«کوتارو یامائوکا»؛ نخستین مسلمان ژاپنی مشرف به حج

«کوتارو یامائوکا» نخستین مسلمان ژاپنی است که پس از گرویدن به اسلام، به حج مشرف یافت، او از جمله مسلمانانی بود که نگاه ویژه‌ای به فلسطین داشت، به طوری که کتابی ۴۰۰ صفحه ای درباره مسئله فلسطین تالیف کرده است

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: ژاپن کشور در اقیانوس آرام واقع در آسیای شمال شرقی است که از طریق مرز آبی با کشورهای چین، کره جنوبی، کره شمالی و روسیه همسایه است.

اسلام از جمله ادیانی است که در ژاپن حضور قابل توجه داشته است. قبل از ۱۸۵۳ ژاپن کشور بسته بود، ولی از سال ۱۸۶۷ مردم این کشور توانستند با کشورهای دیگر به ویژه مسلمانان ارتباط برقرار کنند.

مردم ژاوپن برای اولین بار در سال ۱۸۷۷ اسلام را به عنوان بخشی از تفکر دینی شناختند، به طوری که برای نخستین بار در همان سال کتابی به زبان ژاپنی درباره اسلام و زندگی حضرت محمد (ص)  ترجمه شد. این امر کمک کرد تا مردم ژاپن با معارف اسلامی آشنا شوند.

یکی دیگر از ارتباط‌ های مهم در سال ۱۸۹۰ اتفاق افتاد؛ زمانی که ترکیه عثمانی یک کشتی دریایی را به منظور آغاز روابط دیپلماتیک بین دو کشور و همچنین معرفی مسلمانان به مردم ژاپن به این کشور اعزام کرد.

نخستین مسلمان ژاپنی در حج

«کوتارو یامائوکا» پس از گرویدن به اسلام در سال ۱۹۰۹ میلادی به حج مشرف شد تا اولین مسلمان ژاپنی باشد که به حج تشرف یافته است.

کوتارو یامائوکا در سال ۱۸۸۰ در هیروشیما متولد شد. وی به زبان خارجی بسیار علاقه مند بود، به طوری که از مدرسه زبان‌های خارجه توکیو فارغ التحصیل شد و پس از آن به دانشگاه زبان‌های توکیو رفت. وی هنگام سفر به شهر بمبئی در هند به اسلام گروید و نام خود را به «عمر یامائوکا» تغییر داد. پس از آن در سال ۱۹۰۹ برای ادای فریضه حج به عربستان سفر کرد؛ تا اولین مسلمان ژاپنی باشد که در عصر جدید حج را ادا کرده و به حرمین شریفین سفر کرده است.

پس از آن، وی سفرهای متعددی به کشورهای عربی از جمله مصر و کشورهای غرب عربی انجام داد و به ترکیه سفر کرد. وی کتابهای متعددی درباره مسلمانان و کشورهای جهان اسلام به نگارش درآورده است، به طوری که امپراتور ژاپن به مطالعه کتاب وی اقدام کرد که این مسئله بیانگر اهمیت کتابش است.

یامائوکا کتابی را در ۴۰۰ صفحه درباره مسئله فلسطین تالیف کرده است؛ وی همچنین یک مسجد در سال ۱۹۳۸ در شهر توکیو احداث کرد.

وضعیت مسلمانان

زندگی واقعی مسلمانان در ژاپن با ورود صدها مهاجر مسلمان ترکمنی، ازبکی، تاجیکی، قرقیزی و قزاق از آسیای میانه و روسیه در جریان انقلاب بولشویکی در جنگ جهانی اول آغاز شد. این مسلمانان در ژاپن پناهنده شدند و در شهرهای مختلف این کشور سکنی گزیدند. پس از اقامت این مسلمانان در ژاپن، برخی مردم این کشور در نتیجه ارتباط با آنان به دین اسلام روی آوردند.

پس از افزایش تعداد مسلمانان در این کشور، مساجد متعددی در نقاط مختلف ژاپن ساخته شد که مهم‌ترین آن‌ها مسجد «کوبه» است که در سال ۱۹۳۵ ساخته شد. در سال ۱۹۹۹ میلادی تنها ۱۵ مسجد در ژاپن وجود داشت و تا مارس ۲۰۲۱ تعداد مساجد ۱۱۳ مسجد اعلام شد.

در جریان جنگ جهانی دوم و حمله ژاپن به چین و کشورهای آسیای جنوب شرقی بسیاری از ژاپنی‌های مسلمان شده به این کشور بازگشتند و اولین سازمان اسلامی ژاپن با عنوان اتحادیه مسلمان ژاپن را در سال ۱۹۵۳ تأسیس کردند. عمر میتا، پس از مرگ صادق ایمائیزومی، رئیس این سازمان شد و ترجمه ژاپنی قرآن کریم به همراه متن عربی آن را در سال ۱۹۷۲ ارائه کرد.

تعداد مسلمانان ژاپن در سال ۲۰۰۰ میلادی بین ۱۰ هزار تا ۲۰ هزار نفر تخمین زده شده بود در حالی که تعداد فعلی مسلمانان در این کشور بیش از ۲۰۰ هزار نفر است که حاکی از افزایش ۱۰ برابری تعداد آنها  در کمتر از یک نسل یا دو دهه گذشته است.

کد خبر 1767356

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha