نسل کشی با هوش مصنوعی؛ بازی تلخ غول‌های «سیلیکون‌ولی» با کودکان «غزه»!

غول‌های فناوری آمریکا برای گسترش قدرت امپریالیستی این کشور به شدت مشتاق حمایت از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه هستند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: اندکی پس از وقوع طوفان الاقصی علیه رژیم صهیونیستی در روز ۷ اکتبر، «سوندار پیچای»، مدیر عامل گوگل، بیانیه‌ای در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد و با اسرائیلی‌ها همدردی کرد، بدون اینکه نامی از فلسطینی‌ها ببرد. سایر مدیران شرکت‌های فناوری از جمله متا، آمازون، مایکروسافت و آی‌بی‌ام نیز پشتیبانی گسترده خود را از اسرائیل نشان دادند.

از آن زمان تاکنون، ارتش اسرائیل نزدیک به ۳۵ هزار فلسطینی از جمله بیش از ۱۴ هزار و ۵۰۰ کودک را قتل عام کرد، صدها مدرسه و دانشگاه را ویران کرد و خانه‌های فلسطینی‌ها، زیرساخت‌های بهداشتی، مساجد و مکان‌های میراثی را ویران کرد.

برای اجرای این سطح تکان دهنده از تخریب، ارتش اسرائیل از برنامه های هوش مصنوعی (AI) که برای تولید اهداف با نظارت اندک انسانی طراحی شده، کمک گرفته است.

مشخص نیست که غول‌های فناوری خارجی تا چه حد مستقیما در این پروژه‌ها مشارکت دارند، اما می‌توان با قاطعیت گفت که آنها بسیاری از زیرساخت‌های اصلی مورد نیاز برای ساخت آن‌ها از جمله تراشه‌های کامپیوتری پیشرفته، نرم‌افزار و رایانش ابری را تامین می‌کنند.

در میان این نسل کشی با کمک هوش مصنوعی، غول فناوری «بیگ تک» در آمریکا بی سر و صدا به تجارت معمول خود با اسرائیل ادامه می دهد.

«اینتل» (شرکت فناور چندملیتی آمریکایی) سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد دلاری را در کارخانه تراشه واقع در سرزمین‌های اشغالی انجام داده، در حالی که مایکروسافت نیز «منطقه ابری» جدید «آژور» را در آنجا راه اندازی کرده است.

درست مانند آنچه در آفریقای جنوبی قرن بیستم انجام دادند، بزرگترین شرکت های فناوری مستقر در آمریکا امروز فرصتی برای سود بردن از آپارتاید اسرائیل، محصول جانبی استعمار دیجیتالی تحت هدایت واشنگتن را از آن خود کرده اند.

نسل کشی به کمک هوش مصنوعی

شرکت فناوری «بیگ تک» در اشغال، سلب مالکیت و سوء استفاده از فلسطینی‌ها توسط اسرائیل به طرق مختلف شریک بوده است. شاید شناخته شده ترین آنها حمایت آن از جاسوسی فراگیر اسرائیل بر جمعیت بومی فلسطین است که تحت اشغال قرار دارد.

در مارس ۲۰۲۱، گوگل به همراه آمازون قراردادی ۱.۲ میلیارد دلاری برای خدمات رایانش ابری برای اسرائیل و تشکیلات دفاعی آن امضا کردند. این دو شرکت به اسرائیل ظرفیت ذخیره، پردازش و تجزیه و تحلیل داده‌ها از جمله تشخیص چهره، تشخیص احساسات، بیومتریک و اطلاعات جمعیت‌شناختی را در پروژه «نیمبوس» (پروژه مرتبط با رایانش ابری دولت اسرائیل و نیروهای دفاعی آن) ارائه می‌دهند.

این معامله پس از آن که کارمندان گوگل و آمازون با راه اندازی کمپین « نه به تکنولوژی برای آپارتاید» خواستار پایان دادن به قرارداد شدند، در رسانه های اصلی مورد توجه قرار گرفت.

