خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ کارگاه و اردوی دو روزه آموزشی، توانمندسازی و هم افزایی شبکه کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی با عنوان «هم افزا» به عنوان یکی از طرح های قرارگاه شهید آوینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اجرای محوری کانون فرهنگی و هنری محبان الزهرا سلام الله علیها اسفراین با حضور ۶۰ مدیر کانون فرهنگی و هنری مساجد بیستم و بیست و یکم اردیبهشت ماه در منطقه روئین اسفراین برگزار شد.
نخستین برنامه رسمی صبح روز پنج شنبه بیستم اردیبهشت ماه با حضور «مهدی مقدم» معاون فرهنگی و هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور آغاز شد که مقدم برای رونق مسجد، شناخت جایگاه فکری و فرهنگی مساجد و فعالان مسجدی را مورد توجه قرار داد.
وی شاخصه رشد مسجد را میزان جذب نوجوانان و جوانان عنوان و تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا جایگاه مسجد و کانون و نقش خود را در تمدن نوین اسلامی بشناسیم و برای حضور نوجوانان و جوانان برنامه ریزی کنیم.
معاون فرهنگی و هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور به نسل امروز و مطالبات کاملا متفاوت آنان اشاره و توصیه کرد: باید از ساختارها ناامید باشیم و به کم ها بسنده نکنیم و با تعاون، تلاش بیشتر در پیش بگیریم و از هم یادبگیریم.
«تقی صادقی» سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان هم با توجه به جایگاه مسجد در تمدن اسلامی، به نقش پیامبر اکرم (ص) در ساخت مساجد و شکل گیری تمدن اسلامی از معبر و مسیر مسجد سخن گفت و افزود: اتصال مومنان به یکدیگر، اخوت ایمانی میان مسلمانان و برپایی نماز جمعه و میعادهای سالانه از نوآوری ها و ابتکارات پیامبر (ص) است که از این طریق می خواست جان های انسان را منقلب و دریچه معنا را به روی بشریت بگشاید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی به تبیین جایگاه و کارکرد مسجد در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی پرداخت و افزود: امام خمینی (ره) نیز با شبکه مسجد پای کار بود و بدون رسانه، امکانات امروزی و آزادی عمل پیامشان از پاریس تا دورترین نقاط رساندند و تغییر و تحول در جامعه ایجاد کردند.
پس از برگزاری مراسم افتتاحیه، مدیران کانون های مساجد در کارگروه های تخصصی و هم اندیشانه، برای ترسیم افق روشن فعالیت های مسجدی و تعیین نقش خود در تحقق مسجد طراز اسلامی به بحث و گفتگو نشستند.
بر این اساس چهار کارگروه تربیتی و فرهنگی، قرآنی، هنری و نیز ساختاری، مطابق فعالیت های محوری تعیین شده یک کانون فرهنگی هنری در سامانه بچه های مسجد با سه شبستان و رواق های ۱۲ گانه زیر مجموعه آن، با اولویت فعالیت ها تشکیل شد و مدیران کانون های حاضر نیز پس از سنجش اولیه توسط کارشناسان ستاد استان، در این کارگروه ها شرکت کردند.
علاوه بر تعیین یکی از مدیران کانون ها به عنوان سرگروه هر کدام از این نشست های تخصصی، کارشناسان حوزه های مختلف ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان نیز در این نشست ها حاضر بودند و در خصوص برخی مسایل مطرح شده از سوی مدیران به گفتگو پرداختند.
معاون فرهنگی و هنری ستاد کانون های مساجد کشور به اتفاق سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همراه کانون ها در این کارگاه ها که تا عصر ادامه داشت بودند و سوالات و درخواست های احتمالی را شنیده و قول های برنامه ای اجرایی دادند.
دومین روز کارگاه آموزشی توانمندسازی و هم افزایی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی صبح روز جمعه بیست و یکم اردیبهشت ماه با سخنرانی حجت الاسلام «نظافت» عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان و تبیین و تشریح نقش و اهمیت مسجد و ویژگی های مسجد طراز اسلامی و اصول ارتباط موثر با جوانان نوجوان برای جذب آغاز که مهم ترین ویژگی مسجد طراز، نیروسازی اعلام شد.
حجت الاسلام «نظافت» یکی از مشکلات مساجد را نبود نیروی جوان عنوان و بر ضرورت احیای درست مسجد تاکید کرد و گفت: احیای مسجد به ساختمان نیست بلکه به وجود نیروی خوب است.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان به ارائه راهکار برای احیای مساجد پرداخت و با مهم برشمردن مقوله جذب، امام جماعت شایسته را یکی دیگر از ارکان مسجد طراز اسلامی عنوان و از امام جماعتی که تربیت را می فهمد و فرق میان تعلیم با تربیت را می داند، گام های تربیت را می شناسد و خود ساخته است، به عنوان عناصر مهم در احیای مسجد یاد کرد.
مدیران کانون ها هم در ادامه به طرح پرسش ها در خصوص چگونگی نحوه برخورد با افراد و دغدغه های موجود در مسیر جذب و تربیت نیرو پرداختند و حجت الاسلام «نظافت» ایجاد پاتوق برای تعامل و طبیب دوار را از راهکارهای مهم و اساسی برای توسعه فعالیت ها و رسیدن به مسجد طراز تمدن اسلامی نام برد.
مراسم پایانی دوره آموزشی «هم افزا» هم ظهر روز جمعه با تقدیر از فعالان مسجدی و جمع بندی نکات ارائه شده برگزار شد که طی آن کانون های "محبان الزهرا(س)" اسفراین، "نسیم رحمت" و "انصارالمهدی(عج)" بجنورد، "عاشورا " بام، "صبا" روستای محمدآباد شهرستان مانه و "سفینه النجاه" صفی آباد، برگزیده در رویداد ملی فرهنگ و هنر بچه های مسجد و اجرای طرح مسجد کانون نشاط که در سال ۱۴۰۲ در سطح ملی برتر و شایسته تقدیر شناخته شدند، به طور رسمی قدردانی شد.
نظر شما