«فلسطین» در اندیشه و نگاه شهید رئیسی

نویسنده و تحلیلگر مستقل اهل کرواسی در یادداشتی به مناسبت شهادت «سید ابراهیم رئیسی»، رئیس جمهوری ایران و همراهانش در سانحه هوایی آذربایجان شرقی نوشت که برای شهید «رئیسی»، فلسطین مسئله اصلی جهان اسلام بود.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: «ایوان کیسیچ»، نویسنده و تحلیلگر مستقل اهل کرواسی در یادداشتی به مناسبت شهادت «سید ابراهیم رئیسی»، رئیس جمهوری ایران و همراهانش در سانحه هوایی آذربایجان شرقی نوشت که برای شهید «رئیسی»،فلسطین مسئله اصلی جهان اسلام بود.

او یادداشت خود را اینگونه آغاز کرد: در حالی که مردم سراسر جهان در سوگ مرگ غم انگیز رئیس جمهور ابراهیم رئیسی در سانحه سقوط هلیکوپتر سوگواری می کنند، زمان آن فرا رسیده است که به زندگی و میراث درخشان او و چگونگی دفاع از آرمان مظلومان نگاه کنیم.

کیسیچ در این باره نوشت: یکی از مسائلی که شهید «رئیسی» قاطعانه از آن دفاع می کرد، موضوع فلسطین بود. او صدای خود را علیه نسل کشی رژیم اسرائیل در غزه بلند کرد و از ملت های مسلمان خواست که متحد شوند.فلسطین نقش برجسته ای در برنامه سیاست خارجی او داشت که در سخنرانی های او منعکس شد.

به گفته او رئیس جمهور رئیسی در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۱ اغلب به موضوع فلسطین اشاره می کرد. وی پس از به دست گرفتن سکان هدایت به پیروی از بنیانگذار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب اسلامی حضرت «آیت الله سید علی خامنه ای» خود را وقف آرمان فلسطین کرد.

این تحلیلگر کروات تاکید کرد که رئیسی در سخنان خود همواره از مسئله مسجد الاقصی به عنوان مهمترین مسئله جهان اسلام یاد می کرد و از ملت های مسلمان می خواست که مبارزه برای آزادی آن را زنده نگه دارند.

وی افزود: رئیس جمهور در مراسم تحلیف خود در آگوست ۲۰۲۱، حمایت ایران از مردم مظلوم فلسطین را نمونه بارز دوستی واقعی مردم ایران برای فلسطین دانست و گفت که با وجود همه فشارها و محدودیت‌های اعمال شده علیه ایران، مردم این کشور به وظیفه دینی و انسانی خود در دفاع از حقوق مردم فلسطین عمل می‌کنند و انتظار دارند که کشورهای مسلمان و عربی در این زمینه نقش پیشرو داشته باشند.

در این یادداشت آمده است که تنها سه روز پس از تصدی پست ریاست جمهوری، رئیس جمهور رئیسی با «اسماعیل هنیه» رهبر حماس، «زیاد النخاله» رهبر جهاد اسلامی و «طلال ناجی» رهبر جبهه مردمی برای آزادی فلسطین دیدار رسمی داشت.

وی در این دیدارها ضمن تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره از فلسطینی‌ها حمایت خواهد کرد، گفت:ما هرگز در مورد این سیاست تردید نداشتیم. از نظر ما، فلسطین اولین مسئله جهان اسلام بوده و خواهد بود.

شهید رئیسی با قدردانی از دو جنبش مقاومت فلسطین به خاطر دفاع شجاعانه از حقوق مردم فلسطین گفت: قدرت تعیین سرنوشت امروز فلسطین در دستان مقاومت است.

واکنش به عملیات طوفان الاقصی

«ایوان کیسیچ» در ادامه یادداشت خود نوشت:

دو روز پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی در اکتبر سال گذشته، رئیس‌جمهور رئیسی با هنیه و نخاله گفتگوهای تلفنی مهمی انجام داد و در مورد تحولات نوار غزه گفتگو کرد و بر حمایت ایران از مقاومت تاکید کرد.

او در آن زمان در پیامی گفت که مطمئن است فلسطینی‌ها از این نبرد پیروز بیرون خواهند آمد.

شهید رئیسی جهان را به رعایت این واقعیت دعوت کرد که ظلم و بی عدالتی در حق ملت مظلوم فلسطین، ادامه توهین و هتک حرمت به زنان و زندانیان و هتک حرمت قبله اول مسلمین تا ابد ادامه ندارد.

وی در آن زمان تاکید کرد که ایران از دفاع مشروع ملت فلسطین حمایت می کند؛ زیرا رژیم صهیونیستی و حامیان آن مسئولیت به خطر انداختن امنیت ملت های منطقه را بر عهده دارند و باید در این زمینه پاسخگو باشند.

رئیس جمهور رئیسی همچنین از دولت‌های مسلمان خواست برای حمایت صادقانه از ملت فلسطین دست به دست هم دهند و دشمن صهیونیستی نیز بداند که توازن قوا تغییر کرده است.

وی در پایان این پیام با درود بر نیروهای مقاومت در منطقه از فلسطین، لبنان و سوریه گرفته تا عراق، افغانستان و یمن، از تلاش‌های سردار قاسم سلیمانی، امام خمینی (ره) و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی) در حمایت از انقلاب اسلامی یاد کرد.

رئیس جمهور سه روز بعد اعلام کرد که همه کشورهای اسلامی و عربی و همه مردم آزادیخواه جهان باید در مسیر توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین به همگرایی و همکاری جدی برسند.

وی افزود: ایران از طریق تماس با سران کشورهای اسلامی برای رسیدن به این هماهنگی تلاش خواهد کرد و وزارت امور خارجه را موظف به ترتیب دادن دیدارها با سران کشورهای منطقه کرد.

او در روزهای بعد با مقامات عراق، سوریه، ترکیه، قطر، عمان و دیگر کشورها گفت‌وگو کرد و جنایات اسرائیل علیه مردم غزه را محکوم کرد و خواستار اقدام دیپلماتیک شدید شد.

پیشنهاد ۱۰ ماده ای در نشست ریاض

یک ماه پس از آغاز تجاوزات نسل کشی رژیم اسرائیل، رئیس جمهور رئیسی یکی از ۵۷ رهبر مسلمانی بود که در نشست فوق العاده فلسطین در ریاض، پایتخت عربستان شرکت کرد.

ابتدا قرار بود ۲۲ عضو اتحادیه عرب در اجلاس ریاض شرکت کنند، اما بعدا این تعداد به سازمان همکاری اسلامی، متشکل از ۵۷ کشور عمدتا مسلمان، گسترش یافت.

رئیس‌جمهور رئیسی برخلاف دیگر رهبران حاضر در جلسه، در محکومیت صریح نسل‌کشی غزه سخنی کوتاهی نکرد و از جامعه جهانی خواست رژیم کودک‌کش را که به گفته او «فرزند نامشروع آمریکا» است تحریم و محاکمه کند.

وی در آن زمان تاکید کرد: آنچه در پنج هفته گذشته در غزه و بخش‌هایی از کرانه باختری اشغالی رخ داده است، یک بحران شرم‌آور تاریخی برای اخلاق، قانون و انسانیت است.

رئیس جمهور بر موضع دیرینه ایران در مورد برگزاری همه پرسی که در آن همه مسلمانان، یهودیان و مسیحیان فلسطینی شرکت کرده و در مورد سرنوشت خود تصمیم گیری کنند، تاکید کرد.

وی همچنین در طول سخنرانی خود مجموعه ای از اقدامات را علیه رژیم اسرائیل و در حمایت از فلسطین پیشنهاد کرد که در ده نکته کلیدی خلاصه می شود.

سه بند اول خواستار پایان کشتار غیرنظامیان در غزه، رفع کامل محاصره بشردوستانه و خروج فوری نظامیان رژیم صهیونیستی از این منطقه بود.

در سه بند بعدی به نگرش اعضای سازمان همکاری اسلامی در قبال رژیم صهیونیستی پرداخته شد و خواستار تعلیق روابط سیاسی و اقتصادی، تروریستی اعلام شدن ارتش اسرائیل و تشکیل دادگاه بین المللی برای مجازات جنایات اسرائیل شد.

چهار نکته آخر مربوط به غزه پس از جنگ بود و شامل بازسازی زیرساخت ها در سرزمین محاصره شده از طریق صندوق و همچنین کمک های بشردوستانه و تسلیح مردم غزه در صورت تداوم جنایات بی امان رژیم اسرائیل بود.

شکنندگی رژیم اسرائیل را آشکار کرد

در ادامه یادداشت این نویسنده کروات آمده است:

رئیس‌جمهور رئیسی در نوامبر گفت جنایات وحشیانه اسرائیل در غزه نتیجه سرخوردگی است زیرا آنها متحمل شکست نظامی تحقیرآمیز شده‌اند و نتوانسته‌اند به هیچ یک از اهداف استراتژیک خود دست یابند.

وی همچنین خاطرنشان کرد که کشتار زنان و کودکان به معنای پیروزی نیست و این قتل عام غیرنظامیان فضای بی سابقه نفرت ضد صهیونیستی را در سراسر جهان ایجاد کرد.