اما مدیران گوگل و آمازون با پیش‌بینی این واکنش، قراردادی را با اسرائیل امضا کردند که تداوم خدمات را در صورت کمپین تحریم تضمین می‌کرد و به این ترتیب ارائه خدمات رایانش ابری به اسرائیل همچنان ادامه دارد.

جزئیات پیرامون «نیمبوس» از عموم پنهان است، اما کارمندان گوگل این نگرانی را ایجاد کرده اند که ممکن است این شرکت در حال خدمت رسانی به قتل عام نظامی اسرائیل با هوش مصنوعی باشد.

 این نگرانی‌ها با گزارش‌هایی که نشان می‌دهد ارتش اسرائیل از سیستم‌های جدید مجهز به هوش مصنوعی مانند «لوندر» و «گاسپل» برای تصمیم‌گیری درباره اهداف بمباران غزه استفاده می‌کند، تقویت شد.

در همین حال، گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که گوگل به‌رغم نسل‌کشی مداوم، مستقیما با وزارت دفاع اسرائیل همکاری می‌کند. این شرکت همچنین به نیروهای اسرائیلی اجازه می دهد تا از سرویس تشخیص چهره Google Photos خود برای اسکن چهره فلسطینی ها در سراسر غزه استفاده کنند.

نظارت آپارتاید

با این حال، نسل کشی به کمک هوش مصنوعی تنها نوک کوه یخ است. برای دهه ها، شرکت های فناوری آمریکایی و سرمایه گذاران بی سر و صدا به سیستم آپارتاید دیجیتال اسرائیل کمک کرده اند. یکی از برجسته‌ترین نمونه‌ها آی‌بی‌ام است که همچنین تامین‌کننده اصلی رایانه‌های ثبت ملی جمعیت رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی و سیستم گذرنامه ارتقا یافته مورد استفاده برای طبقه‌بندی افراد بر اساس نژاد و اجرای جداسازی بود.

به گفته Who Profits، یک مرکز تحقیقاتی مستقل که به افشای دخالت تجاری در اشغال سرزمین و جمعیت فلسطینی‌ها و سوریه توسط اسرائیل اختصاص دارد، «آی بی ام» سیستم «اداره جمعیت و مهاجرت» ) را راه اندازی کرده است. 

این سیستم حاوی اطلاعات جمع آوری شده از طریق پایگاه داده ملی جمعیت اسرائیل و در مرزها و پست های بازرسی اصلی است.

«اداره جمعیت و مهاجرت» همچنین بخشی از سیستم مجوز اسرائیل است که فلسطینیان بالای ۱۶ سال را ملزم می کند که کارت های هوشمند حاوی عکس، آدرس، اثر انگشت و سایر شناسه های بیومتریک خود را همراه داشته باشند؛ دقیقا مانند سیستم گذرنامه آپارتاید آفریقای جنوبی، این کارت‌ها به عنوان مجوزهایی هستند که حقوق فلسطینی‌ها را برای عبور از پست‌های بازرسی اسرائیل برای هر هدفی از جمله کار، پیوستن به خانواده، مراسم مذهبی یا سفر به خارج از کشور تعیین می‌کنند.

ایجاد برتری فنی اسرائیل با غول‌های «سیلیکون‌ولی»

«سیلیکون‌ولی» (محل قرارگیری بسیاری از شرکت‌های انفورماتیک مطرح جهان در «کالیفرنیا» آمریکا)  علاوه بر کمک به دستگاه های نظارتی اسرائیل از بخش تجاری اسرائیل نیز حمایت اساسی می کند و به آن کمک می کند تا اقتصاد مدرن با فناوری پیشرفته را حفظ کند و توسعه دهد.

به عنوان مثال، آمازون، گوگل و مایکروسافت همگی مراکز محاسباتی ابری بزرگی را در اسرائیل راه‌اندازی کرده‌اند که زیرساخت‌های کسب‌وکار را برای محصولات و خدمات مبتنی بر داده‌ها ارائه می‌دهند.

همراه با صدها شرکت چندملیتی دیگر، مایکروسافت میزبان مرکز تحقیق و توسعه (R&D) خود در اسرائیل است و یک مرکز توسعه تراشه در حیفا راه اندازی کرد.

