بقاع متبرکه؛ قطب فرهنگی و میراث معنوی جامعه هستند

امام زادگان ظرفیتی بزرگ برای ایران اسلامی و همچنین جهان اسلام به شمار می‌آیند که در طول سال میزبان بسیاری از زائران بومی و غیربومی بوده و به عنوان قطب فرهنگی و میراث معنوی جامعه در ترویج و تبیین ارزش‌های دینی و معنوی در جامعه نقش‌آفرین هستند.

خبرگزاری شبستان- لرستان، در تقویم رسمی کشور پنجم ذی القعده به عنوان روز بزرگداشت و تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه نام‌گذاری شده است و این ایام فرصتی مناسب برای معرفی مکتب اهل بیت(ع) و تبیین و ترویج سبک زندگی ائمه معصومین(ع) در جامعه است.

امام زادگان از جمله میراث معنوی جامعه می‌باشند و ظرفیتی چشمگیر در راستای ارتقای رشد دینی و معنوی جامعه و همچنین در مقابله با توطئه‌های فرهنگی دشمن نقش آفرین هستند.

امام زادگان پایگاه معرفت افزایی و بصیرت بخشی هستند

امام زادگان در طول سال همواره میزبان زائرین بومی و غیربومی هستند و به ویژه در ایام نوروز مورد استقبال زائران قرار می گیرند و ظرفیتی گردشگری معنوی به حساب می آیند و همچنین پایگاه معرفت‌افزایی و بصیرت بخشی هستند.

۱۰۹ بقعه متبرک امامزادگان مقدس در لرستان وجود دارد و ۸۸ امامزاده از این تعداد دارای شجره‌نامه هستند و قدمت برخی از بقاع متبرکه این امامزادگان بیش از ۵۰۰ سال است.

با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند؛ امروز بقاع متبرکه به عنوان قطب فرهنگی جامعه در عرصه‌های مختلف میزبان برگزاری برنامه های دینی و معنوی جامعه بوده و از این ظرفیت در جهت تقویت اخلاق و معنویت در جامعه استفاده می‌شود.

برگزاری برنامه های دینی و فرهنگی در امام زادگان با حضور مردم در این بقاع متبرکه در طول سال به ویژه در مناسب های خاص حاکی از این است که امام زادگان در سایه علاقه مردم و ارادتی که نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت دارند، به قطب فرهنگی تبدیل شده اند.

 

بقاع متبرکه؛ قطب فرهنگی و میراث معنوی جامعه هستند

امام زاده زیدبن علی(ع) از شاخص‌ترین امام‌زادگان در خرم آباد

امامزاده زیدبن‌علی(ع)، باحریم مقبره‌ای به وسعت ۶ هزار مترمربع، در بازار قدیمی شهر خرم آباد و در نزدیکی سایر بناهای تاریخی شهر خرم آباد مثل قلعه فلک الافلاک، گرداب سنگی، خانه آخوند ابو و حمام گپ قرار گرفته است.

این زیارتگاه به دستور فردی به اسم بدر بن حسنویه و در زمان حکومت آل حسنویه در سال ۴۰۴ هجری قمری ساخته شده است اما بنای فعلی آن با ظاهری که امروزه ما می بینیم در سال ۱۳۰۷ هجری قمری ساخته شده است.

امامزاده زیدبن علی(ع) در واقع فرزند امام سجاد (ع) بوده و دارای کرامات زیادی بوده و به این خاطر در طول سال پذیرای خیل عظیمی از زائران است.

در میان زمین حریم این امامزاده متبرکه، ‌مقبره‌ای وجود دارد که آیات و کلمات مقدس با خط نسخ و به طور برجسته بر آن نقش شده، به طوری که روی لبه شرقی مقبره، نام استادکار نجار و تاریخ احداث آن حک شده است.

