به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، جوانی جمعیت فارغ از یک قانون، مولفه ای قدرتمند برای تربیت نیروی انسانی و آینده کشور بوده که این روزها با وجود فعالیت های تبلیغی اما گفتمان سازی آن حائز اهمیت بوده است.
رفع شبهات ذهنی و توجه به میل فرزندخواهی موضوع جدی است که باید به آن برای جوانی جمعیت پرداخت شود اما این ماموریت را چه کسی عهده دار می شود تا سرانجام آن را بررسی کرده و تاثیرات فعالیت ها را شاهد باشیم.
عزم همگانی برای این موضوع که کاری جدی بوده اما نهادهای فرهنگی نقش مهمی در این خصوص دارد که کارکردهای اصلی مساجد برای تعمیق فرهنگ های ناب غیرقابل انکار بوده و کانون های مساجد ماموریت اثربخش در این خصوص دارند.
کانون های مساجد به صورت عام فعالیت های حوزه جوانی جمعیت را انجام می دهند که در استان اصفهان شاهد جهش خوبی از فعالیت ها در این سال ها بوده ایم که در یک سال گذشته با تشکیل کانون های تخصصی بانوان این موضوع رقم خورده است.
کانون های بانوان پیشتاز در گفتمان سازی جوانی جمعیت
سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد اصفهان گفت: حدود یکصد کانون تخصصی بانوان در این استان تاسیس و یا فرآیند ثبت آنها در حال انجام است که یکی از فرصتهای قدرتمند در حوزه خانواده خواهند بود.
محمدتقی محمدیان با بیان اینکه کانون تخصصی بانوان پیشگام در حوزه خانواده شده اند، افزود: جوانی جمعیت یکی از مهمترین ماموریت های آن ها بوده که عمده فعالیت در گفتمان سازی است.
وی ادامه داد: آموزش شهروندان پیرامون مسائل تربیتی و ترغیب به میل فرزندآوری و پاسخ به شبهات و سوالات ذهنی جوانان در این خصوص انجام می شود.
محمدیان ترویج ازدواج آسان را یکی از ماموریت های این نهاد اعلام کرد و یادآورشد: بعضی از کانون ها در این باره علاوه بر فرهنگ سازی توزیع جهیزیه نیز انجام می دهند.
تولد بیش از سه هزار نوزاد در استان اصفهان
یکی از فصل های مهم جوانی جمعیت، تولد فرزندان است که امسال بیش از سه هزار نورزاد در استان اصفهان متولد شده اند.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان بعضی از شهرستان ها مثل سمیرم را پیشتاز در این عرصه دانست و گفت: میزان واقعه ازدواج جوانان در سال جاری را بیش از هزار و ۴۰۰ نفر اعلام کرد.
مجتبی یکتامنش جهش جمعیتی و رشد تولد و ازدواج را نیازمند فرهنگسازی دانست و گفت: نهادهای مردمی در این خصوص وارد عمل شوند و جوانان را برای ازدواج، خانواده ها را برای کاهش سخت گیری و زوج ها را به فرزندآوری تشویق کنند.
وی ادامه داد: کاهش رشد جمعیت در طی سال های گذشته برای کل کشور نگران کننده بوده است.
کانونهای مساجد بهترین کنشگران برای جوانی جمعیت
فعالان اجتماعی با ورود به حوزه های مختلف مثل حفظ محیط زیست، کاهش آسیب های اجتماعی و سلامت در زندگی و انجام فعالیت های فرهنگی نتایج خوبی را مشاهده کرده اند و دستاوردهای مناسبی برای جامعه داشته است.
کانون های فرهنگی و هنری در زمره مراکز مردمی و موثر در ارتقا فرهنگی هستند که در امر جوانی جمعیت نیز می توانند ورود کنند و با اقدامات اثر بخش دستاوردهای موثری را به ارمغان بیاورند.
عضو کانون جمعیت و فرزندآوری کشور در این خصوص گفت: اگر اصلاح فکری صورت بگیرد و خانواده ها فرزند را از دل و جوان بخواهند آنگاه رشد جمعیت بیش از سرمایه گذاری بر مشوق ها موثر خواهد بود.
زهرا موحدینیا ادامه داد: گره زدن فرزند آوری به مشوق ها چندان تاثیر گذار نیست و ورود کنشگران اجتماعی برای اصلاح فکری نیاز است.
وی یادآورشد: رفع دغدغه های مالی موثر و نیاز است اما بدون توجه به اصلاح فکری مشکلات حل نمی شود.
نظر شما