رئیس جمهور در همایش اجرای قانون اساسی در اوایل آذرماه در تهران، حمایت ایران از غزه و فلسطین را در تطابق کامل با قانون اساسی دانست که حکومت اسلامی را موظف به حمایت از مظلومان کرده است.

وی در روزهای بعد برای سفری رسمی به امارات متحده عربی، عربستان سعودی و روسیه رفت و به ابتکار او فلسطین یکی از محورهای بحث و گفتگو بود.

شهید رئیسی همچنین این موضوع را با مقامات مصر، پاکستان، مالزی و الجزایر و تقویت روابط دوجانبه ایران با این کشورها در میان گذاشت.

رئیس جمهور در سخنانی در کنفرانس بین المللی طوفان الاقصی و بیداری وجدان بشری در دی ماه، بار دیگر بر اهمیت فلسطین برای امت اسلامی تاکید کرد و آن را اولین مسئله بشریت و همه آزادگان جهان خواند.

وی با استناد به سخنان امام خمینی (ره) مسئله فلسطین را اولین مسئله جهان اسلام و آزادی قدس شریف را اولویت جهان اسلام توصیف کرد.

رئیس جمهور در سخنانی دیگر از نقش جنبش های مقاومت در لبنان، یمن و عراق که به عملیات تلافی جویانه فلسطینی ها علیه رژیم صهیونیستی پیوستند، قدردانی کرد.

ملت های مسلمان را به دوری از نفاق فراخواند

نویسنده و تحلیلگر مستقل اهل کرواسی در ادامه یادداشت خود نوشت:

رئیس جمهور رئیسی همچنین برخی از کشورهای اسلامی را که علیرغم نسل کشی مداوم غزه از روابط اقتصادی مخفیانه با رژیم صهیونیستی برخوردارند، محکوم کرد و از آنها خواست که مسیر خود را تغییر دهند.

وی همچنین آمریکا را به دلیل وتوی قطعنامه های سازمان ملل که خواستار آتش بس در غزه و توصیف واشنگتن به عنوان مرکز محور شرارت بود، محکوم کرد. او همچنین رسانه های غربی را به دلیل پوشش تحریف شده آنها از نسل کشی اسرائیلی-آمریکایی در غزه به شدت مورد انتقاد قرار داد.

رئیس جمهور رئیسی در ماه مارس از مناسبت نوروز استفاده کرد و از همتایان خود در کشورهای منطقه خواست تا اقدامات عملی برای توقف جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین در نوار غزه انجام دهند.

وی همچنین به مناسبت ارسال پیام‌های تبریک عید فطر در ماه آوریل، از رهبران کشورهای اسلامی خواست تا در حمایت از فلسطینی‌ها قوی‌تر مشارکت کنند.

شهید رئیسی در همان ماه کشورهای غربی را که خود را حامی حقوق بشر جلوه می دهند در حالی که آشکارا یا خاموش از رژیم اسرائیل حمایت می کنند، محکوم کرد و آنها را شریک جنایات صهیونیست ها خواند.

رئیس جمهور همچنین سرکوب وحشیانه تظاهرات دانشجویان ضد صهیونیستی در هفته های اخیر در دانشگاه های غربی به ویژه در آمریکا را محکوم کرد.

وی افزود: امروز به برکت خون پاک شهدای مظلوم غزه، چهره واقعی تمدن غرب بیش از هر زمان دیگری در برابر مردم جهان نمایان و آشکار شده  و مشخص شده است کسانی که ادعای دفاع از آزادی می کنند؛  به هیچ اخلاقی پایبند نیستند، بلکه تلاش می‌کنند هژمونی خود را بر دیگران حفظ کنند.

رئیس جمهور رئیسی در ابتدای ماه می در بیانیه ای به مناسبت روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر از نهادهای جهانی و همه وجدان های بیدار بشری خواست تا به مردم مظلوم فلسطین غزه کمک کنند و زمینه ارسال کمک های بشردوستانه را فراهم کنند.

چند روز بعد، رئیس‌جمهور در جریان بازدید از سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با نویسندگان و هنرمندان ایرانی تماس گرفت تا بحران انسانی به وجود آمده در غزه را به تصویر بکشد.

وی در پنجمین کنگره بین المللی امام رضا(ع) که در نیمه اردیبهشت ماه برگزار شد، گفت: خون ۱۵ هزار شهید غزه آنقدر قدرتمند است که نه تنها رژیم صهیونیستی را از بین می برد، بلکه به پایان بی عدالتی های جهانی می انجامد.

شهید رئیسی در سفرهای رسمی اخیر خود از سریلانکا به آذربایجان، ضمن تاکید بر مواضع مشترک در قبال مسئله فلسطین، برای بهبود روابط دوجانبه تلاش کرد.

کد خبر 1764703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha