برکات اولین مسجد روستای تاریخی «زیارت مقداد»

روستای زیارت مقداد بیش از یکهزار و ۲۰۰ سال قدمت دارد و تا قبل از سال ۱۳۶۴ مسجدی نداشته بنابراین یکی از اهالی روستا تصمیم می گیرد مسجد امیرالمومنین (ع) را در روستای زیارت مقداد بنا کند گر چه منازل اهالی روستا در آن زمان کپری بوده اما او به کمک اهالی روستا مسجدی آجری با زیربنای ۱۶۰ متر بنا می کند.

خبرگزاری شبستان _ جنوب کرمان، مهدیه شعبانی؛ روستای زیارت مقداد که شهرت آن به دلیل وجود بقعه ای متبرکه است در کنار قبرستانی قدیمی قرار دارد و این قبرستان ۱۸ هکتار است و آن طور که از سنگ برخی قبور مشخص است این روستا قدمتی بیش از یکهزار و ۲۰۰ سال دارد.

فاصله این روستا تا جاده اصلی ۲ کیلومتر است و در فاصله ۲۵ کیلومتری شهر زهکلوت مرکز شهرستان جازموریان در جنوب کرمان قرار دارد و قریب ۶۰۰ خانوار در این روستا زندگی می کنند که راه امرار معاش قریب به اتفاق آنها کشاورزی و دامداری است.


بافت این روستا بیشتر به شهرنشینی می ماند و خانه های اهالی روستا دور از مزارع کشاورزی و باغات قرار دارند و آن طور که از شواهد پیداست تا قبل از سال ۱۳۶۴ در این روستا مسجدی نبوده است.

در سال ۱۳۶۲ یکی از اهالی روستا تصمیم می گیرد مسجد امیرالمومنین (ع) را در روستای زیارت مقداد بنا کند گر چه منازل اهالی روستا در آن زمان کپری بوده اما او به کمک اهالی روستا مسجدی آجری با زیربنای ۱۶۰ متر بنا می کند.
۲۹ سال بعد حجت الاسلام مهدی زمان خانی نوه بانی مسجد که درس طلبگی خود را به اتمام رسانده تصمیم می گیرد به روستای زادگاهش بر گردد و با فعالیت های تبلیغی و جهادی چراغ مسجد را روشن نگه دارد اما حالا پس از گذشت چندین سال نه تنها حضور این طلبه برای روستای زیارت مقداد برکات فراوانی داشته بلکه چندین روستای دیگر نیز از برکات فعالیت های جهادی او بهره مند شده اند.


حجت الاسلام مهدی زمان خانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: روزهای اول ورود به مسجد می دیدم نوجوانان و جوانان رغبت چندانی برای شرکت در برنامه ها ندارند تصمیم گرفتم فضایی درست کنم تا بتوانم آنها را جذب مسجد کنم.


امام جماعت مسجد امیرالمومنین (ع) روستای زیارت مقداد جازموریان افزود: در همین راستا با کمک بنیاد مستضعفان توانستیم زمین چمن مصنوعی در کنار مسجد احداث کنیم این طور شد که بچه های روستا به بهانه فوتبال جذب مسجد شدند.

اراده این طلبه مایه خیر و برکت برای روستا شده است

وی بیان کرد: اخلاق و رفتار یک امام جماعت در کنار فراهم بودن امکانات می تواند زمینه جذب کودکان، نوحوانان و جوانان را به مسجد فراهم کند، خب سعی کردم با بچه ها رابط دوستی برقرار کنم تا حضور آنها در مسجد دائمی شود.


حجت الاسلام زمان خانی اظهار کرد: پس از جذب آنها، اقدام به برگزاری دوره های آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم کردم و در این دوره ها کودکان، نوجوانان و جوانان را با قواعد روخوانی و روانخوانی آشنا کرده و دوره آموزش حفظ جزء ۳۰ را برای کودکان برگزار کردم.


رابط طرح هجرت در جازموریان ابراز کرد: در کنار آموزش قرآن کریم، کلاس های احکام متناسب با گروه های سنی نوجوانان و جوانان برگزار می کنم.

اراده این طلبه مایه خیر و برکت برای روستا شده است

وی ادامه داد: علاوه بر این دوره آشنایی با سیره اهل بیت (ع) را برگزار می کنم و تاکنون دوره آشنایی با سیره رسول اکرم (ص) و امیرالمومنین علی (ع) را برای هر سه گروه سنی کودکان، نوجوانان و جوانان برگزار کرده ام.


حجت الاسلام زمان خانی عنوان کرد: بر روی اعتماد به نفس بچه ها کار کردم و سعی کردم اجرای برنامه های مناسبتی را به نوجوانان و جوانان مسجد بسپارم که خدا را شکر همیشه به بهترین وجه ممکن برنامه ها را اجرا می کنند.


