ایران افزود: درست است بیماری‌های قلب و عروق به علل قلبی ایحاد می‌شوند، اما دلایل و فاکتورهایی نیز وجود دارد که اکثر این فاکتورها قابل پیشگیری بوده و وزارت بهداشت نیز به این موضوع حساس شده است. در پویش سلامتی که سال گذشته انجام شد بیش از ۴۰ میلیون نفر شرکت کردند. فشار خون بسیار مهم و ساده است، اگر مردم توجه داشته باشند و درمان را آغاز کنند، موثر خواهد بود. دیابت نیز اینگونه است.

وی ادامه داد: تنها موردی که نمی‌توانیم دخالت زیادی داشته باشیم، ژنتیک است. در این مورد باید از ابتدا متوجه باشیم اگر در خانواده‌ای فردی دچار مرگ ناگهانی شده یا سکته قلبی کرده، حتما بچه‌های سریع بررسی شوند تا دجار دیابت، چربی بالا و فشار خون نشوند و تحرک لازم را داشته باشند که بیماری را به تاخیر بیندازد.

نوحی با اشاره به اینکه شرایط رسیدگی به بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور ما بدون تردید در سطح جهان عالی است، تصریح کرد: هیچ کاری نیست در دنیا انجام شود که در کشور ما انجام نشود. در استان‌های مختلف شرایط رسیدگی به مردم و خدمت به بیماران قلبی و عروقی در سطح عالی قرار دارد، پزشکی کشور ما نیز در سطح منطقه بهترین است، اما باید تلاش کنیم این سطح را افزایش دهیم و حفظ کنیم.

رئیس انجمن قلب و عروق ایران اضافه کرد: ارائه خدمات در بیماری‌های قلبی و عروقی کشور ما در سطح جهانی و بسیار عالی قرار دارد، اما تمام تلاش ما باید در پیشگیری از بیماری‌ها باشد. یک درصد از تولدهای زنده ما بیماری‌های قلبی و عروقی مادرزادی دارند که در سطح عالی و تعداد زیادی نیز بدون نیاز به جراحی در کشور قابل درمان هستند.

مشهد از نظر سلامت بین‌المللی در کشور نقش پررنگی دارد

حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم اظهار کرد: متاسفانه بیشترین آمار مرگ‌ومیر و از کارافتادگی ما به بیماری‌های قلب و عروق برمی‌گردد.

وی افزود: امروز بیش از ۴۵ درصد موارد مرگ ناشی از بیماری‌های غیر واگیر به بیماری‌های قلب و عروق مربوط می‌شود، بنابراین باید اهمیت دوچندانی به نقش پیشگیری در بیماری‌های قلب و عروق داشته باشیم.

فرشیدی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ پویش ملی سلامت را راه‌اندازی کردیم، عنوان کرد: این پویش به دو عامل خطر مهم فشار خون و دیابت توجه دارد. حاصل این پویش نشان داد ما در یک موضوع مشکل داریم و آن هم سواد سلامت و آگاهی نسبت به عوامل خطرآفرین است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: ما در شرایطی قرار داریم که همه شاهد تنش‌آفرینی رژیم کودک‌کش اسرائیل در منطقه هستیم. این موضوع باعث می‌شود مناسبت‌های بین‌المللی ما نیز تحت تاثیر قرار گیرد، اما در این شرایط بزرگوارانی دعوت مشهدی‌ها را لبیک گفتند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها وظیفه تولید علم را دارند، تصریح کرد: مراکز تحقیقاتی و انجمن‌های علمی نیز باید در کنار دانشگاه‌ها باید مشکلات سلامت را حل کنند. شبکه‌های تحقیقاتی نیز باید در کنار هم برای مشکلات مردم راهکار پیدا کنند. بیش از ۲۰ استان ما در این همایش همکاری دارد. ما باید موسسات علمی را برای حل مشکلات سلامت مردم در کنار هم داشته باشیم.

فرشیدی گفت: مشهد از نظر سلامت بین‌المللی در کشور نقش پررنگی دارد و ما شاهد حضور مسافران خارجی زیادی در طی سال در مشهد هستیم که می‌توانند خدمات بین‌المللی را بهتر اجرا کنند. مشهد یکی از قطب‌های بسیار مهم پذیرش بیماری‌های بین‌المللی است که این همایش‌ها می‌توانند این بخش را تقویت کند.

کنگره قلب کاسپین نقطه شروع یک خیز علمی در حوزه قلب و عروق است

شقایق حق‌جو، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این کنگره فرصت بسیار بزرگی برای شبکه‌سازی بین متخصصان این حوزه است که می‌توانند تجارب خود را در زمینه‌های آموزشی و پژوهشی و حوزه‌های تشخیصی، درمانی و پیشگیرانه در سراسر دنیا با هم به اشتراک بگذارند تا ظرفیت جدیدی برای مدیریت بیماری‌های قلب و عروق در کشور، منطقه و جهان خلق شود.

وی با بیان اینکه بیماری‌های قلب و عروق در دنیا و کشور یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر هستند، عنوان کرد: این بیماری‌ها همیشه در رتبه اول یا دوم علت مرگ‌ومیر در جهان قرار دارند. بخش قابل توجهی با مداخلات مختلف داخلی و جراحی قابل پیشگیری است که می‌توانیم عمر مردم را ذخیره و از ناتوانی‌های متعاقب حمله‌های قلبی پیشگیری کنیم. امیدوارم این کنگره نقطه شروع بسیار خوبی برای یک خیز علمی در حوزه قلب و عروق در کشور باشد.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری بیان کرد: مرد بودن یک عامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق و مرگ‌ومیر ناشی از آن است. اگر کسی در سن قبل از ۴۵ سالگی دچار اولین علامت قلب و عروقی شود می‌گوییم دچار بیماری زودرس قلب و عروق شده است. همه تلاش ما در نظام سلامت بر این است که این بیماری‌ها زودتر تشخیص و درمان شوند تا منجر به عواقب و عوارض انتهایی آن نشوند.

پایان پیام/

کد خبر 1758505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha