سفر به مهد فرهنگ/ کام شیرین مردم فارس از سوغات فرهنگی رئیس‌جمهور

آیت‌الله رئیسی، در جریان آخرین سفر استانی خود به فارس، ۲۰ مهرماه ۱۴۰۲ به شیراز می‌آید؛ او که از دغدغه مردم فارس در حوزه فرهنگ با خبر است توجه به فرهنگ و اصالت مردم این استان را در کنار پیگیری مسائل اقتصادی از رویکردهای اصلی خود عنوان می‌کند.

خبرگزاری شبستان-استان فارس؛ مهدی رحمانیان| ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۲۰ مهر سال ۱۴۰۲؛ فرودگاه شهید آیت الله دستغیب شیراز.

در میان کسانی که به استقبال آمده اند به جز مدیران سیاسی استان، چهره های فرهنگی و ورزشی هم به چشم می خورد، علاوه بر محمدرضا گرایی ملی پوش کشتی ایران، چهره هایی دیگری هم هستند؛ همچون مهدی فقیه بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون.

چند دقیقه ای از فرود هواپیمای حامل رئیس جمهور نگذشته که آیت الله رئیسی به همراه آیت الله دژکام امام جمعه شیراز و ایمانیه استاندار فارس که به استقبال رئیس جمهور رفته اند از کابین هواپیما خارج می شوند.

سفر به مهد فرهنگ/ کام شیرین مردم فارس از سوغات فرهنگی رئیس‌جمهور

رئیس جمهور قرار است در جریان دومین سفر استانی خود به استان فارس علاوه بر افتتاح چندین طرح و پروژه عمرانی در جمع مردم در حرم مطهر شاهچراغ(ع) و همچنین با سفر به شهرستان رستم در جمع اهالی پرشور این شهر حضور پیدا کند.

در کنار اولویت های عمرانی آنچه مورد دغدغه رئیس جمهور است حوزه فرهنگ بوده که آیت الله رئیسی نسبت به آن حساسیت ویژه ای دارد.

دغدغه فرهنگ

اگرچه بنای سفرهای استانی دولت سیزدهم پیگیری پروژه های نیمه تمام و بر زمین مانده است اما برخی درخواست ها و نیازهای مردم به فوریت رئیس جمهور تبدیل و حل و فصل آن در اولویت امور دولت قرار می میگیرد.

در کنار اولویت های عمرانی آنچه مورد دغدغه رئیس جمهور است حوزه فرهنگ بوده که آیت الله رئیسی نسبت به آن حساسیت ویژه ای دارد.

فارس؛ استان فرهنگ و هنر

رئیس جمهور در سخنان خود در جمع مردم، فارس را استان علم، فرهنگ و هنر می داند و توجه به فرهنگ و اصالت مردم این استان را در کنار پیگیری مسائل اقتصادی از رویکردهای اصلی دولت برشمرده و تأکید می کند دولت همراه با همه فرهنگ‌دوستان به فرهنگ این استان توجه ویژه خواهد داشت.

 برخی پروژه های حوزه فرهنگ نیاز به احیا و بازسازی دارد، برخی نیاز استان هست و نسبت به آن توصیه می شود و برخی نیز که در دور نخست سفر دستور پیگیری داده شده اکنون وقت افتتاحش فرا رسیده است.

نقشه مهندسی فرهنگی فارس نخستین برش استانی سند بالادستی فرهنگ عمومی کشور است که تلاش دارد تا همه فعالیت‌های فرهنگی استان را در مسیری مشخص و کارشناسی شده هماهنگ کند و به سرانجامی روشن برساند.

نقشه سند مهندسی فرهنگی فارس

از جمله این طرح و برنامه ها، پیگیری اجرای نقشه سند مهندسی فرهنگی استان فارس است که قرار است در این سفر مورد بررسی واقع شود.

