رهاورد به رسمیت شناختن فلسطین توسط کشورهای اروپایی

کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه به رسمیت شناختن فلسطین در میان کشورهای اروپایی موجب خشم رژیم صهیونیستی شد، گفت: این امر در میان کشورهای اروپایی مقدمه بایکوت این رژیم در دنیا است.

حسین کنعانی‌مقدم، کارشناس سیاست خارجه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد پیامدهای به رسمیت شناختن کشور فلسطین در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا بویژه کشورهای اروپایی، اظهار کرد: ناکارآمدی  و بن بست مجامع بین المللی مانند شورای امنیت و سازمان  ملل در جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی و استفاده آمریکا از حق وتو در مقابل با قطعنامه هایی که علیه رژیم صهیونیستی برای اقدامات جنگ طلبانه مطرح شد و همچنین، عدم اجرای قطعنامه ۲۲۳۷ که علیه این رژیم صادر شد تا آن را ملزم به آتش‌بس کند سبب به رسمیت شناختن فلسطین در سازمان ملل  و در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا و تصویب این رسمیت در مجمع عمومی سازمان ملل شد.

وی افزود: البته این اقدام (به رسمیت شناختن فلسطین در سازمان ملل و بیش از ۱۰۰ کشور دنیا) با وتوی آمریکا مواجه شد و عملا کشورها به این نتیجه رسیدند که از اختیارات خودشان مثل قطع رابطه با رژیم صهیونیستی استفاده کنند.

کارشناس سیاست خارجه تصریح کرد: پیش از این، قریب به ۱۰۰ کشور فلسطین را به رسمیت شناخته بودند اما اکنون  کشورهای اروپایی مانند نروژ ، اسپانیا  ایرلند و ایتالیا فلسطین را به رسمیت شناختند که یک اقدام مهم در سطح بین المللی  علیه رژیم صهیونیستی است و رژیم صهیونیستی آن را باور نمی کرد که بسیاری از کشورهای اروپایی دست به این اقدام بزنند و اکنون رژیم صهیونیستی بسیار خشمگین از این اقدام کشورهای اروپایی است.

وی در ادامه بیان کرد: این اقدام مقدمه‌ای برای بستن سفارتخانه های رژیم صهیونیستی و یا بایکونت اقتصادی این رژیم و کاهش سطح روابط دیپلماتیک با سایر کشورهای دنیا است که برخی کشورها آن را انجام می دهند.

کنعانی مقدم با بیان اینکه چیزی که در صحنه رفح اتفاق می افتد نیاز به یک اقدام عملی و اجماع جهانی دارد، تأکید کرد: حکم بین المللی دادگاه لاهه در خصوص وزیر دفاع رژیم صهیونیستی وی را به عنوان جنایتکار صهیونیستی تحت تعقیب و مجازات معرفی کرده است؛ اما طرح بحث از آتش‌بس در این دیوان فقط به رفح اشاره دارد در حالی که کل غزه زیر آتش و اقدامات جنگی رژیم صهیونیستی قرار دارد و بجا بود آنها بحث کل غزه را مطرح می کردند چون مصوبات دیوان لاهه برای کشورهای عضو تعهدآور است و ملزم به اجرای آنها هستند.

وی در ادامه گفت: باید شورای امنیت این حکم را تبدیل به قطعنامه ای کند که رژیم صهیونیستی را در فصل هفتم قرار داده و به سایر کشورها اجازه بدهد تا بتوانند از ابزار نظامی  علیه رژیم صهیونیستی استفاده کنند در غیر این صورت  دولت صهیونیستی بر اساس تئوری سرزمین سوخته، همچنان کوچ اجباری  مردم فلسطین را ادامه می دهد.

این کارشناس مسائل سیاست خارجه در پایان در مورد افول رژیم صهیونیستی، خاطرنشان کرد: در عملیات طوفان الاقصی عملا رژیم صهیونیستی دچار افول بین المللی و همین موجب شد بسیاری از کشورهای هم‌پیمان و مدافع این رژیم کناره‌گیری کنند و یک انزوای سیاسی بین المللی حاکم شد و این انزوا کم کم به یک اقدام بین المللی تبدیل می شود.

کد خبر 1765640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha