خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: در پی اظهارات جنجالی نارندرا مودی در ایالت راجستان مبنی براینکه اگر اپوزیسیون به رهبری حزب کنگره به قدرت برسد، ثروت کشور را بین کسانی که فرزندان بیشتری دارند، یعنی مسلمانان تقسیم خواهد کرد، تحلیلگران اعلام کردند: نخست وزیر هند در یک گردهمایی انتخاباتی به شعارهای قدیمی ضد مسلمانان روی آورد که به طور بالقوه نشان دهنده تغییر در استراتژی مبارزات انتخاباتی وی است.
مودی این سوال را مطرح کرده بود که آیا پولی که به سختی به دست میآید باید در اختیار نفوذی ها قرار گیرد؟
نظرسنجی محلی در راجستان نشان میدهد که حداقل دو شکایت از مودی دریافت شده که خواستار تعلیق مبارزات انتخاباتی و دستگیری وی شده بودند.
«رنو پونیا»، یکی از افسران کمیسیون انتخابات هند در «جیپور»، پایتخت راجستان فاش کرد که این شکایات از طرف یک حزب سیاسی منطقه ای و یک سازمان غیرانتفاعی محلی دریافت شده است.
قانون انتخابات هند، احزاب و سیاستمداران را از شرکت در سخنرانی ها و کمپین هایی که هدف آنها تداوم اختلافات مذهبی یا طبقاتی است، منع می کند، اما سازمانهای نظارتی و فعالان مستقل مدتهاست که از این بابت شکایت میکنند.
بسیاری از رهبران حزب بهاراتیا جاناتا به رهبری مودی و متحدانش از راست گرایان هندو مدتهاست که ۲۰۰ میلیون مسلمان این کشور را به طور مؤثر به عنوان افراد خارجی به تصویر می کشند و پناهجویان مسلمان و پناهندگان از بنگلادش و میانمار به ویژه به عنوان افراد نفوذی هدف آزارها و تهمتها قرار میگیرند.
حزب بهاراتیا جاناتا و شرکای آن نیز مدتهاست که یک نظریه توطئه را مطرح کردهاند که نشان میدهد مسلمانان هند فرزندان بیشتری به دنیا میآورند و قصد دارند در نهایت تعدادشان از هندوها در این کشور بیشتر شود.
این در حالی است که در واقع، دادههای دولتی نشان میدهد که نرخ باروری مسلمانان در هند سریعترین کاهش را در میان تمام جوامع دارد و در سه دهه گذشته تقریباً به نصف کاهش یافته است.
مودی خود این فرضیه را پس از قتل عام ضد مسلمانان در ایالت گجرات، جایی که او در دورهای به عنوان وزیر ارشد خدمت میکرد، ترویج کرد و کمپهای مسلمانان را به شکل بدنامی به عنوان کارخانههای تولید بچه مورد تمسخر قرار داد.
با این حال، در سالهای اخیر، در حالی که دیگران در حزب او و شرکای ائتلافی آن اغلب به تفسیر آشکار اسلامهراسی و حتی خشونت پرداختهاند، مودی بر دستاوردهای ادعایی دولت خود در زمینههای اقتصاد و توسعه اجتماعی تمرکز کرده است. این هدف اصلی مبارزات انتخاباتی مجدد او در سال ۲۰۲۴ نیز بود.
عاصم علی، یک مفسر سیاسی گفت که اظهارات مودی تحریک آمیزترین اظهارات یک نخست وزیر در حال کار در تاریخ اخیر هند بود و تغییر قابل توجهی را در زمینه انتخاباتی او رقم زد.
هند در روز جمعه، ۲۶ آوریل در دومین مرحله از هفت مرحله انتخابات ملی خود شاهد حضور رای دهندگان در پای صندوقهای رای است؛ مرحله اول رای گیری در ۱۹ آوریل برگزار شد.
علی افزود: پنج سال پیش، این سوال مطرح شد که چرا مودی از افراطیها حماتی میکند و حالا او مودی افراطی ترین فرد در هند محسوب میشود.
برخی از تحلیلگران نیز می گویند که اظهارات مودی می تواند به خشونت ناشی از نفرت علیه مسلمانان دامن بزند؛ مشکلی که در دوره یک دهه حکومت دولت فعلی به شدت افزایش یافته است.
زیاد مسرور خان، روزنامهنگار و نویسنده هندی نیز در این باره گفت: نخستوزیر ممکن است اظهارات مروز به توزیع ثورت را بهعنوان حملهای علیه کنگره گفته باشد، اما در نهایت سخنانش به این موضوع کلیشهای که مسلمانان نه یک دارای بلکه یک مشکل برای جامعه هند هستند، تداوم میبخشد.
او گفت که این اظهارات ممکن است حتی اقدامات خشونت آمیز علیه مسلمانان را ترویج کند.
خان تاکید کرد که تغییر در پیام های کمپین انتخاباتی، ماهیت واقعی مودی را افشا می کند.
«سندیپ شاستری»، هماهنگ کننده ملی برنامه تحقیقاتی شبکه لوکنیتی مرکز مطالعات جوامع در حال توسعه (CSDS) مستقر در دهلی نو، گفت که امیدوار است اظهارات مودی یک لغزش باشد و نه تغییر آگاهانه در استراتژی مبارزات انتخاباتی.
شستری گفت: اگر هدف همان چیزی است که سخنرانی نشان می دهد، این یک زنگ خطر بزرگ را نشان میدهد.
نظر شما