نقشه مهندسی فرهنگی فارس نخستین برش استانی سند بالادستی فرهنگ عمومی کشور است که از سال ۱۴۰۰ تلاش کرده تا همه فعالیت‌های فرهنگی این استان را در مسیری مشخص و کارشناسی شده هماهنگ کند و به سرانجامی روشن برساند.

این سند مهندسی فرهنگی پس از تدوین اولیه، مهر ماه ۱۴۰۰ در سفر رئیس جمهور به فارس رونمایی شد و برای اجرا در اختیار شورای فرهنگ عمومی قرار گرفت. این سند بالادستی به عنوان آیین‌نامه‌ای اجرایی، وظایف دستگاه‌های مختلف را برای اجرا مشخص می‌کند؛ این سند در ابتدا نیازمند گفتمان‌سازی برای اجرایی شدن داشت بنابراین اخذ برنامه‌ها از دستگاه‌های اجرایی آغاز شد تا در قالب نقشه‌ای یکپارچه فرهنگ فارس را مهندسی کند.

سفر به مهد فرهنگ/ کام شیرین مردم فارس از سوغات فرهنگی رئیس‌جمهور

 این برش‌های دستگاهی سپس در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته شد، و به مدت ۲ ماه در اتاق فکر این شورا با نقشه مهندسی فرهنگی فارس انطباق سنجی شد و نتیجه آن ۱۷۶ سرفصل اجرایی بود که از مرداد ماه گذشته به مرحله اجرا رسید.

پیگیری طرح ها و پروژه های نیمه تمام در حوزه فرهنگی، مسئله دیگری است که در سفرهای استانی نسبت به آن اهتمام ویژه ای می شود.

از محل دومین سفر رئیس جمهور و هیات دولت به فارس، هشت هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال اعتبار به ساخت، تکمیل و تجهیز مراکز فرهنگی و هنری این استان اختصاص یافته است.

اعتبار ۹ هزار میلیاردی برای حوزه فرهنگ فارس

آنگونه که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفته از محل دومین سفر رئیس جمهور و هیات دولت به فارس، هشت هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال اعتبار به ساخت، تکمیل و تجهیز مراکز فرهنگی و هنری این استان اختصاص یافته است.

به اذعان، حمیدرضا قانعی، تالار مرکزی شیراز به عنوان یکی بزرگترین پروژه‌های فرهنگی هنری فارس از نیازهای جامعه هنرمندان این استان است و در سفر دوم آیت‌الله رئیسی اعتبار مورد نظر برای تکمیل آن در نظر گرفته شد.

وی با یادآوری اینکه پنج‌هزار میلیارد ریال اعتبار از محل ملی و همکاری شهرداری شیراز به تکمیل این پروژه اختصاص پیدا می کند، عنوان کرده تالار مرکزی شیراز در ۱۷ هزار و ۸۰۰ متر با زیربنای ۱۴ هزار متر از یک سالن ۷۰۰ نفره قاب صحنه‌ای و تخصصی ویژه تئاتر با سن متحرک، یک پلاتوی حرفه‌ای و محیط تمرین ویژه گروه های نمایشی، سالن تخصصی ۹۰۰ نفره اجرای موسیقی و بخش های ویژه گالری، آموزشی، اداری، رستوران، کافی شاپ و مهمانسرا طراحی برخوردار بوده که اکنون در دست احداث است.

توجه به زیرساخت‌های فرهنگی 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس همچنین به رویکرد دولت سیزدهم در عدالت فرهنگی، نیز اشاره کرده و گفته در محل اعتباری دومین سفر رئیس جمهور به فارس ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل مراکز فرهنگی فارس در نظر گرفته شد که بر اساس آن مراکز فرهنگی شهرستان‌های فیروزآباد، خرامه، خرمبید، گراش، سعادت‌شهر، ممسنی، قیروکارزین، داراب و سپیدان با اعتبارات این سفر استانی تکمیل می‌شود.

 قانعی اضافه کرده در این سفر ۵۰۰ میلیارد تومان نیز برای تعمیر و تجهیز تالار حافظ اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در نظر گرفته شد.

سفر به مهد فرهنگ/ کام شیرین مردم فارس از سوغات فرهنگی رئیس‌جمهور

تقویت حوزه کتاب

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم و اهتمام به بهبود دسترسی همگانی به کتابخانه‌ها، گفته در سفر دور دوم هیات دولت به فارس اعتبارات لازم برای بخشی از نیازهای کتابخانه‌ای استان دیده شد. کتابخانه مرکزی فارس یکی کلان پروژه‌های کتابخانه‌ای فارس است که در این سفر به طور ویژه مورد توجه قرار گرفت و اعتبار لازم برای ساخت آن اختصاص یافت.

به اذعان وی، از محل اعتباری این سفر استانی ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل کتابخانه‌های عمومی چهار شهر خفر، بنارویه، ارسنجان و داراب اختصاص یافت.

از اعتبار ۲هزار میلیارد ریالی این سفر برای ساخت سینما در فارس خبر داده که قرار است ۱۷ سالن سینما در نقاط مختلف این استان ساخته شود.

توسعه سینماها

قانعی همچنین از اعتبار ۲هزار میلیارد ریالی این سفر برای ساخت سینما در فارس خبر داده که قرار است ۱۷ سالن سینما در نقاط مختلف این استان ساخته شود.

در سفر هیات دولت سیزدهم به فارس، محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به این استان سفر کرد و علاوه بر بررسی مسائل و نیازهای فرهنگ و هنر فارس، به عنوان نماینده آیت‌الله رئیسی در شهرستان ممسنی حضور یافت.

رونق فرهنگ در نقاط محروم

او می گوید: توفیق داشتم در سفر استانی رئیس جمهور به عنوان نماینده ویژه ایشان در شهرستان ممسنی حضور داشته باشم این شهرستان دارای شرایط و استعدادهای مهمی در بخش‌های طبیعی و حوزه های فرهنگی و تمدنی است. استان فارس از قسمت های مهم تمدنی کشور است و شهرستان ممسنی هم بخش مهمی از آن میراث را دارد.

وزیر فرهنگ تاکید کرده در این شهرستان مشکلات فرهنگی داریم که انشالله بلافاصله مجموعه سینمایی این شهرستان تاسیس خواهد شد و مجتمع فرهنگی-هنری نیاز به تعمیرات جدی دارد که دستور آن را داده‌ایم و یک‌پلاتو خیلی خوب در حال آماده شدن است که تمام این موارد را تلاش می کنیم تا عید در بخش فرهنگی تحویل بدهیم.

سفر به مهد فرهنگ/ کام شیرین مردم فارس از سوغات فرهنگی رئیس‌جمهور

به گفته اسماعیلی، در حوزه عدالت فرهنگی توجه ویژه ما این است که استعدادهای فرهنگی-هنری در شهرستان‌ها هم آموزش داده شوند و هم رشد کنند  به همین دلیل به همکارانم در استان‌ها و مدیران ستادی تکلیف کردم که در مناطق محروم حضور داشته باشند و زیرساخت‌های لازم را آماده کنند و آموزش های لازم به منابع انسانی داده شود.

سامان دهی کانون های مساجد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین توجه به کانون های مساجد را از دیگر اولویت هایش عنوان کرده و گفته کارهای مهمی را در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد شروع کردیم که با استفاده از ظرفیت‌ مساجد نهضت بازگشت به مساجد در حال رقم خوردن است و بخش مهمی از فعالیت‌ها با استفاده از آن مجموعه‌ها به سامان می‌رسد.

کد خبر 1765991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • لیلا ایزدی خرامه IR ۱۸:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۹
    0 0
    ای کاش زنده بودی !!!من پدرم را دوست دارم.