به گزارش خبرگزاری شبستان از استان مرکزی، یوسف یوسفی، با اشاره به اهمیت حفظ و حراست از پوشش گیاهی منطقه توسط همگان در جمع خبرنگاران گفت: با متخلفان تخریب پوشش گیاهی استان مرکزی برخورد قانونی می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: بر اساس بند (د) ماده ۱۰ قانون شکار و صید و ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست از بین بردن رستنیها از جمله قطع درختان، خارزنی، بوته کنی و تعلیف غیرمجاز در مناطق حفاظت شده و پناهگاههای حیات وحش، تجاوز و تخریب در این مناطق ممنوع است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه هر گونه اقدامی که باعث تخریب زیستگاه حیات وحش و محیط زیست شود تخلف محسوب می شود، ادامه داد: با متخلفان تخریب محیط زیست برخورد قانونی میشود.
وی خاطر نشان کرد: استان مرکزی دارای یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی شامل یکهزار و ۱۹ گونه علفی، ۱۵۱ گونهی بوتهای، ۱۲۵ گونه درختچهای و ۴۱ گونهی درختی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود : گیاهان کوهستانی استان شامل ارژن، داغداغان، انجیر وحشی، بنه، بادام کوهی، کیکم، تنگرس، زرشک، سماق، گون، درمنه کوهی، ریواس، کنگر، موسیر، لاله و لاله واژگون هستند.
یوسفی با اشاره به اینکه برخی افراد سودجو با چیدن و ریشهکنی گیاهان دارویی و کوهی موجب تضعیف و حتی از بین بردن زیستبوم، تخریب و هم چنین عدم رویش دوباره این گونه و کاهش تنوع گونهای در سالهای آینده میشوند، گفت: علاوه بر برداشت بیرویه گیاهان کوهی که باعث از بین رفتن آن گیاه در مناطق میشود، اکنون در فصل بهار و زایش حیات وحش قرار داریم و رفت و آمدهای بیرویه به مناطق کوهستانی و حفاظت شده باعث لطمه زدن به گونههای حیات وحش میشود.
وی اظهار داشت: تنوع زیستی و پوشش گیاهی هر منطقه گنجینه ای گرانبها و رو به پایان است که هیچ فرصتی برای جبران خسارات وارده بر آن وجود ندارد لذا، مشارکت و همدلی مردم در حفظ و نگهداری آن ضروری است و بهترین حافظان تنوع زیستی در واقع ساکنان همان مناطق هستند.
نظر شما