بقاع متبرکه؛ قطب فرهنگی و میراث معنوی جامعه هستند



بنای مقبره، هشت ضلعی است که چهار ضلع اصلی دارد و در ساخت تمام بنای این امامزاده از آجر استفاده شده است، صندوقی چوبی و قهوه‌ای رنگ با نقوش زیبای کنده‌کاری شده، روی قبر جای دارد، مقبره ۲ گلدسته مدور آجری داشته که با کاشی‌های زیبایی که کلماتی مقدس بر آن نوشته شده، مزین شده است.

درب اصلی حرم از چوبی مخصوص و با حکاکی از آیات و کلمات مقدس با خط نسخ ساخته شده است.

بقاع متبرکه؛ قطب فرهنگی و میراث معنوی جامعه هستند

۱۲۷ امامزاده در ۱۰۹ بقعه متبرکه لرستان مدفون هستند

حجت الاسلام محمدجواد عباس زاده، معاون فرهنگی اوقاف لرستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، اظهارداشت: در استان ۱۲۷ امامزاده در ۱۰۹ بقعه متبرکه مدفون هستند.

وی افزود: در بقعه متبرکه سه تن فرسش الیگودرز سه امام زاده، در بقعه دو برادران خرم‌آباد دو امامزاده، در بقعه امامزاده قاسم بروجرد دو امامزاده و در روستای تنوردر دورود نیز هفت امامزاده در یک بقعه و اطراف بقعه مدفون هستند.

حجت الاسلام عباس زاده خاطرنشان کرد: بقاع متبرکه لرستان در سه سطح یک، دو و سه سطح‌بندی شده‌اند که بقاع متبرکه امامزادگان زید بن علی(ع) خرم‌آباد، محمد(ع) درب‌گنبد و ابوالوفای کوهدشت، ابراهیم(بابای بزرگ) دلفان و محمد بن حسن الیگودرز در سطح یک هستند.

معاون فرهنگی اوقاف لرستان در ادامه بیان کرد: ۱۲ امامزاده سطح دو و مابقی امام زادگان سطح سه هستند.

وی یادآور شد: امام زادگان شاخص استان لرستان در طول سال میزبان اجرایی برنامه هایی با محوریت طرح آرامش بهاری، بصیرت عاشورایی، جشن ولایت علوی، ضیافت الهی، جشن‌های دهه کرامت و ویژه‌برنامه‌های اعیاد ملی و مذهبی و مناسبت‌هایی مثل ۹ دی، سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) و قیام خونین ۱۵ خرداد، دهه وقف، هفته بسیج و...  هستند.

حجت الاسلام عباس زاده با اشاره به اینکه برنامه‌های آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، مسابقات قرآن، دوره‌های آموزشی سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی دوازدهم در بقاع متبرکه شاخص استان برگزار می شود، خاطرنشان کرد: دوازدهم هر ماه برنامه «قرار دوازدهم» با نام امام زمان(عج) در بعضی از بقاع متبرکه اجرا می‌شود.

وی به اجرای طرح شمیم اشاره کرد و گفت: در این راستا نمایشگاه و فروشگاه عرضه محصولات در بقاع متبرکه استان که از فضای کافی برخوردار هستند، نیز اجرا می شود.

اجرای طرح شمیم با هدف بهره‌مندی از ظرفیت امام زادگان در عرصه اشتغالزایی

معاون فرهنگی اوقاف لرستان خاطرنشان کرد: طرح شمیم با هدف بهره‌مندی از ظرفیت امام زادگان در حوزه اشتغال‌زایی اجرایی می‌شود.

حجت الاسلام عباس زاده در پایان یادآور شد: در امامزادگان و بقاع متبرکه سطح یک همه برنامه ها اجرا می‌شود، در بقاع متبرکه سطح دو ۸۰ درصد و در بقاع متبرکه سطح سه نیز کمتر از ۵۰ درصد این عنوان برنامه‌ها اجرا می‌شود.

کد خبر 1763438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha