به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، ایالت بوردو فرانسه روز گذشته(جمعه چهارم خرداد) به اخراج «عبدالرحمن رضوان» رئیس مسجد الفاروق در پوسک در شهر بوردو در ناحیه آکیتن دستور داد. وی متهم به حمایت از مقاومت فلسطین و یهودی ستیزی و نفرت پراکنی علیه یهودیان شده بود.
رضوان دراین باره به الجزیره گفت: تصمیم اخراج او به دلیل مخالفتش از پیوستن به فهرست مساجد و انجمن های اسلامی است که ملتزم به «اسلام فرانسه» در چارچوب قانون جدایی طلبی هستند.
وی خاطرنشان کرد: امنیت بوردو به او اطلاع داد و به او گفت که مشکل اصلی خوداری وی با پذیرفتن دستورات عمومی دولت فرانسه درخصوص اداره امور اسلامی محلی است.
رضوان تاکید کرد: وقایع هفتم اکتبر گذشته رویداد تعیین کننده درباره اقامت او در فرانسه است. این اتفاق پس از آن رخ داد که وی از به شمار آوردن جنبش مقاومت اسلامی (حماس) به عنوان سازمان تروریستی خودداری کرد. این روایت رسمی را تکرار کرد که هرحمله به اسرائیل، یهودی ستیزی و تحریک علیه اقلیت یهودی در فرانسه به شمار می آید.
از سوی دیگر، «استفان قزقاز» وکیل این مسجد دراین باره گفت: این تحرکات دولت فرانسه با هدف ساکت کردن همه صداهای مختلف است. این تصمیم در این زمان نمی تواند از خطرات انتخابات آتی اروپا جدا باشد.
وی در صفحه فیس بوک خود، بازگرداندن برخی از اتهامات قدیمی برای اخراج رئیس مسجد پوسک همچون حمایت از مسئله فلسطین و انتقاد از سیاست های خارجی فرانسه در نیجر را محکوم کرد.
تصمیم به اخراج رئیس مسجد پس از سال ها تنش بین وی و وزارت کشور فرانسه گرفته شد، مقامات فرانسه بارها تلاش کردند مسجد را ببندند زیرا آن را منبع گسترش افراط گرایی در کشور می دانستند، اما در سال ۲۰۲۲ شورای دولتی از بستن مسجد خودداری کرد و آن را نقض جدی آزادی عبادت دانست.
مسجد الفاروق در پوسک یکی از مهمترین مساجد فعال در بوردو است که آن را در برابر حملات فعالان راستگرا قرارداده است.آخرین حمله نژادپرستانه، نوشتن جملات نفرتانگیز و تحریکآمیز بر دیوار مسجد در نوامبر گذشته بود. یکی از جملات این بود که «چمدان های خود را ببندید یا تابوت های خود را آماده کنید.»
دستور اخراج رئیس مسجد الفاروق، عبدالرحمن رضوان، در بحبوحه کارزار اخراج ائمه جماعات که توسط مقامات فرانسوی به راه افتاده استد، صادر شد. در اوایل سال ۲۰۲۰ «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه از قصد خود برای پایان دادن به ماموریت ۳۰۰ امام جماعت که از کشورهای مختلف به فرانسه اعزام شده بودند، خبر داد. از اول ژانویه گذشته، فرانسه دیگر انتصاب امامان خارجی جدید اعزامی از سوی دیگر کشورها را نپذیرفته است.
نظر شما