اقامه اولین نماز جمعه رسمی در مسجد «کورا» استانبول

تعداد قابل توجهی از مسلمانان برای اقامه اولین نماز جمعه در مسجد «کورا» استانبول گردهم آمدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « orthodoxtimes»، تعداد قابل توجهی از مسلمانان برای اقامه اولین نماز جمعه در مسجد «کورا» استانبول گردهم آمدند.

این اولین بار است که پس از تبدیل کلیسای کورا به مسجد، نماز جمعه در آن برگزار شد و قرار است این سنت پس از این هر جمعه ادامه داشته باشد.

دوشنبه گذشته، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهوری ترکیه در مراسم ویژه ای که به طور زنده از کاخ ریاست جمهوری پخش شد، کلیسای بیزانس سابق قسطنطنیه را به طور رسمی به عنوان مسجد بازگشایی کرد.

علیرغم ظرفیت محدود فضای داخلی این مسجد که تنها بخشی از حاضران را در خود جای می داد، بسیاری از نمازگزاران در محوطه بیرونی اطراف این بنا نماز خود را اقامه کردند.

این در حالی است که ظرفیت فضای داخلی مسجد نیم ساعت قبل از شروع نماز کامل شد.

مسجد کورا که به‌عنوان میراث جهانی یونسکو شناخته می‌شود، دارای برخی از پیچیده‌ترین موزاییک‌های بیزانسی در قسطنطنیه، در کنار بناهای برجسته مانند «ایاصوفیه» و «پاماکاریستوس» است که هر دو در حال حاضر به عنوان مسجد نیز عمل می‌کنند.

هم در مسجد ایاصوفیه و هم در مسجد کورا به بازدیدکنندگان اجازه داده شده است تا با بازدید از فضای داخلی از اهمیت تاریخی و هنری این بناهای تاریخی استفاده کنند.

کلیسای منجی کورا که در ابتدا در قرن ششم پس از میلاد ساخته شد، به عنوان یک فضای عبادی عمل می‌کرد و به خاطر موزاییک‌ها و نقاشی‌های دیواری استثنایی‌اش که در قرن چهاردهم و تحت نظارت سلسله «پالایولوگی» در امپراطوری بیزانس ایجاد شد، شهرت پیدا کرد.

در سال ۲۰۱۹، شورای دولتی ترکیه  تصمیم سال ۱۹۴۵ در مورد این بنای تاریخی را باطل کرد و راه را برای اردوغان هموار کرد تا در سال ۲۰۲۰ تصمیم خود مبنی بر تبدیل مجدد این بنا به مسجد را اعلام کند.

این بنا که به خاطر موزاییک‌ها و نقاشی‌های دیواری برجسته‌اش در اواخر بیزانس مشهور است، در قرن شانزدهم پس از فتح قسطنطنیه (استانبول امروزی) توسط عثمانی‌ها در سال ۱۴۵۳ به مسجد تبدیل شد.

پس از خدمت به عنوان کلیسا برای بیش از یک هزار سال، کلیسای منجی مقدس (Church of the Holy Saviour ) مانند بسیاری دیگر از مکان های عبادت مسیحیان در بیزانس، فعالیت خود را به عنوان مسجد آغاز کرد.

اما این کلیسا که محل تجلیل از نقاشی های بیزانس بود، بر اساس رویکرد سکولار جمهوری جدید که توسط «مصطفی کمال آتاتورک» پس از شکست و فروپاشی امپراتوری عثمانی در سال ۱۹۲۳ بنا نهاده شد، در سال ۱۹۴۵ به موزه تبدیل شد.

این کلیسا ابتدا با نام «کلیسای ناجی مقدس کورا» شناخته می‌شد و آن را روی خرابه‌های کلیسایی دیگر بنا کرده بودند که بیرون از دیوارهای پایتخت سابق امپراتوری روم شرقی قرار داشت.

 کلیسای کورا که اکنون تبدیل به مسجد شده است، یکی از زیباترین بناهایی است که در که کشور ترکیه وجود دارد و بعد از ایاصوفیه محبوب ترین جاذبه استانبول به شمار می رود.

کد خبر 1762810

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha