گپ و گفت دوستانه با فیلمبردار روایت فتح

فیلم های «پاتک روز چهارم» و «دلباخته» از مجموعه روایت فتح با حضور کارگردان و مستندساز کشوری و فیلمبردار روایت فتح در پاتوق فیلم حوزه هنری استان اکران و مورد بحث قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، فیلم های «پاتک روز چهارم» و «دلباخته» از مجموعه روایت فتح با حضور کارگردان و مستندساز کشوری و فیلمبردار روایت فتح در پاتوق فیلم حوزه هنری خراسان جنوبی اکران و مورد بحث قرار گرفت.

در جلسه «هر پاتوق یک تجربه»، فیلم‌های «پاتک روز چهارم» و «دلباخته» از مجموعه روایت فتح با حضور مصطفی دالایی- کارگردان و مستندساز کشوری و فیلمبردار روایت فتح- به همراه تعدادی از هنرمندان بیرجندی اکران و مورد بحث قرار گرفت.

در این جلسه سعید فوداجی- مسئول واحد هنرهای تصویری حوزه هنری خراسان جنوبی- خواستار توضیحی در زمینه شکل گیری مجموعه روایت فتح شد و گفت: تقسیم مسئولیت‌ها در ساخت مجموعه مستند روایت فتح به چه نحوی بوده و چند قسمت از این مستند توسط شما ساخته شده؟ ارتباط شما با شهید آوینی چگونه بود؟ نکات فنی که با توجه به‌ زمان و موقعیت در ساخت مستندهای روایت فتح وجود داشت رو هم بفرمایید؟

 احسان عمیدیان- یکی از فیلمسازان هم با بیان اینکه در مجموعه روایت فتح متن و تصویر هر کدام به یک سمت و سو می رود، گفت: در عین حال که مسیر فیلم همسو نبود، در یک نقطه با هم تطابق پیدا می کند.

جواد قوسی- یکی دیگر از هنرمندان هم افزود: در جنگ دست رزمندگان خالی بوده و با ایمان به خدا و اراده پیش می رفتند، آیا گفتن دیالوگ ها توسط رزمندگان با توصیه شهید آوینی انجام می شد؟

مرتضی معتمدی راد- یکی دیگر از هنرمندان و فیلمسازان هم با بیان اینکه تلویزیون را با روایت فتح شناختم، گفت: مجموعه روایت فتح بدون داشتن روایتی خاص فیلمبرداری شده و فیلمبردار با دوربین بر روی دست وارد عرصه صحنه می شود و با اینکه گوش، کلامی را می شنود و چشم تصویر دیگری را می بیند اما داستان منحرف نشده و در یک لحظه دو پردازش مختلف انجام می شود که هر کدام به تنهایی ارزش بالایی دارد.

مصطفی دالایی-کارگردان و مستندساز کشوری و فیلمبردار روایت فتح هم با بیان اینکه دانشجوی رشته صنایع در دانشگاه علم و صنعت بودم، گفت: با توجه به علایقم در زمان تعطیلی دانشگاه مدتی در دوره آموزشی فیلمسازی شرکت کرده و بعدها و پس از بازگشایی دانشگاه، تحصیل را در دانشگاه صدا وسیما در این رشته ادامه دادم.

کارگردان و مستندساز کشوری از اولین فیلم های ساخته شده شهید سیدمرتضی آوینی به دهکده برزان اشاره کرد و گفت: با آغاز جنگ تحمیلی شهید به سمت خرمشهر و آبادان رفته و یکی از درجه داران در مصاحبه ای اعلام کرد که خرمشهر سقوط نمی کند که متأسفانه بعد از چند روز خرمشهر سقوط کرد و شهید آوینی برای بازگویی دلایل سقوط خرمشهر مجموعه ۱۳ تا ۱۴ قسمتی با عنوان «حقیقت» را به عنوان کارگردان، صدابردار، تدوینگر ساخت که در آن حقیقت سقوط بیان شده است.

دالایی گریزی به ساخت یکی از فیلم‌هایش با عنوان «هفت قصه» در سیستان و بلوچستان زد و گفت: این فیلم در خصوص پیرمردی سیاه چهره، خموده از دیار سیستان و بلوچستان است که با او مصاحبه کرده و به جرأت می توان گفت یکی از فیلم های ساخته شده ام بود که آموزش زیادی برای من به همراه داشت.

وی داشتن علاقه، جلو رفتن با فطرت، دلداگی به سوژه و... را باعث بروز اتفاقات خوب دانست و ادامه داد: هر انسان گوهری دارد و کشف آن باعث شناخت بیشتر و بهتر او می شود.

این مستندساز کشوری با بیان اینکه گاها گفته می شود کار مستند خوب نباید در واقعیت دخالت داشته باشد، یادآور شد: با این وجود من طور دیگر وارد شدم چرا که انسان کلیشه نیست و دارای شخصیت می باشد.

وی گریزی به مجموعه روایت فتح زد و تأکید کرد: شهید آوینی قبل از شهادت اعلام کرد که ما فیلمبرداران خود را به گونه ای تربیت کرده که در سخت ترین شرایط جنگی بدون خطا فیلم های خود را به همراه مصاحبه گرفته و در عین حال کارگردانی نیز کرده اند.

وی یادآور شد: شهید آوینی رزمندگان را از طریق فیلم ها رصد می کرد و با توجه به شرایط سخت جنگی، بارش آتش و مصائب از زمین و آسمان در زمان ضبط و مصاحبه، فیلمبرداری با دوربین برروی دست و بر اساس شرایط موجود انجام می شد.

کد خبر 1760903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha