باید با نگاه تمدنی برای توانمندسازی و تربیت ائمه‌جماعات هزینه شود

حجت الاسلام ولایتی با بیان اینکه امروز باید با نگاه تمدنی برای آموزش، توانمندسازی و تربیت ائمه جماعت هزینه شود، گفت: مساجد کانون مهم هدایت مردم به شمار می روند که باید با برنامه‌های پرورشی و متعالی این نقش اساسی را ایفا کنند و جوابگوی نیاز روحی و معنوی مردم خصوصا جوانان باشند.

حجت‌الاسلام ولایتی، کارشناس و فعال مذهبی و فرهنگی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان اظهار کرد: هدف دین مبین اسلام تحقق و تامین سلامت و سعادت حقیقی انسان هاست و بر اساس آن، ارزش‌ها و مبانی اسلامی تحقق یافته و نیاز به این است که مردم در همین دنیا و موقعیت کوتاهی که در آن دارند با تفکر و تأمل با محوریت دین خدا زندگی کنند و برای این مهم رسالت علما و ائمه جماعت بسیار مهم و حائز اهمیت است و مساجد کانون مهم هدایت و سعادت مردم به شمار می روند که باید با برنامه های پرورشی و متعالی این نقش اساسی را ایفا کنند و جوابگوی نیاز روحی و معنوی مردم خصوصا جوانان جامعه باشند.

وی در ادامه به رسالت ائمه جماعت در مساجد اشاره کرد و افزود: نقش عمده در مسجد با امام جماعت است امامی که مسئولیت معرفی و رساندن کامل دین، هدایت و حمایت و پرورش مردم را دارد و در میدان داری محراب که محل حرب و مبارزه با نفس و شیطان و مشکلات است موفق باشد و کسی باید در محل محراب و مسجد قرار گیرد که در واقع دین شناس عامل ِمهذب و پزشک معنوی باشد که مدیریت کامل و جامع مسجد را به عنوان سنگر اسلام داشته باشد.

این فعال مذهبی تصریح کرد: مقام معظم رهبری (مدظله) می‌فرماید: محور مسجد، امام جماعت است. مدیر طبیعی مسجد امام جماعت است. اگر ما نقش ائمه جماعات را در مساجد پر رنگ نکنیم یا به بهانه‌های مختلف نقش شأن را کم رنگ کنیم در واقع نقش کلیدی مسجد در جامعه کم رنگ می‌شود. البته اینکه می‌گوئیم نه اینکه امام جماعت مستقیماً در همه امور نقش ایفا کند بلکه همه امور باید با محوریت امام جماعت شکل بگیرد و همه امورات ما باید اسلامی باشد. امروزه اگر بخواهیم مسجد را پویا نگه داریم، محوریت مساجد در هر محل باید یک شاخص بشود.

ولایتی خاطرنشان کرد: همه می دانیم عالمان دین در طول تاریخ نقش اساسی و مهمی در تربیت انسان های موفق و مومن متعهد داشته اند و انسان های خداجو در مکتب مسجد با مربی به نام امام جماعت پرورش یافته اند و تربیت می شوند اما این نقش بعضاً درست ایفا نمی شود که اگر این نقش تقویت شود شاهد رشد و ظهور انسان های صالح خواهیم شد به طور مثال در عصر کنونی شهدای ما و شهید سلیمانی تربیت یافته مسجد هستند و این شهید عزیز و حاصل تربیت مسجدی همواره جامعه موفق را نتیجه مساجد موفق و مساجد موفق را حاصل تلاش امامان جماعت موفق می داند و می‌گوید: «همه چیز را مدیون مسجد هستیم، اما وقتی از مسجد می‌گوییم، منظور، پیکره مسجد نیست؛ مدیون فردی هستیم که به عنوان امام جماعت یا امام مسجد شناخته می‌شود. یک زمان نگاه ۲۵۰ ـ ۳۰۰ متر محیط مربع داخل مسجد است که همان ۱۵۰ یا ۲۵۰ نفری که می‌آیند و نماز می‌خوانند، شاید حفظ شوند.

وی با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهید جامعه را حفظ کنید و همین محدوده داخل مسجد را ارزیابی می‌کنید، اشتباه است و باختید، افزود: اگر مسجد، نیروی دست خودش یعنی محیط دور خودش سقوط کند، آن امام جماعت سقوط کرده و خطش شکست خورده است؛ دشمن وارد خطش شده است، او دیده‌بانی، مراقبت و جاذبه خوبی نداشته است. همت خوبی نداشته است.

به گفته ولایتی، ما امروز باید با نگاه تمدنی برای آموزش، توانمندسازی و تربیت ائمه جماعت هزینه شود و تکلیف است که ائمه جماعت در هر جایگاهی هم باید حد اعلای تقوا و ذی طلبگی خود را رعایت کنند و هم با مردم باشند و با مردم زندگی کنند و همواره مدافع حقوق مردم باشند و از خطر نفوذ دشمن غافل نشوند این سیره نه تنها انسجام جامعه را بیشتر می کند بلکه آسیب ها را به حداقل می رساند و مردم را با تشنگی پروانه وار دور شمع هدایت جمع می کند.

وی گفت: امام جماعت باید با ایثار و فداکاری در شادی و غم در کنار مردم باشد یعنی به واقع مردم را از خود بداند و حتی صدای رسای مظلومان و ضعیفان جامعه بودن از وظایف یک امام جماعت است البته که رسالت پرورش و تربیت جامعه اطراف خود اولویت دارد و لازمه این مهم خودسازی، اخلاص و رضای خدا را داشتن است وگرنه نتیجه ای حاصل نمی شود.

ولایتی در پایان به نقش درمانی، طبیبی و جهاد تبیین ائمه جماعت پرداخت و افزود: رسالت ما این است که تلاش کنیم درد مردم و جامعه درد ما هم باشد و سلامت جامعه در اولویت کاری ما باشد و بعنوان طبیب روح و جان مردم غمخوار مردم باشیم و دنبال رفع گرفتاری های فکری و فرهنگی و زندگی مردم باشیم؛ واقفیم پیامبر اکرم و ائمه علیهم السلام همواره تلاش کردند طبیب دوار باشند و ما امروز این نقش مهم را داریم  و به اعتقاد من اگر کسی به خدا توکل کند و ذی طلبگی را رعایت کند در انجام این رسالت بزرگ موفق می شود و باید توجه کنیم امامین انقلاب همواره دغدغه مردم را داشته و دارند و فلسفه وجودی خودشان را خدمت به مردم می دانند.

کد خبر 1758916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha