تلاشی برای توسعه و تسهیل زیارت و گردشگری در مشهد

آیین افتتاحیه نخستین همایش ملی برنامه‌ریزی، توسعه و تسهیل زیارت و گردشگری با حضور مدیران شهری و جمعی از کارشناسان، صاحب‌نظران و اساتید دانشگاه، در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیین افتتاحیه نخستین همایش ملی برنامه‌ریزی، توسعه و تسهیل زیارت و گردشگری،  امروز پنجشنبه(۱۰ خرداد) با حضور ایمان فرهمندی نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، مهدی ناصحی نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی‌اجتماعی شورای اسلامی شهر، جلیل بامشکی معاون زیارت و گردشگری سازمان فرهنگی‌اجتماعی شهرداری مشهد و جمعی از کارشناسان، صاحب‌نظران و اساتید دانشگاه در تالار همایش‌های دکتر علی شریعتی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

هم‌افزایی متناسب با توسعه زیرساخت‌ها

ایمان فرهمندی، نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در حاشیه این مراسم گفت: در شهر زیارتی مشهدمقدس، یکی از مهم‌ترین مسائلی که موردتوجه مدیریت شهری قرار دارد تمرکز بر زیرساخت‌هایی است که باید فراهم شود تا زیارت به نحو شایسته صورت بگیرد.

وی بیان کرد: باور ما این است که در این حوزه، نیاز به هم‌افزایی میان دستگاه‌ها و بالاخص مراجع ذی‌صلاح علمی وجود دارد؛ زیرا اخیراً مفهوم زیارت به‌طورکلی دستخوش تغییر شده و امروز این نیاز وجود دارد که فراتر از زیارت صرف علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع)، به سؤالات تمدنی زائران ازجمله مهمانان غیرایرانی امام‌هشتم‌(ع) پاسخ فرهنگی مناسب داده شود.

توسعه فرهنگ زیارت، راهبرد مدیریت شهری

سید جلیل بامشکی، معاون زیارت و گردشگری سازمان فرهنگی‌اجتماعی شهرداری مشهد نیز در این رویداد علمی خاطرنشان کرد: ترویج و توسعه فرهنگ میزبانی و زیارت، مهم‌ترین راهبرد مدیریت شهری در مشهد است. بر همین اساس، برنامه‌ریزی شده تا دانشگاه فردوسی مشهد، پژوهشکده فرهنگی زیارت و سایر زیرساخت‌های تحقیقاتی پای کار بیایند تا شبکه مسائل در این حوزه احصا شود و ادبیات مفهومی آن توسعه پیدا کند.

وی ادامه داد: این رویداد یک ویترین برای تلاش‌های شبانه‌روزی و ناپیدایی است که برای توسعه فرهنگ زیارت در جریان است. امید داریم به‌موازات رویدادهای افتتاحیه و اختتامیه، پنل‌های تخصصی و نشست‌های کارشناسی در اثنای این همایش بتواند اهداف موردنیاز مدیریت شهری را تأمین کرده و ما را در تکریم هدفمند زوار امام‌رضا(ع) یاری کند.

ارسال ۱۰۱ مقاله به دبیرخانه همایش

محمد قاسمی، دبیر علمی همایش، با اشاره به جزئیات این رویداد تخصصی اظهار کرد: پس از برگزاری سه پیش‌نشست به‌میزبانی بنیاد پژوهش‌های اسلامی در بهمن و اسفند ۱۴۰۲ و اردیبهشت ۱۴۰۳، مقرر شد تا متقاضیان تا نیمه اردیبهشت‌ ماه مقالات خود را ارسال کنند. بر همین اساس، بیش از ۱۰۱ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این میان، ۸۸ مقاله پذیرفته می‌شود و در دو پنل تخصصی، ۲۸ ارائه از طرف صاحبان آثار برگزار خواهد شد.

وی افزود: محور برگزاری پنل‌های تخصصی، «بررسی سند ملی زیارت» و «تشابهات و تباینات گردشگری مذهبی و زیارت» است و پس از آن، رویداد پایانی در قالب اختتامیه برگزار خواهد شد. ازجمله مزیت‌های علمی این همایش، انتشار آثار برگزیده در مجلات علمی‌پژوهشی معتبر است که بر غنای علمی این رویداد خواهد افزود.

مدیر کل دفتر مطالعات، آموزش و برنامه‌ریزی گردشگری وزارت میراث فرهنگی در این همایش گفت: گردشگری برای دولت یکی از اولویت‌ها است و تاکنون تلاش شده بستر فعالیت بخش خصوصی در این عرصه را تسهیل بخشد.

«ابوطالب قاسمی وسمه جانی» ادامه داد: از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم تلاش شد، بسته های سرمایه گذاری متعددی در راستای حمایت های قانونی از بخش خصوصی فعال در عرصه گردشگری شکل گیرد.

وی تصریح کرد: برگزاری تور برای گردشگران خارجی با هدف پیشگیری از ذهنیت ایران هراسی، بهره گیری از هوش مصنوعی در امر گردشگری، بازاریابی گردشگری و الگوسازی بر اساس تجارت موفق سالیان گذشته از اقداماتی بود که با بهره‌گیری از پژوهش‌های دانشگاه‌های علمی کشور رخ داده است.

پایان پیام/

کد خبر 1766180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha