به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، مهدی زنگنه، رئیس اداره نقشه سازمان اوقاف و امور خیریه در جمع خبرنگاران اظهار کر: از ۱۰ سال پیش در سازمان اوقاف کار اتصال اطلاعات و مشخصات املاک و اراضی وقفی به سامانه GIS آغاز شده و طی ده سال تنها ۵۰۰۰ رقبه در استان متصل شده بود اما از ابتدای امسال با کار فشرده ۲۵۰۰ رقبه نیز متصل شد و تعداد رقبات به ۷۵۰۰ مورد رسید.
وی ادامه داد: به همت اداره بهره وری اقتصادی اوقاف اطلاعات نقشه های پایه ای که قبلا از اداره ثبت گرفته شده و آماده بود پس از ثبت در سامانه جی ای اس سازمان اوقاف در پنجره واحد زمین هم بارگزاری میشود و در آنجا هم قابل استفاده است و در همپوشانی نقشه ها بکار می آید، که در نوع خود کار بزرگ و ارزشمندی است.
زنگنه تصریح کرد: تسهیل در اینکار نتیجه انجام تفاهم با پست و ثبت اسناد و املاک بود که کار بسیار مهمی بود و باعث شد که هزینه های انجام این کار برای اوقاف به مراتب کمتر از واگذاری به بخش خصوصی شده و سرعت و کیفیت انجام کار نیز به مراتب بهتر شود.
به گفته وی، جی آی اس به معنای سامانه اطلاعات تصویری جغرافیایی است و انجام آن حد و حدود موقوفات را مشخص می کند و مشخصات املاک و اراضی وقفی را از حالت کلی و توصیفی خارج کرده و عینیت میدهد و تنها در صورت شناخت کامل و داشتن مشخصات بروز و فنی مورد نیاز است که می توان موقوفات را به درستی مدیریت کرد و در هنگام نیاز به شناسایی یا سرمایه گذاری و ساخت و ساز، از آن بسیار بهره برد.
زنگنه با بیان اینکه یکی از امتیازات این اقدام شناسایی رقبات جدید برای موقوفات است، گفت: متاسفانه در سازمان اوقاف نیروی متخصص جی ای اس نداریم در حالی که این سامانه برای مدیریت صحیح و هوشمند موقوفات و رقبات و مدیریت املاک وقفی است و در واقع تکمیل کار اخذ سند رسمی است.
رئیس اداره نقشه و جی آی اس سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان گفت: در کل کشور یک میلیون و ۵۰۰ هزار رقبه وقفی داریم که اطلاعات جی ای اس ۳۳ درصد از آنها معادل ۵۰۰ هزار رقبه انجام شده و امید است کار ثبت اطلاعات ۸۰ درصد رقبات وقفی کل کشور در یکسال آینده انجام شود و اداره پست و ثبت اسناد هم همکاری خوبی در اجرای این طرح با ما دارند.
نظر شما