به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان آیت الله سیدابراهیم رئیسی در سال ۱۳۳۹ در محله نوغان مشهد دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۵۴ به عنوان طلبه وارد حوزه علمیه شهر قم شد. او تحصیلات ابتدایی را در مدرسه جوادیه گذرانده و تحصیل در علوم حوزوی را در مدرسه نواب و سپس در مدرسه آیت الله موسوینژاد شروع کرد. در سال ۱۳۵۴ جهت ادامه تحصیل به حوزة علمیة قم و مدرسه آیت الله بروجردی رفت و مدتی نیز در مدرسهای که با مدیریت آیت الله پسندیده تحت نظر امام خمینی اداره میشد، تحصیل نمود.
سابقه مدیریتی وی در دستگاه قضا از سال ۱۳۵۹ و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج آغاز شد و پس از مدتی با حکم شهید قدوسی، به سمت دادستان کرج منصوب شد. موفقیت او در ساماندهی وضعیت پیچیده این شهر موجب شد تا پس از دو سال در تابستان ۱۳۶۱ همزمان با دادستانی شهر کرج، مسئولیت دادستانی شهر همدان را نیز عهده دار شود. حضور همزمان او در این دو مسئولیت، برای مدتی ادامه یافت تا آنکه به عنوان دادستان استان همدان معرفی شد و از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۳، در این سمت خدمت کند و در ادامه فعالیت های قضایی در سال ۱۳۶۴ بعنوان جانشین دادستان و در سال ۱۳۶۸ عنوان دادستان تهران به مدت ۵ سال تا سال ۱۳۷۳ خدمت خود در دستگاه قضا ادامه داد.
جدیت و پشتکار شهید رییسی در رسیدگی به پرونده های قضایی و موفقیت های وی در این جایگاه موج شد تا امام خمینی (ره) طی احکام ویژه و مستقیم، ایشان و حجه الاسلام نیری را برای رسیدگی به مشکلات اجتماعی در برخی استانها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان مامور کند.
شهید رییسی از سال ۱۳۷۳ به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد که خدمت وی در این سمت تا سال ۱۳۸۳ ادامه یافت. شهید رییسی که در دوران خدمت خود در دستگاه قضا ریاست آیت الله شاهرودی و آیت املی لاریجانی را تجربه کرده بود به عنوان گزینه ناسب برای معاونت اول قوه قضاییه منصوب شد و به مدت ۱۰ سال معاون اول دستگاه قضا بود و مسئولیت سازماندهی و اداره تشکیلاتی این مجموعه را بر عهده داشت و از سال ۱۳۹۳ تا اسفند ۱۳۹۴ نیز به عنوان دادستان کل کشور خدمت کرد.
دادستان ویژه روحانیت شهید رئیسی از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۴۰۰ با حکم مقام معظم رهبری، از دیگر سوابق قضایی وی در دستگاه قضا است؛ در اسفند ۱۳۹۴، آیت الله رئیسی با حکم رهبر معظم انقلاب به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد و طی سه سال فعالیت در سمت تولیت آستان قدس رضوی، اقدامات موثری در چارچوب خدمت موثر به حرم نورانی حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع) و ارائه خدمات به زائران این بارگاه قدسی در پایتخت معنوی ایران اسلامی انجام داد.
آیت الله رئیسی در ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ با حکم رهبر معظم انقلاب به عنوان رییس دستگاه قضا منصوب شد. مدیریت میدانی و پیگیری و رسیدگی نزدیک به مشکلات قضائی مردم، برخورد قاطع و بدون اغماض با مفسدان اقتصادی، تدوین و نهایی کردن سند تحول قضایی و هوشمند سازی قوه قضائیه، گامهای جدی در جهت ارتقای عدالت قضایی از جمله اقدامات منحصر به فرد وی در دستگاه قضا بود تاجایی که رهبر معظم انقلاب انجام این تحول و ایجاد امید در دل مردم را ستودند.
عضویت در چهارمین، پنجمین و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و انتخاب وی بعنوان نایب رییس اول مجلس خبرگان یکی از دیگر سوابق شهید رییسی به شمار می رود.
آیت الله سیدابراهیم رئیسی به همراه حسین امیرعبدالهیان، وزیر امور خارجه، آیت الله سیدمحمدعلی آلهاشم، امام جمعه تبریز و مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی و سردار سیدمهدی موسوی، سرتیم حفاظت دکتر رئیسی روز گذشته (یکشنبه، ۳۰ اردیبهشت ماه) در اثر سانحه سقوط بالگرد به مقام رفیع شهادت نائل آمدند.
خبرگزاری شبستان واقعه شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه در پی سانحه سقوط هلیکوپر تسلیت گفته و برای آن شهدای والامقام خدمت علو درجات را از درگاه الهی مسئلت میدارد.
نظر شما