«انویدیا»، یک شرکت فناور چندملیتی آمریکا و غول تراشه‌های تریلیون دلاری که انقلاب هوش مصنوعی را تقویت می‌کند، همچنین اعلام کرده است که در حال گسترش عملیات تحقیق و توسعه بزرگ خود در اسرائیل است.

از سال ۲۰۱۹، ۳۲ میلیارد دلار در شرکت‌های اسرائیلی سرمایه‌گذاری شده است که ۵۱ درصد آنها توسط سرمایه‌گذاران مستقر در آمریکا متحده رهبری شده اند.

همدستی رسانه های اجتماعی بزرگ

شرکت های رسانه های اجتماعی نیز به آپارتاید و اشغال اسرائیل کمک کرده اند. در سال ۲۰۲۲، یک گزارش خارجی به سفارش متا نشان داد که سیاست های گفتاری فیس بوک و اینستاگرام نشان دهنده تعصب علیه فلسطینی ها است. این شیوه های طولانی مدت سانسور آشکار علیه فلسطینی‌ها تا کنون ادامه دارد.

در ماه دسامبر، دیده بان حقوق بشر گزارش داد که متا به سرکوب پست های طرفدار فلسطین در فیس بوک و اینستاگرام ادامه می دهد. از ۱۰۵۰ مورد بررسی شده، ۱۰۴۹ مورد مربوط به محتوای صلح آمیز حامی فلسطین بود که سانسور یا سرکوب شده بود و یک مورد حذف در حمایت از اسرائیل وجود داشت. این شرکت حتی در حال بررسی سانسور کلمه صهیونیست است.

سازمان‌های دیگر از جمله «ایکس» (توئیتر سابق)، «یوتیوب» و «تیک تاک» متهم به سانسور صداهای طرفدار فلسطین هستند.

دولت‌های غربی، آمریکا و اتحادیه اروپا شرکت‌های بزرگ رسانه‌های اجتماعی را برای بازبینی و سانسور محتوایی که «تروریستی» یا حامی فلسطین تلقی می‌شوند، تحت فشار قرار داده‌اند.

اما سانسور «بیگ تک» فراتر از کاربران روزمره است. سازمان های سیاسی مانند حماس توسط غول های بزرگ رسانه های اجتماعی ممنوع شده اند. در همین حال، ارتش اسرائیل، دولت و سایر ارگان های ترور دولتی اسرائیل با حمایت گسترده آزادانه پست منتشر می‌کنند.

استعمار دیجیتال

جای تعجب نیست که شرکت های فناوری بزرگ مستقر در آمریکا با اسرائیل همکاری و در آن سرمایه گذاری می کنند و از فعالیت های نسل کشی و آپارتاید آن حمایت می کنند.

شرکت های بزرگ فناوری، شرکت های امروزی هند شرقی هستند. آنها گسترش قدرت امپراتوری آمریکا هستند. آنها اقتصاد دیجیتال جهانی را مستعمره خود کرده و شکاف بین شمال و جنوب را تقویت می کنند. در نتیجه، آمریکا از مالکیت زیرساخت ها و دانش دیجیتال و استخراج منابع سود می برد.

حمایت شرکت های فناوری از اسرائیل تصویر جعلی آنها را به عنوان شرکت هایی که از نژادپرستی و حقوق بشر حمایت می کنند، آشکار می کند.

در واقع، آنها مانند دیگر ارگان های امپریالیسم آمریکا در جنایات اسرائیل شریک هستند. آنچه ما شاهد آن هستیم آپارتاید آمریکا و اسرائیل، تسخیر استعماری و نسل کشی است که توسط غول های فناوری آمریکایی تقویت می شود.

غول های فناوری آمریکا مسئولیت آشکار آنچه در فلسطین روی می دهد را بر عهده دارند. آنها در سمت اشتباه تاریخ قرار دارند، همانطور که در آپارتاید آفریقای جنوبی بودند.

اما این امید وجود دارد که با فشار عمومی کافی، مسئولان فناوری‌های بزرگ آمریکا به زودی خود را در دادگاه برای محاکمه حقوق بشری ببینند.

کد خبر 1763405

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha