به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « bu.edu»، آمریکا در دهههای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ شاهد رنسانس در محیطهای شهری بود که توسط مسلمانان آفریقایی -آمریکایی شکل گرفته بود.
برای درک بهتر این تاثیر اجتماعی و سیاسی، پروفسور «دارین الکساندر ویلیامز» از دانشکده مددکاری اجتماعی دانشگاه پرینستون، معماری اسلامی در آمریکا را با دریافت کمک هزینه تحصیلی جدید از پروژه «چهارراه» در مرکز فرهنگ، جامعه و دین دانشگاه «پرینستون» مورد مطالعه و بررسی قرار خواهد داد.
ویلیامز به عنوان همکار پروژه «چهارراه» در سالهای ۲۰۲۴-۲۰۲۵ به دیترویت و شیکاگو به منظور توسعه تحقیقات قبلی خود در بوستون سفر خواهد کرد.
او در این باره میگوید: از طریق تحقیقات آرشیوی، نقشهبرداری سیستم اطلاعات جغرافیایی و بازدید از مکانها، هدف من این است که محیطهای ساختهشدهای را که توسط شیوه مسلمانان آفریقایی-آمریکایی شکل گرفته است، نقشهبرداری کنم.
تحقیقات پروفسور ویلیامز بر روی مساجد متمرکز خواهد بود که مراکزی برای توسعه اقتصادی محلی و تکثیر مالکیت مشاغل کوچک هستند.
همکاران پروژه «چهارراه» برای پروژههای نوآورانه مرتبط با تاریخهای مذهبی سیاهپوستان، جوامع و فرهنگهایی که بهطور سنتی در گزارشهای تاریخی سفیدپوستان نشان داده نمیشوند، کمکهای مالی کوچک دریافت میکنند.
این کمک مالی از سفرهای ویلیامز برای بازدید از آرشیوها و مکانها به صورت میدانی پشتیبانی می کند.
قرار است در پایان تحقیقات، نتایج کار پروفسور ویلیامز در وب سایت پروژه «چهارراه» نمایش داده می شود.
پروفسور ویلیامز علاوه بر تاریخ شهرسازی سیاهپوستان و مسلمان، کارشناس عدالت محیطی و آب و هوا با تمرکز بر بازیابی بلایای طبیعی، تغییرات آب و هوا و سازماندهی جامعه نیز هست.
دانشگاه پرینستون یک دانشگاه خصوصی تحقیقاتی در نیوجرسی است. پرینستون که در سال ۱۷۴۶ به عنوان کالج نیوجرسی تأسیس شد، چهارمین موسسه آموزش عالی در آمریکا است که قرار است پروژه تحقیق در مورد تاثیر معماری اسلامی بر شهرهای آمریکا را سرپرستی کند.
نتایج تحقیقات دانشگاه پرینستون با کمک پروفسور دارین الکساندر ویلیامز» در مورد معماری اسلامی به صورت مکتوب در اختیار علاقهمندان به این حوزه قرار خواهد گرفت.
نظر شما