امام جماعت مسجد امیرالمومنین (ع) روستای زیارت مقداد در جازموریان خاطرنشان کرد: کودکانی که زمانی پای ثابت کلاس قرآن بودند امروز جوانانی برومند شده اند و برخی از آنها جذب حوزه های علمیه و برخی هم در دانشگاه ها تحصیل می کنند.

اراده این طلبه مایه خیر و برکت برای روستا شده است

وی بیان کرد: در کنار برنامه هایی که برای جذب کودکان، نوجوانان و جوانان به مسجد دارم در زمینه ازدواج آسان جوانان روستا هم فعالیت می کنم.


حجت الاسلام زمان خانی اضافه کرد: تاکنون واسطه ازدواج چندین جوانی که شده ام به لطف خدا با مهریه ۱۴ سکه زندگی آنها سر گرفته است.


رابط طرح هجرت در جازموریان اظهار کرد: با جلب اعتماد خیریه ناصرین اصفهان تاکنون چندین سری جهیزیه به زوج‌های جوان بی بضاعت اهدا شده تا بتوانند زندگی مشترکشان را آغاز کنند.

اراده این طلبه مایه خیر و برکت برای روستا شده است

وی ابراز کرد: فعالیت اجتماعی خلاصه به روستای زیارت مقداد نمی شود و در ۱۶ روستای جازموریان ایتام، بیماران بی بضاعت را شناسایی کرده ام و با کمک خیرین بسته های معیشتی در بین آنها توزیع و کمک هزینه درمان بیماران را پرداخت می کنم.


حجت الاسلام زمان خانی ادامه داد: روستای رستم آباد خرمشهر تعداد زیادی معلول ذهنی حرکتی زندگی می کنند سال ۹۶ تعدادی خیر را به این روستا بردم بعد از اطلاع نهادهای انقلابی سپاه، بهزیستی و کمیته امداد برای کمک به این معلولان پای کار آمدند.


امام جماعت مسجد امیرالمومنین (ع) روستای زیارت مقداد در جازموریان ابراز کرد: روستای تکل حسن ۲ تعداد ۸ نابینا دارد و با کمک خیرین سعی کردیم به وضعیت زندگی آنها رسیدگی کنیم.

اراده این طلبه مایه خیر و برکت برای روستا شده است

وی عنوان کرد: در روستاهای تکل حسن ۱ و سه چاه بالای ۱۰ نفر کر و لال در وضعیت نامناسبی زندگی می کردند که به این ها هم با کمک خیرین هر ماه بسته معیشتی داده می شود.


حجت الاسلام زمان خانی خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که به برکت مسجد انجام می دهم برقراری صلح و سازش بین اهالی روستا و زوجین است که به لطف خدا تاکنون توانسته ام زمینه صلح و سازش ۴ زوج را فراهم کنم.


رابط طرح هجرت در جازموریان ابراز کرد: اهالی روستا بیشتر به کشت صیفی جات، گوجه و هندوانه مشغول بودند از آنجایی که با کم آبی روبرو هستیم و کشت این محصولات آب زیادی نیاز دارد بنابراین با پرس و جو سعی کردم کشت جایگزینی برای این محصولات به اهالی روستا معرفی کنم که سود آور باشد.

اراده این طلبه مایه خیر و برکت برای روستا شده است

وی عنوان کرد: گندم بهترین کشت جایگزین بود بنابراین در سخنرانی ها و در دیدارهای چهره به چهره اهالی روستا را تشویق به کشت گندم کردم و اکنون ۹۸ درصد کشاورزان روستا گندم کار هستند.


حجت الاسلام زمان خانی گفت: اوایل که به روستای زیارت مقداد برگشتم آشنایی چندانی نسبت به زکات داشتند بنابراین توانستم زکات را فرهنگ سازی کنم و تا به امروز با جمع آوری زکات آشپزخانه مسجد ساخته شده و سقف آن سفیدکاری شده است و از محل زکات به فقرا و مستمندان نیز کمک می کنم.

اراده این طلبه مایه خیر و برکت برای روستا شده است

امام جماعت مسجد امیرالمومنین (ع) روستای زیارت مقداد جازموریان یادآور شد: از طریق تعامل و ارتباط با گروه های جهادی و جلب نظر خیرین توانستم در چهار روستا مسجد بسازم.

وی عنوان کرد: بخشی از کارهای تبلیغی من به این صورت است که به روستاهای محروم و دور افتاده که مبلغی ندارند می روم مباحث دینی و احکام برای مردم آنجا بیان می کنم.

کد خبر 1759682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha