خبرگزاری شبستان_ آذربایجانغربی: مقام معظم رهبری در مورد مساجد می فرمایند؛ مسجد دارای مقاومت فرهنگی و پایگاه فعالیتهای اجتماعی است و اگر این حصار و خاکریزی فرهنگی نیست همه چیز از دست می رود.
در گذشته و شیوع بیماری کرونا باعث شده بود که مساجد کارکرد اصلی خود را از دست دهند و بیشتر فعالیت ها به بیرون از مساجد آورده شده بود و نقش محوری مسجد بر روی کسی پوشیده نیست و کانون های مسجد یکی از ارکان است، و یکی از اهداف اصلی دولت سیزدهم احیای مساجد و در جوار آن ها کانون های فرهنگی و هنری است و شعار وزیر کشور با عنوان نهضت بازگشت به مسجد» یکی از اهداف اصلی این دولت است.
اولین کانون مسجدی کشور در نقطه صفر مرزی
استان آذربایجان غربی یکی از ۳۱ استان ایران است، که در شمال غربی ایران قرار دارد و مرکز آن شهر ارومیه است. آذربایجان غربی تنها استان هممرز با کشور ترکیه است. در استان آذربایجان غربی علاوه بر زبانهای ترکی آذربایجان غربی و کردی، اقلیتی نیز به زبانهای ارمنی و آشوری سخن میگویند.
منطقه سرو یکی از مناطق صفر مرزی این استان است که دارای ۴ محله می باشد که محله سرو یکی از قدیمیترین روستاها در این منطقه است که فاصله دو کیلومتری با شهر دارد ولی علارغم این مشکلات فعالیت های فرهنگی و قرآنی در مسجد محمد رسول الله (ص) سرو در حال انجام است.
کانون فرهنگی و هنری محمد رسول الله (ص) آبان ماه سال ۱۴۰۲ افتتاح شد.
راه اندازی بیش از ۸۰ کانون فرهنگی و هنری تخصصی خواهران در آذربایجان غربی
۸۸ کانون فرهنگی هنری تخصصی خواهران در شهرستانهای مختلف استان راهاندازی شده که به مباحث خانواده محوری توجه ویژه ای داشته و همچنین در راستای اجرای برنامههای فرهنگی و هنری ویژه دختران جوان و بانوان با هدف تقویت هویت دینی و ملی، ترویج فرهنگ اسلامی و ایرانی و ایجاد نشاط و شادابی در بین بانوان استان راهاندازی شده است.
برگزاری دورههای آموزشی، کارگاههای هنری، اجرای برنامههای فرهنگی و هنری، برپایی نمایشگاههای هنری و برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری از جمله فعالیتهای این کانونهای تخصصی است.
تالار مرکزی فرهنگ و هنر ارومیه افتتاح شد
بیش از ۱۵ سال از کلنگزنی این تالار میگذرد، روند ساخت این تالار تا قبل از آغاز بهکار دولت مردمی به کُندی پیش میرفت تا اینکه با عنایت ویژه دولت سیزدهم به تحقق عدالت فرهنگی در سراسر کشور و با سرعت بخشیدن به روند ساخت در چند ماه اخیر، این تالار امروز افتتاح رسمی شد تا مورد بهرهبرداری اهالی فرهنگ و هنر و مخاطبان قرار گیرد.
تالار مرکزی فرهنگ و هنر ارومیه با هدف تحقق اهداف عدالت فرهنگی دولت مردمی ۳۱ اردیبهشتماه سال ۱۴۰۱ با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی فرهنگ و هنر استان آذربایجانغربی بهطور رسمی افتتاح شد.
تالار مرکزی ارومیه جزو هشت تالار بزرگ کشور است که تا پایان سال ۱۳۹۹ برای ساخت آن ۸۶ میلیارد تومان اعتبار هزینه شد و اعتبار سال ۱۴۰۰ این پروژه ۴۱ میلیارد تومان بود و سال ۱۴۰۱ نیز ۴۰ میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص داده شده بود.
این مجتمع بزرگ فرهنگی شامل یک سالن موسیقی به ظرفیت ۳۹۵ نفر و یک سالن تئاتر به ظرفیت ۱۰۰۶ نفر است؛ همچنین دارای سالن هنرهای نمایشی «وی پی آی»، محیط روباز برای اجرای نمایش به ظرفیت ۳۰۰ نفر، سالن بلک باکس، نگارخانه، محل برپایی کلاسهای آموزشی و دیگر بخشهای مورد نیاز اهالی فرهنگ و هنر است.
گفتنی است؛ محرومیت زدایی و برقراری عدالت فرهنگی، بهره مندساختن مناطق محروم از امکانات فرهنگی برابر، سهیم ساختن آنها در امکانات موجود، بستر سازی برای شکوفایی استعدادهای جوان مناطق محروم ومخنلف کشور، راه اندازی سینما، برگزاری جشنواره و تسهیل جهت شرکت اقشار مختلف مردم دراین جشنواره ها از اقدامات اولویت دار دولت سیزدهم بوده که با جدیت به این مهم پرداخته شده و دوره درخشانی را در این خصوص موجب شده است.
نظر شما